fredag 17 maj 2013

Fredagsnöje med kaffekalas.

Som vanligt brukar jag städa på fredagen. Jag skrev ju i går, att jag kammade Baloo, så att det kom en massa hår på marken. Den här högen kom från våra mattor hemma idag, när jag först hade borstat mattorna och sen dammsugit dem. Det mesta här är Baloos hår, som har funnits i lägen-heten. Han fäller tydligen vinterpälsen nu. Något är väl lite damm också. Som tur är, så kan jag ju borsta bort det mesta med specialborsten, som jag har fått av min dotter. Tack och lov för den!
När jag hade städat färdigt begav vi oss iväg ut på Råå, till våra goda vänner. De har en sån underbar trädgård med fantastiska blommor över allt. Vad detta är för blommor vet jag inte och tänkte inte på att fråga heller. Vackra är de i alla fall.
 Vi hade alltså blivit utbjudna till dem för han hade nyss fyllt år och vi har inte träffats på jättelänge. Han hade bakat en rabarberpaj med hemlagad vaniljsås till. Vi (dvs jag) fick tömma formen, när vi hade avsmakat den goda pajen. Magen stod i fyra hörn och en snibb, när jag hade ätit upp. Varför de andra inte ville äta, vet jag inte. Men man tjatade på mig, att jag skulle ta mer och ta mer. Pajen tog slut till slut. MUMS! Vi har en annan god vän på Råå också, som faktiskt fyllde år i dag den syttende maj. Vi ringde till honom, när vi kom hem.
 Visst är tulpanerna vackra här. De är stora och riktigt krispiga.
 Så kan jag inte gömma den här bilden med löjtnantshjärtana mitt ibland andra vackra blommor. Jag trodde inte att de hade kommit så här långt redan. 
 Jag drar till med en närbild också av en av mina favoriter, löjtnantshjärtana. 
 Det blev några härliga tulpaner till. 
 Vid ingången till trädgården har de skaffat en sorts prydnadspäron. Det blir små päron på de här träden. 
 Även bladen är dekorativa. De är silvriga och lite lurviga och mjuka.
Jag måste ju visa Baloo också. Vi var ute och gick i kväll igen och jag hade "kammen" med mig. Men han var inte riktigt lika glad åt att jag kammade honom. Men han fick "kammen" i munnen, som han bar ända hem. Men just före vår port, släppte han den i marken. Då tyckte han nog, att han hade jobbat färdigt. Sen blev det Let´s Dance för hela slanten på kvällen.

Dagens Citat: 
En svag människa väntar på tillfället, 
en vanlig tar emot det, 
en stor skapar det. 
Adolf Törneros.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Vilken härlig blomsterprakt! Här formligen det exploderade nu, allt kom på en gång! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Härliga bilder på deras blommor. Tittade på Lets dance här med men ej omröstningen. Ha sovit dålig pga att det gjort ont när jag vänt mej i sängen. Kram

trollet sa...

Mycket vackra blommor!! Vad är det för superborste du har??
Nä, lite kallt för att bada för mej ännu... hoppas ju hårt på en MYCKET bättre sommar än förra året...
Hoppas du har en toppenhelg=)

ansepanse sa...

åh så många fina bilder du visar på alla möjliga vackra blommor :) och så duktiga Baloo som bar sin kam ända till dörren :)
Sv: och jag som tycker att pantersniglarna är vackra :) och jag kan utan vidare bära omkring dem i handen :)
önskar dig en fin dag
kramar

Siita sa...

Jag har ont på båda sidor, så ryggläge är bäst. Men då snarkar jag o blir torr i munnen. Landade så jag slog bröstkorgen i trappen, +vänster hand o höger knä. Även ett sår på hakan. Kram

ansepanse sa...

Sv: visst är det roligt att lura vovvarna lite :) här är det bara jag som letar och bestämmer vilka växter vi ska ha :) J är bara "gräsklippare" och annat tungt arbete som jag behöver hjälp med :)
kramar

Nett sa...

Det var ingen dålig hårboll det blev, kan tro att han fäller en hel del nu när värmen kom. Härliga fina bilder på alla blommor, det är underbart nu. Jodå, vissa körsbärsträd har redan blommat ut och bladen faller ner. Nån dag till så finns det inga blommor kvar på dem. Kram