lördag 18 maj 2013

Solsken hela dagen med värmegrader på 25 grader vid klockan 19.

Det innebar för vår del, att det gjordes i ordning utflyktsmackor. Sen tog vi bilen till Larödbaden en bit utanför Helsingborg. Där brukar vi gärna sola och bada. Men det blev inte nåt badande av, för vi gissade att vattnet fortfarande är för kallt i vår smak. Det är i alla fall härligt att sitta och titta ut över Öresund och se alla båtar som går förbi. 
 Det är stora båtar/fartyg och mindre båtar/jollar. Den här hör väl ändå till de större. Öresund är ju ett av de mest trafikerade sunden. Vill du veta mer om Öresund, så kan du klicka HÄR.
 Det är Kronborgs slott i bakgrunden. Hamlets slott enligt Shakespeare. Det ligger i Helsingör, vår grannstad på andra sidan i Danmark. Så kan vi se en färja mellan Helsingborg och Helsingör också.
 Det här är utsikten från det stället vi satt vid. Fortfarande är det inte så mycket folk, som vågar sig hit och njuta av sol och bad. Men vi såg faktiskt ett par killar, som skojade i vattnet en bit härifrån.
 Här ser vi ytterligare båtar, som stävar förbi Kronborg.
 Jag undrar just vad för slags last den här kan ha.
 Det finns ett vackert bestånd av vresrosor emellan oss och Öresund. Men de har inte börjat blomma än. När blomningen börjar blir buskarna helt översållade av de vackra rosorna.
 Nu har vi vänt oss om och ser upp över landborgen. Det blommar i vitt, vitt, vitt. Jag gissar nästan att det kan vara syrener. Kanske, kanske inte. Det ser så fint ut mot de mörka tallarna i bakgrunden. 
 Så slutar jag med den sista bilden för idag. Nu är vi hemma igen, lite trötta men belåtna. I kväll kommer vi i alla fall att ägna oss åt Melodifestivalen. Den börjar om nån timma.


Dagens Citat: 
Gör vad du fruktar 
och din fruktan kommer att dö. 
Ralph Waldo Emerson.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Aurora sa...

jag har skickat dottern till Skåne idag. Tänk att min dotter ska bli Skånetös. Hela bilen var full och resten kör vi ner med om några veckor.

Veiken sa...

Det har varit en helt otroligt fin dag idag. På eftermiddagen drog det ihop sig till både regn och åska och det är fortfarande varmt! Härligt! Kramar

Fenixmonas sa...

Härligt underbart väder! Vi satt ute länge igår kväll och bara njöt! Kramiz

Siita sa...

Bättre solsken idag än igår. Här blev det hockeyn sen slafen. Hade ju sovit så dåligt. Intatt har jag inte vaknat så många gånger, men 3-4 st. Har ont när jag ska vrida mej lr gäspa. Snyta mej går knappt. Kram

ansepanse sa...

härliga bilder på båtar och till och med slottet på andra sidan, tänk att det syns så bra från svenska sidan, vi hade också varmt igår kväll, vi kvällsfikade ute igår
ha de gott
kramar

ansepanse sa...

Sv: jag har också alltid tyckt att maskrosor är vackra :) och nu när jag kom in i din blogg igen ser jag att du har maskrosor som header :) jo, jag har sett det förut också, jag är ju inte blind heller :)
förstår att det blir mer vattning på balkongen och i växthuset också nu när det varit så varmt
inte en söndagmorgon, då är det inte roligt när väckarklockan skräller så tidigt och av misstag dessutom
kramar vännen

Nett sa...

Härligt du har haft det och vilket väder vi har haft. Så underbart, trots jobb hela helgen för mig, men jag har ju sluppit frysa ;) Kram

Veiken sa...

Vi hade också kononväder, men idag har molnen kommit och gått. Varmt och skönt i alla fall! Oupps! Nu kommer det en regnskur!
Svar: Ja, vi hade en toppendag i GBG:s hamn!

ansepanse sa...

Sv: det är så trevligt när du har årstidrelaterad header :) jag byter ju inte, eftersom min blogg heter Kinaguld vill jag helst ha kinasaker, men jag kanske skulle ändra till andra kinasaker som jag har, de är mina egna som jag har på headern nämligen
nu störtregnar det här hos oss
kramar

anniepiie sa...

tänk att danmark vann esc, men låten var ganska bra, bättre än sveriges iaf tycker jag! ;) Kram