söndag 2 oktober 2011

Mikaeli Marknad på Fredriksdal.

Idag var det dags för Mikaeli Marknad igen. Det är alltså en skördemarknad som återkommer varje höst.
Nu har vi nyss kommit in på Fredriksdals friluftsmuseum och kan bara konstatera att hösten är på väg. Det kan man ju verkligen se på löven på marken och trädet med löv i många färger.

Det kommer att bli en ännu bättre beskrivning med flera bilder och mera text, så fort jag bara hinner. Det mesta kommer att visas på Resguiden, där jag skriver mest. 
Så här kunde det se ut med marknadsstånd med vackra uppläggningar av grönsaker och mer. 
Här ser du ankdammen med fullt av änder. 
Allt som visas på marknaden är sått och skördat på Fredriksdal. Bara kika på grönsakerna så stora och fina de är. Det är mycket som är nyskördat på stället och till salu under marknaden. 
Det här ser väl fint ut? Jag tycker att det ser ut som råg. Rätta mej om jag har fel! 
Det finns en del gamla byggnader på Fredriksdal också. De är flyttade från andra håll och man kan se sej omkring inuti dom. Här har jag gått in i ett gammalt torp, som heter Lillarydsgården. Det du ser är väggfasta sängar som står i rad med förhängen för. Om man skulle försöka lägga sej i sängarna, så märker vi nutidsmänniskor, att de är väldigt korta. Och medellängden var ju mycket kortare förr än idag. 
Här hänger det alster och garner, som är färgade i naturliga färger. Man använder bland annat björklöv för att få fram gröna nyanser. Om du vill veta lite mer om vad man kan använda björken till kan du klicka här

Nu är vi på vägen hem med våra vänner från Råå. Vi träffade dom på marknaden och hade bjudit hem på kaffe och tårta och för att fira riktigt blev det faktiskt lite wisky också. Det fanns ju hemma sen vår resa till Rhodos.
Bilden här visar Butiken Flora Linnea, som säljer fröer och växter av alla slag. Det finns mycket vackert i själva butiken också, som till exempel det här vackra skåpet med fina saker på.

 Filmen är inte inspelad idag, men förra året på julmarknaden. Nya filmer kommer senare.

Dagens Citat:

Det är inte törnet  som sticker dig-

- Det är du sin sticker dig på törnet.

Japanskt Ordspråk.
*************************************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Fina saker o goda tänker jag. På vår marknad hittade vi knappt något som var skördat. Men mycket krafs. Kram

Fenixmonas sa...

Vilken härlig marknad! Så mycket praktiskt och kanske ni också fann något som ni behövde! Intressant att få se sådan gamla saker som dessa sängar.
Jag brukar försöka att svara på direkta frågor, men i övrigt så kommenterar jag enbart direkt på de andra bloggarnas inlägg och därför fungerar det alldeles utmärkt! Kramiz

Sand mellan tårna sa...

Fina bilder. Verkar vara en mysig marknad. Ja nu är väl hösten på väg ordentligt. Jag gillar hösten med alla dess vackra färger men inte om det bara regnar. Sol och sprakande färger ska det vara. Här är hösten långt borta än.

biggan sa...

ohhh vad härligt det är med marknad, det gillar jag verkligen, tack för bilderna, så mysigt se, ha en fin måndag nu kram biggan

Sand mellan tårna sa...

Sv: Jodå, visst märker vi av hösten. Det blir samma här med att träden ändrar färg och löven faller av (utom på palmerna, det kan regna en del och bli ganska kyligt. Våren sen kommer till oss med och träden slår ut i blom och allt blir grönt och fint igen. Vintern däremot är väl en årstid som inte finns riktigt här. Snö kommer långt upp i bergen och dit kan man se härifrån. Ganska mysigt att ligga på stranden och titta på dom snöklädda bergen. Här nere däremot är det mer höst än vinter. Det kan bli kyligt och gå under 10 grader på nätterna. Feb är värsta månaden då det kan regna non stop i veckor. Så 3 årstider han vi i alla fall även om dom skiljer en del mot i Sverige. Både hösten och våren är ju mer som svensk högsommar och sommaren är bara varm och svettig ;-)

carinasjolund sa...

Fina bilder från marknaden!
Höstmarknad måste vara trevligare än att vara då det är mitt i sommaren och stek hetta?!
Ha en fin dag!
Kramen vännen♥

wiper sa...

Jag måste testa om det går att få in en kommentar

wiper sa...

Nu gick det bra tydligen ;). Vilken härlig marknad du varit på. Jag har själv varit till Fredriksdal och sett Eva Rydberg och gått runt i parken. Jättefina höstbilder

Härligt klipp från förra årets julmarknad. Det är inte så långt till jul nu.

Ha en fin kväll
kram

Sand mellan tårna sa...

Tack för dina resetips. Kreta verkar många gilla så jag får nog börja med att kolla upp de olika ställena där. Måste sålla lite och börja nånstans. Svårt när man som vi inte har en aning från början mer än ett land eller två då som förslag men inga öar, städer eller orter. Frå väl se vart det slutar och var vi hamnar om vi hamnar nånstans alls;)

Ninja sa...

Här i storstaden har vi inte många skördemarknader :(

Anonym sa...

En riktigt fin skördemarknad. Liseberg har också haft en, men vi var borta då tror jag.
Svar: Det var fantastiskt att kryssa och det bli fler gånger hoppas jag. Ni får ta er en tur till :) Kramar

Agneta sa...

det där missade vi helt med marknaden på Fredriksdal, hade helgen full med en massa annat..som vanligt höll jag på att säga :-)
Men nu fick jag ju sett en del iaf, o vädret var ju toppen hela helgen

vickan sa...

Vilka härliga, färggranna bilder du bjuder på! Det är så kul att vandra runt på såna där lite annorlunda marknader tycker jag.