lördag 29 juni 2013

Vad gör man en regnig lördag? Jo, åker till Väla.

Vi hade inte nåt särskilt för oss idag och det regnade hela tiden, så vi tog bilen och körde upp till Väla. Där promenerade vi runt och när vi hade gått nästan halva varvet, satte vi oss vid Schillers Conditori, som vanligt. Vi brukar ju sitta längst ut på serveringen, men där satt det redan en man. 

Haha! Vi kände ju honom. Så vi fick sällskap vid bordet och en trevlig pratstund. Hans fru var på inköpsrunda och eftersom han har besvär av benen och inte orkade gå runt, satt han med lite kaffe och väntade på henne. 


Vi blev bekanta med varandra en gång, när vi var på Tenerife och Puerto de la Cruz för många år sen. Så brukade vi pratas vid i hans antikbutik, men den är stängd nu, för äntligen har han tagit sitt förnuft till fånga och slutat arbeta med den. Pensionärsåldern är uppnådd med råge.


Under tiden vi satt där och pratade vid torget, så började man med dans och sång för barnen. En Bamse och flera unga flickor dansade och sjöng till musiken och ungarna dansade med, när de sjöng om Pippi Långstrump till exempel.

 Så här börjades det. 
Och här  ser du lite av Bamse. Han kramade om nån unge också, som blev jättelycklig. Tänk att bli kramad av sin idol. Men "mina killar" tänkte bara på hur varmt det skulle vara med den klädseln på.
 Man hade satt upp ballonger också. Publiken blev större och större. Det blev en ordentlig trängsel så småningom.
 Här är det en ensam liten kille som försöker hänga med.
Den här lille killen behövde visst hjälp av Mamma.

Det blir i alla fall en hel del motion, när man går runt hela Väla, så man blir faktiskt lite trött efteråt, så det blev gott att komma hem igen så småningom. I morse vaknade jag lite före ½ 5 och kunde inte somna om så det blev en lite tupplur ovanpå den här "motionsrundan."Dagens Citat: 
I en familj är kvinnan regeringen, 
mannen folket 
och barnen oppositionen. 
Peter H Martin.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. En trevlig underhållning fick ni. Vi hade sol på fm. Sen åkte vi till Färna o fikade där. Regn halva vägen hem sen sol igen. Nu mulet, får se om solen kommer senare. Kram

Fenixmonas sa...

Ser att ni hade en trevlig dag trots regnet...Vilket träffande ordspråk du hittat, precis så är det ju! Kramiz

Nett sa...

Det gjorde ni rätt i, här regnade det med, vi var och handlade men tiden för övrig spenderades inomhus. Ha en fin Söndag. Kram

ansepanse sa...

vilken trevlig lördag ni hade, när jag läste Bamse dansade med de andra, tänkte jag på en hund jag känner som heter Bamse och hann tänka att var han där och dansade med de andra :D
Sv: jo men vet du :) Nemo kommer gärna in i bastun en stund, det är ju inte varmt längst nere vid golvet, inte så varmt i allafall, Nemo tycker om det :) och våra två föregående hundar var också gärna inne i bastun en stund varje gång vi badade :)
kramar

Siita sa...

Sv. Ja det är en grupp på FB. Hon som startade gruppen har beställt pintsen själv. Även gjort bilden. En trevlig grupp är det. Vi talar om det mesta o skrattar. Kram

ansepanse sa...

Sv: usch, jag skulle aldrig kunna äta sniglar, inte ens med vitlökssmör på, usch vad äckligt det låter
tänk om jag också skulle få slippa att laga mat, det är ett nödvändigt ont bara, tycker jag, du har det bra du :)
kramar

Anonym sa...

Hej du,ja efter en gråmulen morgon så har solen hittat hit..
Jag ska snart åka ner till Uppsala,vara barnpassare en vecka,,blir mycket Snooz då..Ni fick ju en bra dag ändå trots regnet och blåsten..Haé Kram.