torsdag 2 maj 2013

Bilvård med mera.

Målet idag blev Ängelholm. Vi hade beställt tid till klockan ½1, för att få en genomgång av bilen och få byta däcken till sommardäck. Vi var hos bilverkstan redan klockan 12 och fick sitta och vänta. Det blev läsning av skvallertidningar. Jag läser sådana bara såna i väntsalar eller liknande. Det blev rätt lång väntan och jag hann igenom en tidning och sen bytte jag till en bok, jag hade med mig.
Vi kunde beundra den här vackra bilen också. Jag visade den för ett tag sen, när vi var där och beställde tid till idag. Nu är vår bil servad och genomgången på alla sätt och vis. Vi har bytt ut vinterdäcken till sommar-dito. Sibbe betalade och vi gick ut för att hämta bilen. 
Det första han fick syn på var att skyddet för ena framhjulet var borta. Förra gången vi bytte hjulen, behövde vi köpa nya skydd, så de var inte gamla. Killen som hade gjort genomgången tog en annan bil och körde samma runda, som man hade gjort när man kontrollerade den. Han kom tillbaka med skyddet. (Kommer inte ihåg, vad han kallade det). Hade hittat det på vägen. Såna är verkligen inte billiga och vi hade ju inte lust att behöva köpa nya heller. Men nu är bilen klar för Bilprovningen om ett litet tag.
Så åkte vi hemåt, men stannade till på Väla, för att få lite mera hjälp med våra tekniska grejer vi skaffade häromdan på 3. Det har blivit lite för mycket nytt på en gång, för mig. Det ska ju föreställa att jag är den som är teknisk av oss 2. Lite mera hjälp fick vi, men jag får nog gå dit flera gånger. 
Vid tidigare installationer av datorer och modem med mera, så har vi haft hjälp av Sibbes svärson. Men man vill ju inte störa honom jämt. Han har sånt som yrke, men vill vara ledig någon gång också.
       
           
Det blev en sejour på Biltema också, för att kolla om de har fodral till läsplattor. Men det fanns inte några där. Vi hann med att äta varsin korv och bröd, för att vi  inte skulle svälta ihjäl. Tack vare det kunde vi åka till Rusta också. 

Där köpte jag bland annat nytt garn till sjalar. Såna som jag visade tidigare i vinter.  Den jag visar här är en, som jag har själv och den nya sorten blir i vitt, svart och silvergrått. Faktiskt mycket snyggt också. 
I kväll blev det Let´s Dance. Jag tyckte det var synd att Sofia och hennes partner blev utröstade. Hon var ju sjuk och låg på sjukhus. Undras hur hon mår nu. Det var orättvist att bli utröstad på det sättet, tycker jag. Annars var danskvällen förtjusande som vanligt. Vi älskar det programmet båda två.

Dagens Citat: 
Det behövs ofta mer mod för att ändra sin mening 
än för att förbli den trogen
Willy Brandt.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

susanne sa...

Tyckte med det var synd om Sofia.
sv: japp jag är ny här på din sida...:)

Fenixmonas sa...

Vi dansade oss i säng vid åtta som vanligt så det blir inget TV-tittande här. Tur att du är teknisk...Jag är en teknisk idiot så jag är så nöjd så länge de gamla prylarna fungerar! kramiz

margit sa...

Ja ni hinner med mycket varje dag. .skönt när bilen är gixaf. Konstigt att "skyddet" ramlade dän...Och du stickar och stickar så mycket vackert! Här har vi även i natt haft 19 grader. .och varmare blir det under förmiddagen. .så vi solar och njuter varje dag..och så mycket god mat får vi plocka för oss också.
ÖNSKAR er båda en fin dag! Kram från Lasse och mig!

Siita sa...

God morgon. Här har jag haft sommardäcken på sedan 1 april. Kram

ansepanse sa...

vad bra :) så nu är bilen sommarfin igen :)
dina sjalar är så fina tycker jag :)
läste just om Sofia att hon tydligen hade blödningar i bukväggen
önskar dig en fin dag
kramar

trollet sa...

Ny teknik är f-n inte lätt!!
Skönt att det gick bra med bilen=)
Toulon får man nog gå in på och kolla om man blivit utvald tror jag...
Tror inte det är så svårt att få en fast anställning, men jag vill inte ha nån;)

Nett sa...

Skönt att bilen är avklarad, jag skall besiktiga min den 7:e och jag måste med boka tid för service på den. Hoppas att du får en fin helg. Kram

Veiken sa...

Vi gillar också Let's Dance! Jättesynd om Sofia, men jag tror att hon eller Maria Montazami hade åkt i alla fall!
Ha det så gott med "nya" fina bilen! Kram