fredag 12 september 2014

EN LÅNGRANDIG FREDAG.När jag vaknade tidigt i morse, så var det dimma ute. Det var så att man hade behövt en kniv att skära sej väg igenom den. Men den skingrades så småningom. Så vi har suttit på balkongen och ätit och druckit kaffe där ute i dag. Ovanligt så här sent på året.

Efter morgonens vanliga sysslor, så satte jag igång med att sortera lite papper. Ringde till lasarettet och påminde om att vi måste få läkarintyg, att jag hade legat där, just när vi skulle resa bort. Jag fick tag på en sekreterare, som till och med kände igen mej på både namnet och rösten. Hon sa att hon hade skrivit ut intygen för att läkarna skulle skriva på det. Men hon lovade att brevet skulle vara oss tillhanda senast på måndag. Vi har ju en rejäl reseförsäkring, så vi ska ha tillbaka alla pengarna för den outnyttjade resan.


Här kan du se den ena sjalen helt färdig. Jag ska bara fästa trådarna och lägga den till blockning, så den blir fast och fin.


När jag köpte garnet till den förra sjalen köpte jag även den här färgen. Garnet är en blandning av ull och soyagarn. De har jag köpt på Netto av alla ställen. Garnerna är melerade i färgerna, så resultatet blir lite oväntat. Jag har blivit helt förälskad i det här mönstret och skulle kunna virka hur många som helst nu, när jag har lyckats knäcka koden på beskrivningen. Nu kan jag mönstret utantill och det går rätt fort att komma nån vart.

Den turkos/blåa är lite mörkare i färgen. Men den brun/rosa ser nästan likadan ut på bild som på riktigt. 


Då kan man ju förstå, att jag inte kunde hålla mej i skinnet längre, utan började virka idag igen.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Anonym sa...

Morsning..Ja visst är det så att det som smakar bra nylagat,kan smaka ännu bättre dagen efter..
Ja vi har ju fördelen att bara göra det vi känner för..Haé Kram.

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Klart ni ska ha tillbaka era pengar nu när ni inte kunde åka. Hoppas det går smidigt och att de är samarbetsvilliga.

Jaså, åh, det är så fint där uppe. Kanske ni kan ta en tripp dit en dag. Jag gillar Ales stenar i alla fall hihi:)

Jo men jag förstod vad du menad med Donken, att du mest skrev det som skämt. Men donken kan vara en bra sak att jämföra mot;)

Kramar

Anonym sa...

Vilka fina sjalar! Så kul att se det du gjort, eftersom jag virkar själv. Ha en bra dag och ta det lugnt!

Emilia F sa...

Vad tråkigt att ni missar er resa. Krya på dig!

Anonym sa...

Hej du..Ja denna vikare är nog avsedd för amatörvikare som jag,,ni som är proffs,är ju experter ändå..Jag brukar inte stryka Tshirts heller,testade nu om det blev någon skillnad,,ingen märkbar,så det blir vika utan strykning från nu.Haé Kram.

Anonym sa...

Ja du har alldeles rätt,Vikare är en säl..men det var bästa ordet jag kom på..Jag brukar hänga tshirten slätt när jag har tvättat dom.Haé Kram.

Anonym sa...

Okidoki,Sälen är borta,,men Vikaren är kvar..Haé Kram.