fredag 8 augusti 2014

VI HAR VARIT I KLIPPAN OCH DRUCKIT KAFFE.

Ja, det har du kanske hört talas om förut? Vi brukar skämta så, för om vi åker till Klippan, brukar vi gå på kondis och dricka kaffe där. Det har blivit ett privat talesätt på skoj.
Conditori Hjärtat är favoriten för oss. Det är inte så välbesökt som Fahlmans i Helsingborg. Men det är mysigt och de har gott kaffe och goda tillbehör.
Så här fräscht är det i serveringsdelen.
 En Budapestare blev mitt val idag.
Det borde jag ju inte tagit för i morgon och senare får jag använda vågen så här.

Sibbe var lite mer förståndig och åt en räkmacka. Men utan kaffe enbart vatten till. Han tycker inte att kaffe passar till en sån macka. Då borde det vara vitt eller rosé till i så fall. Men han körde ju bilen.
Varför åkte vi då till Klippan och drack kaffe? Jo, i en butik, som heter Lukas, hade de fått hem nya skinnjackor. De hade lovat att ringa, när de kom. Så efter kaffet gick vi dit, men det fanns ingen jacka i rätt storlek. Lång näsa fick han. Men det blev ett par badshorts i blått ändå.
Jag kikade i en annan butik, som heter Gunns, men det var inget som lockade idag. Jag har handlat där tidigare, så jag blev lite besviken.

Man hade hotat med regn idag, men vi klarade oss bra, för det blev bara några enstaka droppar, när vi åkte dit. På åkrarna var det fullt jobb med att skörda vete, tror jag det var. Havren är visst inte färdig än. Men det verkar som om skörden i år slår rekord på flera år. Det rök om skördetröskorna, så man kunde tro att det brann. Man tänker ju på den förfärliga skogsbranden uppe i Västmanland i Salatrakten. Hoppas att elden snart är släckt där och att folk kan flytta tillbaka till sina hem. 

På vägen till Klippan roade jag mej att skriva upp olika roliga namn på ställen vi åkte igenom. Äsch! Lappen ligger kvar i bilen, men jag kommer i alla fall ihåg Snuggarp. Där kan man nog röka pipa?Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mors,,synd att ingen skinnjacka passade..men en fin utflykt fick ni säkert ändå...
Vi har ingen RRoland i släkten så vitt jag känner till..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Ja jag hade säkert rullat fram efter så många konditoribesök, så jag får låta bli.
Knäpphärvel heter det, jag glömde l på slutet, de användes till att mäta och linda upp garn. Vårt absolut äldsta kända arbetsredskap. Kramiz

Anonym sa...

Oki,ögat ska må bra också,så det är skitbra att du har blick för färgkombon..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Haha! Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig. Badshorts istället för skinnjacka... Men det passar ju faktiskt bättre såhär års :-)

Nett sa...

Så mysigt med fika. Här skall vi äta räksmörgåsar ikväll, har köpt hem allt som behövs till det :) Kram

Veiken sa...

Gottegris - jag älskar också Budapestare. Annars så ligger räkmacka bra till hos mig! Kram

Ma sa...

Både räkmackan och Budapestbakelsen såg riktigt smaskiga ut. Jag säger som Du när det gäller branden utanför Sala måtte den snart vara släckt.