fredag 21 oktober 2011

Bingonostalgi.

Att spela Bingo har varit ett gammalt nöje. Första gången det spelades i Sverige var på slutet av 1950-talet och då var det helt nytt för svenskarna.

Bingon introducerades i Sverige av idrottsklubben Gunnarstorps IF, de höll det första bingopartiet på hösten 1961. Det var nog då, som jag hörde talas om det för första gången. Vi bodde även då i Helsingborg i närheten av Gunnarstorp.

Så småningom vet jag också att man ordnade Bingo i Brandkårens lokaler i Helsingborg. Det var väl deras idrottsklubb, som hade hand om det. Då var det första gången jag spelade Bingo.

Min dåvarande man representerade ett tryckeri i Edsbyn och de ordnade en fest för alla sina anställda med respektive. Då reste vi dit och bland annat trevligt, så spelades det Bingo. Jag kommer inte riktigt ihåg om tryckeriet hade hand om tryckandet av lotterna också. Kan hända.
Bilderna lånade från nätet.
Sen börjades det med Bingolotto på TVn 1991 med  Leif "Loket" Olsson om värd. Då spelade vi, jag och min nuvarande Sambo rätt ofta. Det mesta vi vann var 5000:- på resor genom Fritidsresor. Då kändes det som en fullträff eftersom vi just hade beställt en resa med dem. Så den kändes ju plötsligt mycket billigare.

Så småningom lät vi bli att titta när "Loket" slutade. Såg bara nåt program då och då. Det var ju många trevliga programledare under årens lopp. Men på de lotter vi köpte har det inte ens blivit 100:- eller nån ny lott!

Men nu för tiden är det ju så vist ordnat att man till och med kan spela Bingo på nätet. Det finns ju många som har sådana tävlingar.

**********************************************************************
 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Siita sa...

Spelade bingo mycket när mor levde, hon gillade det. Sen kom Loket o då spelade vi med han vann bara någon gång 500 ej mer. Gubben vann aldrig. Nu spelar vi aldrig bingo här. Klart att det vore roligt att åka på tutbingo någon gång på sommaren. Kram

Sand mellan tårna sa...

Bingo har jag spelat väldigt sällan. Kan räkna bingolotto spelandet på en hand men en av dom få gångerna vann jag 1000:- på guldfynd.

carinasjolund sa...

I dag kan man faktiskt sitta och spela Bingolotto. Bara en timme utan avbrott :) Men inte mycket vinster i alla fall!
Kramen vännen♥

Siita sa...

Straxt efter 18 så kom han hem o åt. Nu sitter vi här vid bordet o väntar på att kl ska bli 19. Vem vet mest. Tutbingo är samma som bilbingo. När man sitter i bilen måste man ju tuta om man har bingo. Inte gjort det sen i början på 80-talet när mor var med. Kram

Sussi sa...

Första gången jag spelade bingo var jag nog 8 år kanske. Jag följde med min mormor och morfar på bilbingo. Eftersom jag kommer ihåg det så väl då var det en rolig stund. Vi vann inget men det gjorde inget..
Nu kan man spela bingo överallt nästan..

Sv. Så tråkigt att din man inte kan gå i skogen längre. Det är inte kul att gå själv så då är det lättare att strunta i det. Som sagt var så går det ju att köpa kantareller med :)

Kramisar

Quila o Ronja sa...

Näe, nu blir det inget bingospel för mig. När binglotto startade på TV, hände det väl att man var med. men inte vann jag nått´ inte :-(
Tyvärr så är ju berner en väldigt sjukdomsdrabbad ras. Man blir så glad, när man hör talas om någon som blir riktigt gammal.
Ha en skön helg
Kram

Quila o Ronja sa...

Sv. Nej, nej, vi simmar enbart för "förebyggande friskvård". Dom gillar det, och det är otroligt bra att simma för så tunga raser.
Det är ju både för o nackdelar med vovvar som bara äääälskar vatten, hahaha.
Kram

Browneyedgirl sa...

Brukade spela bingo hemma ibland med mamma och pappa som yngre =) Det minns jag, och jag tyckte det var skoj. Kram och ha en toppen dag

Agneta sa...

Bingolotto spelar vi en gång om året, och det är på julen :-) har blivit en liten tradition men inte har vi vunnit något för det.
På jobb så spelar jag bingo med barnen ibland, både med siffror, bokstäver, rimord och första bokstaven. De tycker det är jätteroligt att spela bingo