fredag 24 maj 2013

En träff mot cancer.

Min väninna Gittan har fått en idé, som säkert inte har utförts i Sverige tidigare. Det finns en man i USA, Ari Seth Cohen, som har fotat och gett ut en bok om äldre damer, som syns och är lite annorlunda än "vanligt" folk. Han beskriver dem som vackra äldre damer, som kan klä sig med stil.
Gittan och en väninna Monica har slagit sina kloka huvuden ihop och vill ordna något liknande med damer 65+ här i Helsingborg. Monica hade bjudit hem en hel del damer i kväll, för introduktion och upplysning om deras idéer. Jag räknade inte, men det lär ha varit ungefär 15 mogna damer, som kom. 

Monica och Gittan hälsade välkomna och berättade om sina vyer. De vill låta fotografera ett antal damer och sen göra en bok eller ett häfte, som ska saluföras och vinsten ska gå till Cancerfonden. Man hoppas även på att till exempel tidningen Femina tar upp det här. Monica till vänster och Gittan till höger.
I sällskapet befann sig en journalist, Ulla Stenfeldt, som har skrivit i Helsingborgs Dagblad och Femina bland annat. Kika HÄR, så kan du läsa en intervju med henne. Hon väntas kunna ta hand om skriverierna. Det passar hon till, eftersom hon har varit både modejournalist och matjournalist.
Här står Monica längst till vänster, fru Gorthon i mitten och Ulla Stenfelt till höger.
Där fanns också en stylist, en ung tjej, som skulle vara med och ge damerna make up i samband med foto-graferingen. Fotografen är inte tillfrågad än, men ett namn står på önskelistan. 
Så talades det mycket om mig, eftersom jag bloggar och kan berätta om evenemanget här i bloggen. Här syns jag krama om Gittan.  Vi två och Eva var först på plats, så när vi satt i en soffa med varsitt glas vin i handen, så kom alla andra på samma gång. Damen till höger hann jag inte höra namnet på.
Ingen presenterade sig med mer än förnamnet och jag kände nästan ingen, så jag kommer inte ihåg alls, vad de andra heter. Jag ber om ursäkt till alla som kom. Men det är ett handikapp, som gör det svårt när man inte kommer ihåg namn eller var man har sett folk förr.
Detta är alltså värdinnan Monica med den här förtjusande damen, som är smyckesdesigner.
Monica och Gittan bjöd på ost med tillbehör och vin av alla de slag. Det var läckert upplagt och såg så gott ut. Det var gott också.

Alla har alltså att bestämma sig för om de vill vara med om nån fotografering. Det är tänkt att man skulle presenteras i tre olika plagg. Ett vardags, ett fritids och kanske ett festplagg och i olika miljöer. 

Så nu gäller det också för Monica och Gittan att skaffa folk eller företag, som vill sponsra detta. Vid försäljning sen av alstren, ska överskottet gå till Cancerfonden. Det ska arbetas helt ideellt. Alla har vi haft kontakt med cancern på ett eller annat sätt och vill hjälpa till att motarbeta den.
            
Var nu snäll och håll tummarna att vi kan klara av det här projektet!

Dagens Citat: 
Människan når aldrig nya oceaner 
om hon inte vågar lämna land ur sikte. 
Okänd.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

14 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Klart jag håller tummarna för att detta ska gå i lås och med alla dessa vackra kvinnor så måste det ju gå bra! Alla så stiliga, inte minst du Gilla! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Hoppas det ska bringa in lite pengar till cancern. Kram

ansepanse sa...

vad spännande! självklart håller jag
tummarna för att det kommer att gå bra för ett så behjärtansvärt projekt, ni är så vackra allihop där på bilderna
Sv: tack snälla, jag tar emot styrkekramarna vännen, det kändes ända in i hjärtat, jo, jag har anmält händelsen, vi får se hur det kommer att bli med det, hoppas något i allafall
alla har sina bekymmer, för den skull kan man inte bagatellisera de som man själv har när man jämför med någon annan <3
kramar

trollet sa...

Vilket härligt projekt!! Hoppas alla damer ställer upp!! Stort lycka till=)
Lillebror har 3 småtjejer och bara en kan få stövlarna om jag vinner, men det tycker jag är ok, så länge det blir "rättvist i längden"...

ansepanse sa...

Sv: mm, vovvar har ju den fördelen att alltid se bra ut :) även när de sovit
men jag håller tummarna för att det kommer att gå bra och att alla vill ställa upp, kommer du också att vara med och bli fotad till boken?
tack, du är snäll <3 jag tar så gärna emot kramarna som värmer hjärtat mitt
kramar till dig också

Nett sa...

Vilken bra ide och perfekt att göra detta med er alla, ni ser ut att vara perfekta modeller. :) Kram

ansepanse sa...

Sv: självklart ska du vara med vännen, du är vacker med ditt röda hår, fina hållning och alla fina kläder som du verkligen har bra smak för <3
ha nu en fin lördag vännen
kramar

ansepanse sa...

Sv: skrattade gott åt att du beskar bilden eftersom du glömde hålla in magen :)
jo, kläder kan du ju, det vet jag och du har bra smak
önskar dig en fin lördag
kramar

Yvonne ♥ sa...

Lycka till med projektet . Verka vara en fantastisk bra ide!! Kram!

ansepanse sa...

Sv: jo, du har känsla för både färger och former :) det vet jag
mm, du fick mig att skratta :)
ha en fortsatt fin dag
kramar

Yvonne ♥ sa...

Hoppas att du kommer med.Mitt knä blir bättre och bättre .Men det är mycket träning som gäller. Kram!

Nett sa...

Blir du tillfrågad så tycker jag absolut att du skall hoppa på det :) skall bli kul att få läsa mera om detta. :) kram

Veiken sa...

En strålande idé. Jag hoppas att många ställer upp och sponsrar! Suveräna modeller dessutom.
När ni ändå är igång, så kan ni göra en almanacka också...... Jag ställer gärna upp och bloggar och gör reklam för detta ni gör! Kram

Ma sa...

Projektet verkar bra och hoppas att det kommer in mycket pengar till cancerfonden..