tisdag 26 augusti 2014

NY LEKSAK.


Idag var det den stora dagen att ge ut en massa pengar. Augusti är bland de värsta månaderna på året. Förutom de vanliga utgifterna kommer det krav på TV-licensen, som verkligen inte är billig. Så länge jag har varit vuxen, så har jag betalat först radiolicensen, som numera heter tvlicens och sen den. Så många det är som vägrar att betala sånt för sig. Usch säger jag. 

Så har vi alltid bilförsäkringen som extra pålägg. Men allt är avklarat idag.

På eftermiddagen fick jag för mej att beställa fotvård också. Då bestämde jag mej för en promenad dit till fotvården i stället för att ringa. Hon var inte där, men en tjej, som har damfrisering på samma adress, gav mej ett visitkort med telefon och allt. Så i morgon får jag ge mej till att ringa henne. 

Jag har ätit kalktabletter för mina naglar på fingrarna delade sej och sprack, så doktorn skrev ut medicin. Men det har fört med sej att mina tånaglar har blivit jättehårda. Jag kan inte sköta om fötterna ordentligt längre, för jag kan inte lyfta upp dem, eftersom jag då får så himla ont i mina höfter. Det är en av nackdelarna att bli äldre. (För att inte säga gammal)

På hemvägen gick jag till Netto, som också ligger på "vårt" torg. Jag hade läst på ett par av grupperna på Fejan, att Netto skulle få hem nya garner.

 De här blev mitt kap idag. Härliga färger. Det är ett garn som består av ull och soyafibrer. Så är garnet melerat också, så det byter färg då och då.
Jag har provat på att virka det här mönstret förr, men har aldrig lyckats ordentligt att hålla rätt på varven. Men efter nån timma lyckades jag komma så här långt. Det ska bli en sjal, som kallas för snäckskalssjalen. Man hittar beskrivningen här hos Saanis Design. Hon har gjort mönsteröversättningen och har copyright på den.

Ja det blev min nya leksak, att försöka mej på det här mönstret.

Eftersom jag allt som oftast skriver min inlägg sent på kvällen, så får jag väl önska er en trevlig onsdag i morgon.

Natti, Natti!

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

3 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag har fortfarande tisdag - och klockan är bara halv tio! Perfekt att vara lite längre västerut, man får mer tid på det sättet ;-)

Fenixmonas sa...

TV-licensen tänker jag aldrig på numera, den har vi på autogiro och betalar per månad så den märks inte längre.
Ett elände med hårda naglar, de behöver tång! kramiz

Veiken sa...

Dessa räkningar som man ska hålla reda på. Vi har det mesta på autogiro och e-faktura. Det blir lite lättare då känns det som.
Ja du, naglarna förfaller ju äldre man blir.
Svar: Jag hörde att folk polisanmäler dessa hemska nättroll, om man skulle råka ut för någon. Det är nog det bästa. Kramar