lördag 22 oktober 2011

Kök, en uppgift från Fototriss.

Klicka på bilden ovan, så får du se vad andra har skrivit om dagens  uppgift. För min del kikade jag in i mitt kartotek över foton, jag har tagit i mitt kök.
Här kan man se utsikten från vårt kök. Vi har samlat en hel del koppargrytor med mera och här hänger de i fönstret under en hylla med annat gammalt småplock. Jag tycker ju om gamla saker och har svårt att skiljas från dem.
Redan nån gång på 1970-talet köpte jag den här gulliga tavlan i en köksbutik. Den är ett fint minne för mej från mitt tidigare hem.

Lampan är Sibbes från hans hem innan vi träffades.
Här har jag en avdelning med brunt glas. Den vänstra kommer jag inte ihåg var jag skaffade den. Men den i mitten ropade jag in på en auktion också nån gång på 1970-talet. Den till höger kommer från Visby, när jag var där. Den har innehållit flädersaft eller hylleblomssaft, som man säger i Skåne.
Detta blev mitt bidrag till veckans utmaning hos Fototriss.

Dagens Citat:

Livet är härligt för den som har en eller annan att älska -

 - och ett rent samvete.

Leo Tolstoy.

22 kommentarer:

Siita sa...

Fin triss, men jag gillar lampan bäst. Trevlig uppgift. Kram

Veiken sa...

Oj, har du redan lagt in din triss. Det är väl nu vid midnatt man kan registrera på fototriss sidan. Bra att vara ute i god tid.... Ska se vad jag kan hitta på. Kramar

Veiken sa...

Nu gick det lite fort. Jag varken fyllde i adress eller namn!

Sand mellan tårna sa...

Bra triss där :)

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Fint det ser ut!

mormia sa...

Fina grejor ni har i erat kök.
Kram från torpet

Anonym sa...

Såg att det varit en massa bråk i Visby här om Kvällen!
:(

Hoppas att Ni sover Gott inatt! Klockan är snart 03:30, hamnade framför en film på SVT1. Annars skulle jag varit i säng kl 23:30.
:o)
Ha en fin Söndag!

Kramizar
Stevie

Browneyedgirl sa...

Jättemysigt =) Tack för du delar med dig. Ha en super dag. Kramen

Bitte sa...

Tack för dina fina hälsningar hos mig! :-) Jag kikade precis på bildspelet, där fanns så otroligt många vackra bilder från Visby. Det är så intressant med gamla byggnader och även släktforskning, själv har jag länge velat göra det men det har aldrig blivit av.

Vilket underbart hus dina släktingar bodde i en gång, där fanns så många vackra kakelugnar och jag förundrades också över alla intill-liggande byggnader som t.ex. mangelhuset!

Jag log när jag läste om synket mellan din kommentar och info om att bildspelet nu visades på Tridpadvisor, ofta brukar det betyda något mer, eller leda till något mer när det blir så :-).

Vad roligt också att du vill vara med i utlottningen!

Ha en fin söndag!

Kramar
Bitte

Nett sa...

Fin kökstriss, jag hade oxå en massa koppar i mitt hem på 80-90 talet, nu har jag endast en gammal kopparkanna kvar, den allra första som min gammelmormor och gammelmorfar hade i sitt hem :) Kram

Sussi sa...

Vilket mysigt kök. Jag gillar när det hänger koppargrytor och annat. Det känns ombonat då :)

Sv. Sambon är väldigt trött efter dom dagar han jobbar natt. Det är många timmar. 3 dagar lider han så men sen är han ledig ett litet tag och går på dag sen.

Kramisar

Jenfan75 sa...

Vad roligt att få se=) Hoppas din dag blir bra=)

Nett sa...

Japp, det är riktigt trevligt med koppar, hade hur mycket som helst hade nästan pippi på det men så fick jag ett ryck i början på 2000-talet med att allt skulle bort ;) Kram

Anonym sa...

Jag är också stollig i äldre saker!
Kanske därför jag jobbat över 20 år inom äldre vården!
:o)
Har en brödbutik här i Malmö som har gamla grejor på väggarna, bland annat inramade ransonerings kuponger.
Ja jag vet ej om det fortfarande ser ut så i butiken numera, eftersom farbrorn som hade den är pensionär numera (han gick några år över tiden med pensioneringen) och han tog över affären efter sin mamma. Men affären har hennes namn ännu, men har blivit dyr.
:o(

Vicke sa...

fina bilder blev det

Ingalill sa...

Åhh så vackert ni har det :)

agnetha sa...

Här var det mysfaktor till 100%. Ditt kök är inget att skämmas för så fint du har det. Alla dessa gamla saker gör det bara extra nostalgiskt. Ja jag gjorde som du redan såg på ett annat sätt. Men det funkade oxå.
Ha en fortstt ba söndag,

anniepiie sa...

Va fint ni har, gillar den speciella lampan! :) SV: ahh det är skoj att gå på utställningar! Hoppas att du har haft en fin helg. kramis

Oliver sa...

Kopparpriserna stiger ju bara så det här köket är säkert värt sin vikt i Cu. Fina bilder och en fin triss!

Jah Hollis sa...

Det var fina trissbilder från ditt kök.

Åke Blomqvist sa...

Fint trissat!

Anonym sa...

Great! thanks for the share!
Arron