tisdag 30 april 2013

Valborgsmässoafton 2013.

I morse ringde Baloos Matte och berättade att hon var sjuk med feber och undrade om vi kunde hjälpa henne med honom. Det var ju inte nån tvekan om, utan att vi ville. Vi satt just och åt frukost och så fort han var färdig, så klädde Sibbe sig och gick för att hämta honom.
Han hade nycklar med sig, så han låste upp dörren och gick in. Då vaknade Baloos vakthundsinstinkter, så han satte igång att skälla efter noter. Men när han såg vem det var, så slutade han. Så Sibbe tog honom i kopplet och tog honom med sig hem till oss.
Lite senare hade jag ett ärende ner till stan, men då tog jag ut gossen för en liten runda först. Här sitter han mitt i ett hav av scillor, som blommar i parken nedanför vårt fönster i stora rummet.
Nog är både Baloo och scillorna fina. 
Jag lyckades få honom sitta stilla, så jag kunde fota honom i alla fall.
Så passade jag att ta ett foto av den stora vackra lönnen också. Den börjar ju slå ut nu.
Sen tog jag bussen ner på stan och när jag hade gått av, så såg jag tivolit, som skulle roa folk den här dagen. Det blev ett snabbt foto på håll, så allt syns inte.
Jag stannade inte så länge på stan, för den jag skulle ha träffat var i Stockholm och det visste jag inte om. Men jag var inne bland annat på Apoteket och köpte plåster till min ena tå, som jag har ett skavsår på. Sen åkte jag hem.
Som vanligt nu några dagar höll jag på med min nya telefon och försökte få kontakt med den. Men den verkar vara avstängd för annat än nödsamtal. Det är fel på nätverket, står det på displayen. Jag blir inte klok på eländet, utan vi får väl kontakta 3 igen för hjälp.
Till middag idag hade Sibbe gjort en gryta på kalvkött med en god sås till Så serverades det potatis och en röra på aubergine, zuccini, paprika och tomat bland annat. Det var jättegott och det var fint med ett glas rött vin till också. Exakta receptet kan jag inte, utan får bara berätta vad han hade sagt till mig, vilka ingredienser det var.
Baloo har nog märkt idag, att det var nåt speciellt, eftersom Sibbe hade hämtat honom hemma. Han har legat vid dörren nästan hela dan och det verkade, som om han suckade. Hundar har ett speciellt sjätte sinne och vet när det inte är normalt. Hoppas att Matte blir bra tills i morgon i alla fall. Det var flera på hennes jobb, som hade detsamma.

Dagens Citat: 
Besvikelsen över dålig kvalitet 
varar längre 
än belåtenheten med ett lägre pris.
Mats Sundström.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥


15 kommentarer:

Mathilde sa...

SV: tack, ja han är väldigt söt. =D

ja solen skinner ju inte så mycket men hoppas på mer i morgon. =D Hoppas du får en bra dag =)

Fenixmonas sa...

Hoppas hon kryar på sig! En kall morgon här, men solen skiner från en klarblå himmel! Önskar er, alla tre, en fin 1:a maj! Kramiz

margit sa...

Ja det är många fina bilder du visar osd..ja våren har kommit långt hos er. .och löv börjar redan slå ut.Nya mobiler. .ochmed dstor och allt tar tid att förstå. O h inställningar..Nätverket ur funktion. .kommer ofta upp på min . Nu när vi är h på hotellet så fick vi ett nummer som Lasse la in...dådet går på deras nätverk..och då kan vi nåda skrivs ooch läsa på Facebook. .och läsa dagstidning ar..kram och ha det så gott! Vi har 20 grader varmt redan. ..

Siita sa...

God morgon. Ha en trevlig 1 maj. Klart han är fin o blommorna med. Såg att några slagit ut här med. Men nattfrost har vi haft. Kram

Siita sa...

Solsken här med nu. Sjalen var med som vinst på lotteri som Stråssa by hade här nere vid Navet (gamla gympan vid skolan). Kram

ansepanse sa...

visst är han jättefin Baloo där han sitter i ett hav av scillor, tråkigt att hans matte är så sjuk även om det innebär att ni får ha Baloo hos er, stackars Baloo också som känner på sig att matte hans är sjuk
det syns verkligen att våren kommit längre hos er, här har det verkligen inte blivit något grönt alls i träden ännu
kramar

Nett sa...

Så snällt av er att hjälpa till, hoppas att hon kryar på sig nu. Ha en fin 1 majdag. Kram

Sussi sa...

Vilken tur Baloos matte har som har er som ställer upp. Jättesnällt av er. När man har feber och är sjuk är man inte mycket till hjälp för en hund. Förstår att han känner att något var annorlunda då Sibbe hämtade honom istället för att matte lämnade honom. Dom är smarta dom små djuren.

Kramisar

ansepanse sa...

Sv: visst är det roligt att få blommor helt apropå :)
vad skönt att matte känner sig bättre allaredan och att Baloo får komma hem igen men jag vet ju hur ni känner, både vill ha honom där och ändå att matte hans ska vara frisk
skönt att grönskan kommer :)
kramar

Nett sa...

Det blir mycket för mig med att lära sig med nya teknikprylar, men jag har intresset så förhoppningsvis så skall det gå bra. Kram

Veiken sa...

Underbara bilder på Baloo i scillaparken. Sååå fint!
Du, det är inte fel med ett glas rött då och då! :) KRamar

Maria sa...

Han är så fin Baloo tråkigt att matte blev sjuk men då fick ju ni rå om honom.
Hoppas du fått ordning på telefonen konstigt att det skall va så svårt å få hjälp.
ha en skön dag/kramen

anniepiie sa...

Hoppas att du har en bra dag!! :) Fin hund måste jag säga! :)) Kram

ansepanse sa...

Sv: mm, det är verkligen trevligt att få blommor ibland, helt utan orsak
kramar

Junitjej sa...

Berner sennen är absolut den finaste hundrasen!