fredag 19 september 2014

FREDAG.

Förmiddagen ägnade jag mej åt lite städning. Det har varit lite tungt på senaste tiden. Orken har inte räckt till riktigt.
Jag använde mestadels en dammvippa men sopade inte nåt under mattan.

Efter lunchen åkte jag ner på stan för att köpa lite mera rött garn. Jag köpte ju sista nystanet förra veckan och man skulle få hem mera som idag. Garnet hade man inte hunnit plocka upp än, men en tjej i kassan lovade att det skulle finnas framme inom en halvtimma.


Då gick jag ut och tittade in på Hennes och Mauritz bland annat, för att fördriva tiden. Sen satt jag ett tag på en bänk på Kullagatan. När jag kom till Nille, som butiken heter kom tjejen glädjestrålande emot mej med ett stort paket garn i handen. Jag köpte 5 nystan på stående fot.


Sen skulle jag ta bussen hem, men den gick precis framför näsan på mej. Så jag fick vänta på nästa. Vi kan inte klaga i alla fall, för det är många bussar, som går upp till Stattena, där vi bor. Jag kom hem och mötte Sibbe, som precis var på utgång. Då fick jag göra kaffe själv eftersom jag var mycket kaffesugen då vid klockan 3.


Sen har jag snart virkat ut ett av de röda nystanen. Det går som att valsa med höns.

Det ska bli nåt mera av de här hjärtana. Ett ska jag ge till Hjärtmottagningen på Lasarettet. Det passar väl där? Jag fick ju så god omvårdnad där när jag var inlagd. Så såg dom ju att jag satt och virkade dagarna i ända där.
Den här stolen var riktigt bekväm att sitta och virka i.
Till exempel den här. Det var där det röda garnet tog slut. Bilden tog jag hemma.
En hel hög såna här jag jag gjort idag. Jag virkar så nålen går varm. Men oj, så roligt och avslappnande det är.
Den här outfiten hade jag idag. Det syns inte riktigt att byxorna är kritvita. Tröjan hann vi köpa på Mallorca innan jag blev sjuk där. Den är töjbar med skrynklor och Sibbe brukar kalla såna tröjor för Viagratröjor.
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. Nytt inlägg att läsa.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

♥ ♥ ♥

19 kommentarer:

Aurora sa...

Mina virknålar är bortskänkta till dottern. I min ungdom virkade jag jättemycket men sen har det inte blivit av. Kram

Anonym sa...

Mors..Ja du om dagens ungdomar skulle hamna i den gamla miljön,,säkert så skulle dom tuppa av,,när man pratar med dom om hur det kunde vara förr,,så tror många att man hittar på..Haé Kram.

siitawelamsson sa...

Go´morron. Fin tröja sådan skulle jag kunna tänka mej med. Men åka så långt för att köpa, nej. Gråväder här idag. Vi ska åka till Nora på fm, ska gratta Simon som fyller år idag. Vi ska vara där kl 11. Kram

Fenixmonas sa...

En innehållsrik dag både med städning, shopping och virkning! Kramiz

Anonym sa...

Jag har varit runt med sonen och visat var och hur mina farförälrar bodde,1939 när min älsta syster föddes bodde mamma och pappa hos farmor,där bodde även 2 farbröder i ett litet torp med rum o kök+2 små rum en trappa upp,utan indraget vatten.Sen om han inser hur torftigt det var vet jag inte..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller..Ja det var första gången jag såg ett sådant våffeljärn också,,tror säkert spisen blir såld ganska omgående..Haé Kram.

Veiken sa...

Snygging, så otroligt bra du virkar!
Du har rent under mattorna alltså! Jag hade inte trott något annat, bara så du vet! Kramar

Maria sa...

Vad ledsamt att höra att du varit sjuk men hoppas innerligt att du känner dig återställd. Oj vad du är flink med virknålen finfina arbeten du får ihop. Visst är det roligt att virka och avslappnande e de också. Jag är på jobbet och har tråkigt, så trist å tyst är det här, inte många besökare har jag haft idag heller.
Kramkram och ha det så jätte bra/
Maria

anniepiie sa...

Tro det eller ej, men jag kan också virka och det är kul, sist jag gjorde det var i skolan men har alltid tyckt om att sy och virka, kan dock inte sticka... Virkade en fin duk till min faster som hon fick innan hon gick bort i cancer... Vilken fin outfit, gillar tröjan du har på dig!! :) Hoppas att du har en finfin dag!! Kram

Veiken sa...

Svar: Det är klart att jag menar dig! Titta dig i spegeln! Kram

Anonym sa...

Kväller,,förmiddagen riktigt höstlig,,sen kl 14 har det regnat +10 ute,ganska mörkt,Burr..Haé Kram

Ama de casa sa...

Du är effektiv med virknålen du - kanske skulle du ha slagit till på ännu fler röda nystan når du hade chansen :-)

Fenixmonas sa...

Godmorgon Gilla! Tröttheten kan sitta i länge men det blir bättre ska du se! Försök att komma ut och ta promenader, det är bra! kramiz

Anonym sa...

Ja fy farao vilket busväder vi fick,många träd i samhället har gått omkull,skönt att ingen är skadad,,jag har bara varit o handlat lite,sen blev det spisen,fixar några matlådor i stället för att vara ute i buset..Haé Kram.

Anonym sa...

Ha Ha,det var fyndigt,så du var den kluvna skalpen,med flätorna..Haé Kram.

Anonym sa...

Smarrigt,,inte säger man nej till en räkmacka..gärna en öl till..Haé Kram.

Anonym sa...

Hoppas du inte blåst bort idag. Om du haft samma väder som jag borde det varit en perfekt dag för dig och din hobby. Kram Bosse

Veiken sa...

Idag kom hösten med blåst och sol. Kyligt som bara den i vinden. Nu finns det ingen återvändo. Det är dags att grotta ner sig och vänta på våren! Kram

yvonne sa...

Fina hjärtan du virkar Ta det nu så lugnt tänk på att du precis har varit sjuk! kram!