onsdag 1 maj 2013

Den första maj och en härlig solig dag.

Inte har det blivit något speciellt utfört idag. Solen har skinit från en klarblå himmel hela dagen. Matte kände sig bättre idag och hämtade Baloo framåt förmiddagen. Hon skulle på ett viktigt möte på jobbet och där kan hon ha gossen med sig. Han låg annars vid ytterdörren och väntade troget på henne både länge och väl.
Istället för att laga mat idag blev det en pizza. Den smakade gott. Så kan det bli ibland, att man blir sugen på en sån. Vi delade faktiskt på en pizza, för de har blivit så stora numera, eller så har våra magar krympt. (Inte så det syns i alla fall.) Javisst ja! Jag gjorde chokladpudding med vispgrädde till dessert. Ska man synda, så får det vara ordentligt!
Vi höll oss faktiskt hemma idag och satt rätt länge i solen på balkongen. Det är så härligt nu, att se de nysatta blommorna i balkonglådorna. Så är vår utsikt fin också. Vi kan se på de stora björkarna tvärs över gatan, att de börjar spricka ut lite. Det är som ett ljusgrönt skimmer över dem. 
Men nu visar jag några bilder från den 1 maj förra året. Här kan man se hur långt våren hade kommit då. Det är från Sibbes dotters koloni. Den första bilden är på en magnolia. Det är verkligen en vacker buske.
Så en magnoliablomma i närbild.
Man förstår ju att bilden på Baloo är en fejk, för han har ju inte varit med oss i dag på eftermiddagen.
Så kan det vara ibland, när det inte är så mycket att berätta om. Liten återblick på förra våren blev det i alla fall. Man kan ju se att den var mycket mera framskriden för exakt ett år sen idag.
Så har jag gjort vår medborgerliga plikt idag också. Allt har legat färdigt, men jag har inte blivit färdig att ringa in resultatet förrän i kväll. Jag har inte skaffat oss den elektroniska nyckeln, så jag kunde gå in på datorn och ordna det.


Dagens Citat: 
Du kan misslyckas många gånger, 
men är inte misslyckad 
förrän du börja skylla på andra. 
Olaus Petri.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Ibland är det gott att bara vara hemma! Fast vi hade en riktigt bra dag igår...förmiddagen fick vi fixat städningen här hemma, sen kom vi iväg på en härlig promenad! Kramiz

Margit sa...

Jag har läst och sett hur ni haft det på Första Maj. Choklad pudding med grädde det är mycket gott det. LASSE han deklarerade elektronisk t åt osv båda två. Lätt och bekvämt! Nu har vi vår fjärde dag här nere. KL är 7.51. .19 grader varmt.
Kram till er båda från Lasse och mig!

Siita sa...

God morgon. Man behöver inte ha E-leg för att deklarera på datorn. Här blåser det idag med o växlande moln o sol. Kram

Veiken sa...

Svar: Jag kommer ihåg den olyckan. Vi landade på Tenerife en eller två veckor efter olyckan! Kramar

trollet sa...

Väldigt mycket längre förra året skulle jag vilja säga... när kommer eg. värmen?? Solen är ju här och det är jag mycket glad för=))
Jag har oxå anmält mej till några saker på toulun, men inget ännu;)

ansepanse sa...

det är skönt med hemmadagar också, vi var hemma men vi var ute i trädgården och fixade med både det ena och det andra :)
jo, våren hade allt kommit mycket längre vid samma tid förra året
jag skaffade ju den där elektroniska nyckel nu i våras :) det var smidigt
Olaus Petri var en klok man
kramar

Nett sa...

Vilken vacker magnolia, snart skall jag över till Lousianna och se det stora magnoliaträdet, se om det har vuxit sig mer sedan förra året.

Pizza är gott ibland, själv orkar jag bara en halv, men mannen här hemma han kan äta en hel och ibland min halva som jag lämnar, snacka om utrymme.

Kram

Veiken sa...

Magnolior är underbara när dom blommar på sin bara kvist. I år dröjer det innan allt slår ut.
Svar: Vi fick samma fråga innan vi åkte dit, men jag svarade alltid: Det finns ingen flygplats i världen som är säkrare än den på Tenerife just nu! Olyckan i sig var ju fruktansvärd! KRamar