söndag 29 juni 2014

BLOMSTERJAKT.

När vi hade kommit hem från semestern på Mallorca behövde vi byta ut våra penséer som fanns på balkongen. Vi köpte pelargoner och lobelior och jag planterade dom i balkonglådorna då.
 Men vi tyckte nog, att det behövdes en ampel i taket också, så vi for iväg i går, för att hitta nåt snyggt. Det finns en handels-trädgård lite utanför stan, som heter Nya Ljusekulla. Vi hittade inte dit på direkten, utan fick lirka oss fram lite hit och dit. Men till slut kom vi till rätt ställe och köpte den här fina saken. Det blev alltså en fin färg på de här petuniorna. 

När vi hade handlat dom, så åkte vi runt på vägar, som vi inte hade varit på tidigare. Vi körde igenom en by, som heter Mörarp och sen genom Bjuv och ner till Hyllinge, där vi tog oss varsin räkmacka och varsin kopp kaffe på köpcentret Familia. Sen blev det stakarakt hem till vårt lilla hem därhemma.
Vi köpte ju pelargoner och lobelior för ett tag sen. Nu har jag tagit lite nyare bilder på dom, för att visa att dom trivs. Det kommer att bli flera pelargoner, för det finns många knoppar på dom.
 Lobeliorna såg inte mycket ut för världen, när vi köpte dom, men dom växer och frodas. Och så visar det sej att de har en härlig blå färg också, som man inte kunde gissa sej till från början.
 Den här hållaren har Sibbe gjort en gång i tiden och den passar bra på balkongväggen med en blomma i krukan.

De här lobeliorna trivs allra bäst ser det ut som. De behöver inte trängas nånstans.
Så blev det en närbild på en av pelargoniorna.

På kvällen blev det den spännande matchen i fotboll mellan Brasilien och Chile, som avlutades med straffsparkar till Brasiliens fördel.

Sen kikade jag på en film, som heter Bodyguard. Den slutade så sent att jag inte gitte skriva nåt då.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så många fina blommor du har!
Filmen har jag sett tidigare, den är bra. kramiz

Nett sa...

Fint med lite färger, jag har varit snål med blommor på balkongen i år, men det är för att vi fick tillträde så sent. :) Vädret känns inte så lockande just nu heller. Kram

TantGlad sa...

Fina blommor. Så mysigt med blommor och fin blomsterprakt runt sig.
Så mysigt och roligt att åka på vägar man alldrig tidigare varit på. Det är ju lite spännande.
Ha nu en riktigt skön ny vecka.
Kram från mig.

badtant.bloggo.nu sa...

Blommor, blommor och så vackra. I år kommer jag att inte köpa lika mycket som jag brukar för vi kommer att vara borta lite mer nu då vi har bobil. Men det kommer att bli svårt att låta bli. Kul att åka lite nya små vägar för man ser så mycket fint man missar annars.
Ha en fin Måndag. Kram

Ama de casa sa...

Vilken härlig blomsterprakt du har på din balkong nu :-)

Veiken sa...

Din balkong är så fin varje år och du sköter om dom så att dom trivs och gläder er med att blomma så fint! :) Kram