måndag 1 november 2010

Bara slit och släp.

Det stämmer in med vad vi har gjort idag. Min nya dator saknade ju en hel del bilder, sen man hade fört över alla filer från min gamla dator. Jag hade valt till och betalat för att få det gjort på Elgiganten, där jag köpte den. Så vi fick ta med den gamla stora och den nya tillbaka och skulle få hjälp med det felande filerna. Det gällde bilder alltihop.

För några år sen köpte jag en skrivare med inbyggd scanner. Då satte jag igång att scanna alla våra gamla fotoalbum och även en mängd lösa foton. Ingenting av detta fanns på den nya datorn. När vi kom med dem och de började försöka med uppgiften, gick det ändå inte helt bra. Först vid att öppna den gamla på felsäkert läge hittades det jag saknade. Killen på Elgiganten sa, när vi hämtade grejorna att den gamla hade gått sönder när som helst, så det var i Grevens Tid vi hade köpt den nya. Det blev en separat hårddisk också. Så säkerheten ska verkligen gälla ordentligt i fortsättningen.


Vi kom efter några timmar för att hämta apparaterna och så fort jag kom hem kollade jag. Det var en hel del bilder förutom allt scannat som fortfarande var helt borta. Min eviga tur var i alla fall att jag hade säkerhetskopierat på CD-skivor och allt fanns där, så jag kunde kopiera in det saknade.

Nu slipper vi alltså släpa vidare på de här sakerna. Peppar, peppar-----


Den här bilden skulle du inte kunnat se om jag inte hade räddat den. Vi var på Rhodos 1981 och då blev jag fotad vid den här brunnen.


Eller den här då Sibbelin satt vid vårt stamlokus. Vi åt där några gånger trots att vi hade ½-pension på hotellet Vi bodde på hotell Constantin, samma som vi ska bo på nästa höst när vi reser dit igen. Det var bara ett par år sen vi var där sist. 1981 kostade resan 5400:-. Det var på den gamla goda tiden om man säger så.

Dagens Citat:

Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare,

det gör det bara tristare idag.

Anonym.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

12 kommentarer:

gunsan sa...

Härliga bilder, vet du, jag ahr en scanner står i klädkammaren som jag inte ids eller kanske inte tror att jag kan använda, skärpning på mig, faktum är att det vore lite kul ibland att kunna scanna av t.ex. en fint gammalt foto.
SV: nej, några hulliganer har vi inte hos oss, det var tydligen nåt som gick snett, men allt har löst sig till det bästa o snart har vi en ny fin brevlåda hos oss;))
kramizzzzzz

gunsan sa...

SV: du är ju bara för jätterolig, vet du att tanken har inte ens slagit mig........att hon inte kan ringa själv, men jag har nog tagit för givet att min kära svärson ringer åt henne, men jag fick mig ett gott skratt när jag läste din kommentar;))
kramizzzzz

Diana sa...

Men det på det vackra årtalet 81 så var väl 5700 en massa pengar, eller?
Skönt att det löste sig med dina bilder, jag måste bli bättre på att spara mina på backupen!

Fenixmonas sa...

Jag hoppas verkligen att de lyckas att rädda mina bilder...Går det inte så blir jag väldigt ledsen, men...det är smällar man får ta. Slarvigt av mig, att tro att min dator skulle hålla för evigt! Kram på dig!

Anonym sa...

kul att ha gamla bilder att titta på. jag är urusel på att ta kort. minnet är inte vad det har v arit
kram

carinasjolund sa...

Skoj med gamla bilder! Som jag har sagt förut, är du så duktig att knäppa mycket kort :))
Ha en fin dag!
Kramar

Daniel sa...

Härligt med gamla (rese)minnen och att få återuppleva dom!

Sussi sa...

Vad konstigt att dom inte gick att hitta förrutom i felsäkert läge. Vilken tur att du hade sån koll och märkte att dom inte fanns där. Bra att du lagt över bilderna på skivor också utifall att..
Kort är minnen man helst inte vill bli av med.

Kramisar

donken sa...

att INTE oroa sig gör morgondagen lättare, och mindre trist idag :P

Anonym sa...

hhon är en helt fenomenal kvinna våran ama. bra o tänkvärt citat
kram

Diana sa...

Sv: Vi gillar paketer i denna famlijen. En jul sa jag att jag hellre vill ha många billiga paket än ett dyrt, tror jag fick 30 av mamma eller nåt. Haha!

Siita sa...

Här har jag dabbat mej igår, raderade hela blogglistan. Så nu har jag en länklista ist. Då ser jag inte vem som har skrivit. Kram