torsdag 6 juni 2013

Rosor på kinden och solsken i blick.

Ja, det har vi verkligen efter den här dagen. Det var ett underbart väder, solen sken och det var varmt och skönt. Så vi tog en utflykt upp på Hallandsåsen, där Sibbe hade sin sommarstuga förr. Så här såg den ut då.  Det är en scannad bild, så den ser lite grå ut. Den röda färgen stämde med nästa bild, som är tagen idag.
Idag ser stugan ut så här. Lite skillnad på skötseln. Gräset är inte klippt på evigheter. Men bilden är bättre.
Det är så vackert där med bokskogen och alla vackra blommor, som har slagit ut nu. Han sålde stugan till en tysk familj, men vi brukar ta oss en tripp dit ett par gånger om sommaren åtminstone. Det är roligt att se hur det ser ut i området nu. Det var från början ett fritidshusområde och nästan inga åretruntboende. 
Det stämmer inte riktigt numer, för när vi var vid poolen, som hör till området, kom vi i snack med en kille, som flyttade hit ungefär när Sibbe sålde sin stuga. Han sa, att numera är det ungefär 50% åretruntare, han själv inberäknad.
Så här vackert är det i bokskogen nu. Vi gick en lång, lång runda runt nästan hela området och såg en hel del fina saker.
Bland annat den här trevliga bänken.
I brist på åsynen av lupiner på Sibbes gamla tomt, tog jag den här bilden på ett annat ställe. När vi hade hand om huset växte det mängder av lupiner på en del av tomten, men där var det helt igenvuxet av höga buskar. Vi tyckte inte att det såg så roligt ut.
Huset i en annan vinkel idag. 
Se på ormbunkarna! De har vuxit och blivit jättestora nu. Men de fanns på vår tid också. Sen åkte vi runt på området med bilen och tittade runt. Vi hade blivit rätt trötta efter vår långpromenad genom skogarna. Men himmel så skönt det var med skogsdofterna och inga avgaser. Fåglarna sjöng och vi njöt.

När vi hade kommit hem blev det middag och sen satt vi och firade Svenska Flaggans Dag framför Tvn i Kungens sällskap på Skansen. Det var jättetrevligt med fina artister och Kungen höll ett fint tal och delade sen ut flaggor till flera organisationer.


Dagens Citat: 
Framtiden oroar oss, 
det förflutna håller oss fast. 
Därför går vi miste om nutiden. 
Gustave Flaubert.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Trevligt att åka o kolla stugan. Men jag tycker det så misskött ut. Lupinerna blommar här på vår tomt också. Kram

Nett sa...

Förstår att det är kul att åka dit och ta en titt, kul att se bilder då och nu. Hoppas att du får en fin helg. För mig gäller det jobb. Kram

Fenixmonas sa...

Ser ut som ett mysigt o fint område! Kanske ni längtar tillbaka dit...Kramiz

Fru Filosofi (Jess) sa...

Oj vilka fina bilder =) ser ju jätte mysigt ut!! =) Ha en bra dag. kram

Fru Filosofi (Jess) sa...

Sv: Jag tycker alla dina bilder är fina dock. =) Bra jobbat med allt du har!
Ja det vart ju rätt bra att röra på sig efter McDonalds haha. i bland ska man unna sig lite =).
Funderar på vattengympa, men verkar som om dom stänger badhuset under sommaren.

Ma sa...

Det där med att sommarstugeområden blir permanentbostäder är något som vi här i Roslagen också får känna av. Här blir det fler och fler som bosätter sig i sina fritidshus. Så är det också i trakterna kring Mitt Sommartillhålll..