tisdag 9 september 2014

OTUR TILL MAX.


Vi skulle faktiskt ha rest till Kos i fredags morse och skulle vara där i 14 dagar. Men på onsdagens eftermiddag fick jag ordentligt ont i hjärttrakten. Vi vågade inte chansa, utan begav oss båda till Lasarettets Akutavdelning. Jag blev undersökt av en läkare, men fick vänta rätt länge tills jag fick komma upp på en avdelning. Det var alltså en hjärtinfarkt jag hade åkt på. Vi kom dit vid nio-tiden och Sibbe åkte hem 1/4 över 3 på natten.

Eftersom jag hade legat på ett sjukhus i Palma på Mallorca i somras, så var man mycket noga med att låta mej vara isolerad hela tiden. Man tog nämligen prov på, om jag möjligen hade smittats av sjukhussjukan. Det vill man ju inte ha på ett sjukhus. Men det tog tid innan provsvaren var klara. 


Under den tiden kan man säga att jag var i karantän. Ingen utom Sibbe och sjukvårds-personalen fick komma in i mitt rum. Men vad jag blev ompysslad. Frukost, lagad lunch och lagad middag inburen till mej, så jag fick sitta på sängkanten och äta god mat. Kaffe på eftermiddagen också. Maten var vällagad och vackert upplagd och hade lagom kryddor.


Eftersom jag fick ett enskilt rum på grund av smittorisken kunde jag bestämma själv vad jag ville göra. Vilket program jag ville se på TVn eller inte alls. Det blev mycket virkning kan jag lova. Den röda sjalen som jag visade blev nästan klar, men då tog garnet slut. Jag vill ha den lite större. Då bad jag Sibbe att ta med sej ett annat garn i blått och turkos. Jag hade tre nystan och de är nästan slut också.


Men så skulle det göras en undersökning, som gick ut på att skicka upp en kateter genom ena armen till hjärttrakten för att eventuellt behöva göra en ballongsprängning och sätta in en tent. Det gick bra. Behövdes varken det ena eller det andra. MEN, jag fick och får fortfarande inte anstränga min högra arm, så det blir nog ingen virkning av på några dar. Tråkigt. För jag vill kunna börja använda sjalarna.


Jag mår i alla fall bra, tycker jag. Det kommer att ordna sej med tiden.Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

24 kommentarer:

yvonne sa...

Men du... vilken otur att du blev sjuk precis när ni skulle resa Men det var kanske tur i oturen Tänk om nim hade kommit iväg och du hade blivet sjuk där! Du hade ju bra uppassning,så det gick ju ingen nöd på dej. se nu till att krya på dej! Kram!

Anonym sa...

Kväller,skönt att det inte var värre,du får ta det försiktigt så är du säkert piggelin snart igen..Haé Kramen.

margit sa...

Bättre att du inte han åka iv ä g.Tänk om du blivit dålig på flyget. DU får vara rädd om dej ta det lungt! Kramar!

Ama de casa sa...

Men oj... Usch för att råka ut för detta, men det låter som det har gått bra ändå.

Kos finns kvar - ta hand om dig nu!
Kram

Fenixmonas sa...

Bra att det hände innan ni kom iväg! Roligt att höra att du nu mår bra igen! Det hade ju inte varit något vidare att få tillbringa ytterligare dagar på sjukhus på semestern...Hur blir det nu med resa? Kramiz

yvonne sa...

Godmorgon! Fortsätt att krya på dej,och du... ta det så lugnt! Morgonkram!

Nett sa...

Vad skönt att höra att du mår bra, men förstår att det måste ha varit mycket tankar där. Och det var bra att ni inte kom iväg och blev dålig där. Krya på dig en massa nu.. Kram

Anonym sa...

Men oj då! Tur i oturen att du inte åkte. Kos finns kvar! Krya nu på dej och ta det lugnt!

fia sa...

Nä vad är det jag läser ... hjärtat som är det viktigste vi har . Skickar nu alla krya på dig kramar jag kan och hoppas verkligen att du kryar på dig snart .
kos och alla andra delar i värden står kvar och önskar dig efter omständig heterna nu en bra dag .
kram.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag beklagar att ni fick ställa i er resa, men blir man sjuk så blir man och hälsan måste komma först. Precis Som de skriver här över så kommer Kos finnas kvar och ni kan åka dit när du är piggare.

Skönt att du ändå låter ganska så pigg. Hoppas du snart kan börja virka och sådant igen.

Stor kram

anniepiie sa...

Många kramar skickar jag till dig!!! :)

Veiken sa...

Det är skönt att se att du är på G igen och att du är vid gott mod! Du får ta det lugnt ett slag tills dina krafter kommer tillbaka! Stor kram!

Bibbi sa...

Det var väl tur att ni inte kom iväg puh......
Visst känns det bra när de bryr sig på sjukhuset :)
Men fick Sibbe något att äta då?

Jo det är jätteviktigt att du håller armen lugn så det inte börjar spruta blod. På mig gick de in via ljumsken och det är ju inte så lätt att hålla benet still haha....

Var rädd om dig :) Kramen

Anonym sa...

Kväller,,jag går varje höst till min tandhygienist,,kanke därför som notan stannar på överkomliga 700:- hon tog en del bilder oxå,,Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller,,Jo tack jag mår prima..Hoppas du tar det lite piano nu tills dess du får tillbaka styrkan och konditionen..Haé Kram.

yvonne sa...

Otur med medicnen..Lova nu att bara vila dej och ingen virkning!!! Kram!

Ama de casa sa...

sv: Ja, vi var till USA även ifjol. Stort land där det finns hur mycket som helst att se :-)

Fenixmonas sa...

Godmorgon Gilla! Nu får du ta igen dig från virkningen ett tag och njuta av den härliga sensommaren. Promenera i fin takt och få tillbaka din hälsa. Kramiz

Anonym sa...

Mors,,Hoppas du fick sova bra i natt,,trots att månen var full så sov jag riktigt bra..Haé Kram.

yvonne sa...

Godmorgon! Bra att du tar det lugnt! Ha nu en lugn och fin dag! Morgonkram!

Anonym sa...

Hej du,hoppas du gör framsteg i din återhämtning..
Ja det blirallt färre Dagny´s som spiller numera..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja visst är det så,något speciellt med dessa bilder,jag tycker om när brölloppsbilderna är tagna i utemiljö..Haé Kram

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag kommer hålla mina tummar för er att ni båda kommer ha hälsan till nästa år så ni kan komma iväg till ert älskade Kos.

Det är ju inte så konstigt att du är så trött egentligen. Låt det ta lite tid. Lova mig att vara rädd om dig.

kram

Anonym sa...

Där kom svaret. Inte en gång till. Tur att du inte hade flugit din KOS redan och det blivit en trist repris på sommarens resa. Du verkar utåt sett vara vid gott mod. Det kan vara till god hjälp med annat också. Ta väl hand om dig. Tur du har din Sibbe. Kram Bosse