tisdag 16 november 2010

Noack har varit sur idag.

I morse var det minusgrader ute. Sibbelin tog bilen till tvätt och fick skrapa rutorna, för den hade stått ute i natt. Vi har den alltid i garage annars.

Meningen idag var att vi skulle åka ner till Landskrona och titta i deras fina museum. Där finns det en flygutställning för tillfället. Landskronas mest kände flygare hette Enoch Thulin och han var pionjär med sina flygplan.
Här såg du ett par av hans arbeten. Det var lite svåra saker att fotografera, men kommer du till Landskrona kan jag rekommendera att du går till Muséet och tittar. Det är gratis inträde och man har många olika utställningar. En handlar om Selma Lagerlöf och en annan, kanske tillfällig handlar om Siw Malmkvist. De är väl ett par av stans mesta kändisar.

Det finns alltid nya konstutställningar där också. Den som finns nu var mycket färgrik och trevlig. Konstnären nu heter Ulf-Johan Härd. Det visades 49 olika av hans verk. Den utställningen pågår till och med 16/1 2011.Jag måste erkänna att vi faktiskt var ute på stan först. Klart att vi besökte Housing och där köpte jag fina ljus till de fina ljusglasen jag vann genom Kaffehörnan. Det var röda värmeljus med plasthållare, så man ser stearinet genom glaset. Snyggt!

Så var vi i en fin herraffär och där hittade Sibbelin en jättefin ytterrock i stället för den som inte fanns i hans storlek i Klippan igår. Vi får hämta den på torsdag, för ärmarna behövde läggas upp.

Sen när vi skulle gå till parkeringsplatsen så såg jag den här kråkan högt uppe i ett träd. Jag kunde inte motstå den utan tog ett foto av den.Här visar jag också ett fint träd. Det har massor av små röda äpplen på grenarna. Typiskt höstträd. Det står många såna längs en gång som går ner mot parken.

När vi kom hem till vårt lilla hem därhemma, så hade Matte redan lämnat Noack. Vi gick tyst ute i trappan och jag satte in nyckeln så tyst jag kunde. Men Noack hörde oss innan jag ens hann att låsa upp. Han har ju en fantastisk hörsel. Oj, så glad han blev, när jag öppnade dörren! Han fick sitt gnagargodis av Sibbelin sen han hade tittat så förebrående på oss för att han inte hade fått nåt. Jag brukar ge honom det så fort vi har kommit innanför dörren annars. Godiset gick fort ner och han drack ordentligt precis som vanligt.


Men sen var det slut med glädjen. Noack var sur som bara den. Han brukar ju vispa med svansen, så fort jag går förbi honom och lyfta på framtassen så jag kommer åt att klia honom och kela. Han bara låg helt stilla och glodde på mej, även när han skulle äta sin mat. Se så sur han ser ut.Efter en stund ställde han sej upp med svansen rakt neråt. Den brukar alltid stå upp på honom, när han är som vanligt. Ingen svansviftning här inte. Det höll på ett par timmar. Han följde inte ens Sibbelin till kylskåpet och stack upp nosen mellan dörren där. Konstigt, för vi har aldrig sett honom sådan. Men Matte har faktiskt sagt att han brukar var sur hemma hos sej ibland.

Inte förrän vi klädde oss för en kvällspromenad med honom reste han sej och började vifta på svansen. När vi sen hade varit ute med honom en stor runda, så var han sitt vanliga jag igen. Det tål att nämnas, att det började bli frost ute innan vi kom hem.Dagens Citat:

Optimisten har lika ofta fel som pessimisten,

men han har mycket roligare.

Okänd.

---------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

7 kommentarer:

Margit sa...

hej Gilla!!!
Suttit och skrattat HÖGT för mej själv,,både när jag SER bilden..på Noach..ochläser om hur han var SUR..man ser på hans blick!!
Ja djuren dom har känslor, DOM också!!!
Skönt att han blev GLAD efter promenade..ioch att han då "var som vanligt" igen...
Är iE-tuna från i söndags..tills på torsdag efter middag.
Kram och hälsningar till er båda!!! Margit o Lasse.

Siita sa...

God morgon. Han kke var sur för att ni inte var hemma när han kom. Men det blev ju bra till slut. Här har vi -6.4 grader just nu. Kramar

Sussi sa...

Har jag mina vägar förbi Landskrona ska jag komma ihåg ditt tips..

Visst är det fint med plast runt ljusen. Skenet når liksom nedåt då med.

Skönt att Noack blev glad igen efter promenaden. Men vi alla är väl på lite dåligt humör ibland ;)

Sv. Jag har laddat ner ett gratisprogram som heter Picasa 3. I det markerar jag den bild (alla bilder du spar hamnar automatiskt i picasa) jag vill sen trycker jag på exportera (en ikon längst ner), väljer storlek på bilden (du kan krympa dina bilder i det programmet med) också klickar jag i lägg till vattenstämpel och skriver in på raden under vilkan text det ska vara och klickar på exportera. Bilderna hamnar då i en egen mapp som heter picasa. Den brukar hamna i mappen bilder.

Kramisar

Sussi sa...

Din blogg ligger redan på Bloglovin. Jag var in och tittade lite. Du har tre prenumeranter just nu :)
Allt du behöver göra är att registrera dig/bli medlem så ser du hur många som prenumererar på din blogg. Du kanske har sett att du redan har en ikon ovanför hur mycket är klockan i din sidopanel. Den klickar folk på för att följa din blogg eller så söker dom på http://trebgilla.blogspot.com när dom är inloggade på bloglovin. Du kan följa andra bloggar genom att trycka på deras Följ bloggen ikon på deras sidor med. Allt du behöver göra är att trycka på Logga in längst upp till höger på sidan du får upp när du tryckt på ikonen. Hoppas jag inte förklarade allt för otydlgt.

Kramisar

Anonym sa...

sv: halv tio vaknade jag. bra att ni hade en trevlig dag i landskrona
kram

Mi sa...

Kanske är så att han är van att ni är hemma när matte lämnar honom och då ville han ge tillbaks. Kramar o ha en fin dag. Frostigt värre här hos mig idag. Kramar/Mi!!

Anonym sa...

sv: jag fattade inte texten eftersom den var på engelska men det verkar som det är nåt med facebook de vill jag ska göra
kram