lördag 13 september 2014

PÅ STAN FÖR FÖRSTA GÅNGEN IGEN.

Vi hade ärende ner till stan idag, så vi tog bussen ner. Först gällde det att köpa té hos vår hovleverantör.
            
Klicka på bilden, så kan du se deras imponerande sortering. Bilden har jag för övrigt lånat från deras hemsida. Vissa sorter blandar man direkt, när de är slut. Vi brukar köpa en sort som heter Fortuna och har smak av  blommor bland annat. Vi har varit där så många gånger, att vi inte ens behöver tala om vad vi ska ha eller hur mycket. De har en butik  också i Malmö och även en i Stockholm.
Utanför butiken finns ett torg, som heter Konsul Olssons plats. Du kan läsa om detta HÄR . Man har precis byggt om torget och skaffat en lekplats för barnen. Och så finns den här skapelsen, som jag vill kalla Das Dass. Det har funnits dåligt med offentliga toaletter så det här fina nybygget kommer nog att göra nytta.
Det kanske den här skapelsen också kan göra. Spegeltoan nere vid inre hamnen.

Nä, nu får det vara nog med skitsnack. Jag var och köpte lite mera rött garn. Det fanns bara ett nystan kvar, men tjejen beställde, så på fredag i kommande vecka borde det ha kommit och hunnit att läggas fram.

Då var det nära till vännen Siv. Hon ringde mej för några dar sen, för hon var orolig för mej. Hon hade ju fått höra att jag låg på Lasarettet istället för att vara på Kos, som ju varit meningen. 

Siv var så generös, att hon gav mej ett kuvert innehållande pengar, så jag kunde bjuda Sibbe på en lunch. Det var som en födelsedags-present också, eftersom jag fyllde år i söndags. Men då låg jag ju isolerad på Lasarettet.  Det blev inte nån lunchbjudning idag. Den får vänta lite.

Ja så var det Tack för i dag och slut för i dag. Men glöm inte att rösta i morgon. Vi förtidsröstade för att vi skulle till Kos. Men den resan flög ju sin kos.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

15 kommentarer:

Ama de casa sa...

Grattis i efterskott!

Den där glastoan såg vi när vi var i Helsingborg häromsistens, men då var den stängd tyvärr. Hade gärna testat den. :-)

siitawelamsson sa...

God morgon Gilla. När jag var till Marieber här om dagen så såg jag att dom fått hem vissa färger i dom stora 200g nystanen. Var på Willys o köpte 100g nysta osså, 5 st för 100 kr. Rösta ska vi göra i em. Kram

Fenixmonas sa...

Förstår att det finns många tedrickare, själv är jag en kaffekärring av stora mått och dricker nästan aldrig något te. Kramiz

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Det är så skönt att redan ha röstat, då slipper man bry sig om det förrän till kvällen då valvakan är i gång på riktigt. Jag tror jag kommer sitta upp och kika på det lite grann i alla fall.

Okej, ja men det är ju jättebra att ha en utökad försäkring. Då ska det nog gå smidigt. Det borde göra det.

Jag äter inte hamburgare på varken max eller donken. Men om sambon får välja så blir det Max, utan att tveka:)


Hoppas ni får en fin söndag.
kramar

Nett sa...

Skönt att få komma ut, jag dricker aldrig te men jag kan bli sugen på det då man ser och känner alla de nya härliga dofter som finns, tänk förr då fanns det knappt något val än just Lipton orginal ;) Kram

Anonym sa...

Ja pizza smakar ju bra,,jag har en favorit med fetaost från vår duktiga pizzabagare här i byn,,blir kanske en gång i månaden..Haé Kram.

Veiken sa...

Så skönt att du börjar röra på dig igen och att du mår bra! Kram

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Haha, valvakan är ganska tjötig, men jag har det på lite sådär i bakgrunden. Sambon är väl den som tycker detta är intressantast av oss två.

Hur känner du dig nu?
kramar

Anonym sa...

Kväller,,det var första gången jag gjorde Flygande Jakob,,det blev riktigt gott,blev 3 lådor till senare..Haé Kram.

Ama de casa sa...

sv: Just nu är vi visserligen i Mexiko och inte i USA, men orkaner kan slå till även här. Uppenbarligen :-)

Nu ska vi precis tugga i oss en del av nödprovianten :-)

Anonym sa...

Mors..Ja det är ju svårt att laga en del rätter till bara en person,,då är det lika bra att laga mer..Så nu kan jag äta gott 3 dagar till..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna soliga måndag! Kramiz

Nett sa...

Jag köpte ju hem 187 nystan och fått hem dem, 101 av dem var för 5 kr styck och jag var osäker om garnet hade bara läst om det men vad glad jag blev över det. Så underbart garn, acryl från hemtex, såg nu att de är slut förstår varför. Hoppas att du får en fin vecka. Kram

Anonym sa...

Hej du..Ja det är bra att ha mat i lådor,som man tar när man har lite kort om tid..
Jag har ett sådant fint "Lagomväder" i dag,halvklart och +19 faktiskt riktigt skönt..Haé Kram.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Ja men absolut, alla står ju sig själv närmast och ska rösta på det som passar dem. Det är ju självklart att du ska rösta på ett parti som vill göra det bättre för pensionärer.

Undra hur mycket man kommer märka av att det blir ett regeringsskrift. På något sätt har jag ändå gillat Reinfeldt.

Valvakan var väldigt tråkig, ni gjorde rätt i som kollade på filmen istället. Jag håller med dig Meryl Streep är en fantastisk skådespelerska.

Ha en fin ny vecka.
Kramar