lördag 25 maj 2013

Lite smått och gott.

Dagen börjades med städning. Baloo skulle inte komma idag, för Matte är ledig hela dan. Men oj, som det sliter på ryggen, att först borsta mattorna med specialborsten och sen dammsuga hela lägenheten. Jag vet de, som har hjälp till den sysslan och de är mycket yngre än jag. Att säga nej till en städerska skulle jag verkligen inte göra. Slut på gnället.

Sen vi hade ätit lunch på balkongen, skulle vi gå en promenad. På vägen ut gick vi till sophuset och slängde skräp och då kunde man ju inte låta bli att kolla syrenbuskarna, som står alldeles intill. Syrenerna har slagit helt ut, sen i går, när jag gick min runda med Baloo. Då var det mest knoppar för hela slanten.
 Då var det ju lika bra att ta ett foto i närbild på en av syrenklasarna. 
 Så fortsattes promenaden till en närliggande pub på torget intill där vi bor. Vi tog plats intill några damer, som satt utomhus. Jag ville ha ett glas vitt vin och Sibbe tog sig en öl.
 Så kanske jag får presentera den här lille vovven, som var där med sin Matte. Vi har träffats förr, så han blev väldigt glad, när vi kom.
 Jag fick lov att kela med honom och klia honom. Och i gengäld fick jag blöta pussar av honom.
 Det var en riktig piggelinare och stod inte stilla för en sekund. Därför kunde jag inte få så bra foton på honom. Men go var han.
 Sen gick vi hem och jag blev serverad en god middag. Sibbe hade förberett den innan vi gick. Det är lax i bitar, som han hade lagt i en ugnseldfast form. Så hade han brett röd kaviar ovanpå den. (Inte Kalles). Det ligger potatismos ovanpå detta. Moset hade han extra mycket smör i för smakens skull. Skjuts in i ugnen, så var det snart klart. Det som ligger intill är hans specialitet: Aubergin, Zuccini, vitlök, med mera, som han har fräst i bitar i en panna. Jag älskar den typen, för det påminner om den grekiska eller turkiska maten. Gott, gott!
Eftersom det är lördag, så kändes det riktigt med nåt glas vitt vin till fisken. Vinet var kallt och gott. Det var första gången vi provade den här sorten. 

Nu är de duktiga Femmorna slut på TV och ingenting annat lockar mig, så jag hamnade här i stället.

Dagens Citat: 
Pengar är som gödsel, 
till ingen nytta, 
om de inte blir spridda. 
Francis Bacon.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Nett sa...

Förstår att du inte skulle tacka nej till städerska, annars får du be din dotter städa då ni har tagit hand om hunden. ;) Kram

Siita sa...

God morgon. Gullig vovve. Vi tittade också på 5orna. Synd att det är slut. Kram i solen

Sussi sa...

Det var sannerligen en söt liten krabat :)
Det är så härligt nu när man kan sitta ute och sippa på något gott att dricka. Älskar vår/sommar. Det börjar bli så härligt ljust på kvällarna med :)

Vilken lyxmiddag..

Kramisar

Siita sa...

Hej. Blommorna i krukan är liljekonvaljer, en bild jag hittade på nätet. Det enda jag önskar mej på morsdag. Får se om det kommer. Kram

Carina Sjölund sa...

Å vad fina era syrenbuskar är♥
Här har dom nästan nyss börjat knoppa sig.
Kramen♥

Ma sa...

Låter som en riktigt kul lördagskväll som Du haft igår. Syrenerna verkar ha kommit längre hos Dig än hos mig. Här är det bara småknoppar på dem ännu...

ansepanse sa...

jo det är jobbigt att städa men J brukar för det allra mesta dammsuga, syrenerna har inte riktigt slagit ut här hos oss, de är verkligen vackra, vilken liten söt vovve
visst är det synd att Femteklassarna är slut nu? jag tycket det är ett trevligt program
kramar

ansepanse sa...

Sv: en pussglad hund alltså, precis som Nemo är, han kommer och ska pussas ofta, ofta men inte Sluggo inte, aldrig en puss av honom
jag har inte träffat så många strävhåriga hundar när jag tänker efter, det är ju skönare att smeka en hund med mjukare päls förstås
kramar

Veiken sa...

Det är jobbigt med städningen. Det är inte så dyrt att ha någon som fixar lägenheten en gång i månaden. Det är värt varenda öre, säger dom som har gjort så.
Svar: Säg bara till vad och när jag ska skriva om ert projekt! Kramar