måndag 10 juni 2013

Det spökar hos oss.

Det är sant att det spökar hos oss. (Tror jag). Häromdan saknade jag en bok jag läser, Hämnden av Reginald Hill. Jag brukar ju läsa i sängen, när jag ska sova och när ögonen börjar slå igen, lägger jag min bok på skrivbordet alldeles intill mig. Där ligger den till morgonen och då flyttar jag den till ett ställe ovanför skrivaren. 

Men när jag skulle läsa vidare nästa kväll, fanns boken ingenstans. så jag fick börja på en ny bok Du gamla du fria av Liza Marklund. en bra bok den med. Men jag har fortfarande inte hittat Hämnden. Det måste vara ett spöke, som har gömt den.

Varför jag tror att det är ett spök,e ska jag förklara. När vi flyttade in i den här lägenheten, så hördes det varje kväll vid elvatiden små barnfötter, som sprang omkring ovanför oss. Vi frågade grannen ovanför om de hade haft besök av barnbarn eller så. Nej aldrig i livet. så var det med det. Men de har flyttat och vi hör fortfarande barnafötterna varje kväll.

Innan vi bodde i den här lägenheten, så bodde det en gammal dam här, som nog var över 90 år. Men hon dog, så lägenheten blev vår.

Sibbe kan sitta i sin länstol och se hur någon ljusklädd svävar förbi ute i hallen. Så han är säker på att det är ett spöke. Kanske det är samma, som har gömt min bok. Jag har letat överallt nu både länge och väl, men inte hittat den. Man kanske skulle vända sig till en siare, som kunde säga var den är.

Nu får det vara slut på spökerierna. så jag berättar om vad vi har gjort idag. Vi åkte ut till Plantagen, för att köpa lite flera växter till balkongen.
 Det här är ingången till Plantagen, med en damm, med stora fiskar i.
 Så här ser balkonglådorna ut, sen jag hade bytt ut Campanulan, som hade vissnat ner. Den tålde tydligen inte den varma solen. I mitten finns det nu blålila blommor, som jag har glömt namnet på. Kameran glömde att de var blålila, för det syns inte i bilden. Vännen Margit berättade att de heter petunior.
Så köpte vi en färdig ampel med fina blommor i. Den hänger i taket på balkongen.
Samma ampel på den andra sidan. Samma sorts blomma fast röd, som den blålila i balkonglådan. Att man kan vara så glömsk! Jag skäms, men det måste ju bero på min aktningsvärda ålder. Men vännen Margit har räddat mig och berättat att de heter petunior.

Så jag har uppdaterat lite.


Dagens Citat: 
Lev i nuet, 
vänta inte till i morgon; 
plocka livets blommor idag. 
Pierre de Ronsard

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg.  Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Margit sa...

Hej Gilla!!!!
ja man har hört ofta.om "ljud" och sånt...så vist finns det nåt övernaturligt..och de små barnspringen...
blommorna, menar du petunior...? Det är vackert och trevligt med blommor, på balkongen..eller utanför huset..utanför..
Önskar dej och Bert en god fortsättning på veckan, som nyss börjat... Kram!!

Fenixmonas sa...

Jodå, visst är det Petunior...Det finns mycket mellan himmel och jord men för det mesta så finns det en alldeles naturlig förklaring till olika saker. Kramiz

Siita sa...

God morgon. En bekant till mej säger att saker kommer fram o man tänker på det o lägger en sax i fönstret, sedan inte tänker på det. Efter någon timma så ska det dyka upp igen. Har ej provat själv, men hon har gjort det många gånger. Hoppas det hjälper dej. Kram

Yvonne sa...

Morning på dej! Sara är en fd elev till mej.hon bodde den sista terminen hos oss.
Idag hoppas jag få hem datorn. Jag hade aldrig vågat bo i din lägenhet ... Ha en bra dag .kram

Yvonne sa...

Jag har blå,röda och rosa lupiner.Skraj är jag inte men jag hade tyckt
Att det var obehagligt... Ha en bra dag i solen. Kram

Yvonne sa...

Lupiner ändrar färg varje år.kram

Yvonne sa...

:) i alla fall så ändrar mina färg .om de har varit röda så har de en annan färg nästa år..kram

Yvonne sa...

Jag vet inte i vilken turordningen färgerna kommer.. .kram

Anonym sa...

Men du,,har spöket stulit din bok,,inte kul..Ja att världen kan vara så liten,sen att en lekkamrat till min syster bodde i samma trappuppgång som kompisen P-O,det var nästan helt otroligt,,men skitkul..Haé Kram.

Anonym sa...

Hoppas spöket lämnar tillbaka boken när den har läst den..Haé Kram.