tisdag 25 oktober 2011

Veckorna går fort. Nu är det redan tisdag igen.


I morse kom målarna tillbaka igen och gjorde färdigt jobbet för igår. Det var inte mycket kvar att göra så de blev färdiga snabbt.

Efter att de hade gått gav vi oss iväg för att köpa en ny skrivare, men killen vi har tilltro till och brukar handla  av, var ledig idag, så vi får vänta tills i morgon. Så vi gick till Coop och inhandlade sillfiléer och kaffe och chokladkakor, som vi sen ska ta till kaffet.

Det blev lunchdags och då gick vi till IKEA och åt. Det blev spättfilé med potatis och remouladsås. Jättegott! Sen hade vi ärende in till Stora Väla Centrum, som har blivit ännu lite större sen sist. Det var några nya affärer som hade öppnat och även några som hade flyttat från sitt gamla ställe till nytt och större.

Så blev Sibbe kaffesugen medan jag var och tittade i en affär, som hade skyltat upp med massvis med julsaker redan. När jag då kom till honom, så blev det kaffe och kaka. Det smakade gott med just kaffet just då.

När vi kom hem, så satte vi igång så småningom och klippte ryggfenorna av alla filéerna. Sibbe stekte dubbla sillar. Det blev massor, så en del lade han in i ättika också.

Jag gjorde sillroulader, som jag la i en form. Kryddningen bestod av salt, citronpeppar och hackad dill. Rouladerna la jag i en form och hällde över krossade tomater över samt hällde lite skorpmjöl ovanpå. Formen åkte in i ugnen tills allt var klart. Vi provsmakade lite grann av det och det var verkligen gott.

Så i morgon vet jag att vi ska ha stekt sill med potatismos och lingon till middag eller kanske till lunch. Vi vet inte riktigt än. Men som du förstår, så GILLAr vi fisk.

Så har vi ju varit vovvevakt igen. Baloo kom vid ½5-tiden med Matte och senare var vi ute och promenerade en lång runda med honom. Nu är klockan så pass att Matte redan har varit och hämtat honom.

Annars var kvällen helgad åt Torsten Flink, som letade efter sitt ursprung i Marocco bland annat. Så blev det de Desperata Hemmafruarna förstås.

Dagens Citat:

Onormal är den människa,

som aldrig byter åsikt.

A. Barthélemy
***************************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

12 kommentarer:

Maria sa...

Ja dagarna flyger iväg, det har till o med hunnit att bli onsdag. Himmel va de va svårt att skriva skulle nog gå o lägga mig men vill bara kika in till er andra först. Det ni åt på Ikea lät gott mums annars e jag inte så där jätte glad i fisk.
Kramen

Fenixmonas sa...

Full fart hos dig ser jag, så mycket mat ni fixade till! Ja, redan onsdag och snart har ännu en vecka rusat iväg! Kramiz

Sand mellan tårna sa...

Fullspäckad och trevligt dag verkar det som.
Å nu är onsdagen här. God morgon och ha en fin dag!

biggan sa...

ja dom har byggt ut väla, har åkt förbi, när dom höll på, men vi har inte varit inne ännu. roligt vara hundvakt, kramar biggan

attis sa...

Gomorron Gilla. Man smälter verkligen när man ser den lilla sötisen. Längtar nu tills Anna hämtar henne. Vad gott det låter med sillen. Här uppe ska de äntligen bygga och öppna Ikea.Det ska bli skoj. Ha en bra dag.
Kramiz

Browneyedgirl sa...

JAg älskar desperate housewifes =) Väntar ivrigt på att få låna senaste säsongen av en vän. Kram och ha en toppen dag!

Nett sa...

Åhh, spätta med remuladsås är ju int helt fel: Och dagens mat ni skall ha vattnas även det i munnen. Jag har varit ledig länge nu så jag skall iväg och jobba inatt och imorrn natt. Ha en fin Onsdag. Kram

Nett sa...

Glömde ju... Det är ju i tiden, det är en hallowenhatt och häxorna är igång även då ;)

anniepiie sa...

Gott med fisk! :) Nu är det onsdag och vi är redan mitt veckan! ;) SV: jaa, lite jobb är bättre än inget iaf! :)Det förstår jag, kul när det blir nya knoppar. Hoppas att du har en bra dag nu! Kram

Siita sa...

Hejsan. Inga fruar här inte. I kväll blir det vem vet mest, halv 8 hos mej o bonde söker fru. Kram

veiken sa...

Jag kommer som ett skott! Stekt sill och potatismos! Förresten det är för långt, så ni måste tyvärr äta själva! :) Kramar

Anonym sa...

det var verkligen ett bra citat. förstår att ni myser när ni har lille baloo hos er
kram