torsdag 3 november 2011

En händelserik torsdag.


Idag skulle vi åka till Landskrona och på vägen till garaget, såg jag att man hade öppnat den nya Thaimassagen, som ligger i bottenvåningen i vårt hus. Här kan du se skyltfönstret. Riktigt fint.


Så kom vi ner till Landskrona och kikade runt lite. Vi var i en skoaffär, som har det allra mesta i skoväg. Det är lite trångt där, men det finns massa fina skor. Jag har så jag klarar mej i vinter, så nåt köp blev det inte av.

Efter skoaffären gick vi till en fin herrbutik, som heter Marc. Hon som äger den är mycket involverad i handeln i Landskrona överhuvudtaget. I kväll skulle man ha öppet extra länge och ha en spökkväll. Vi stod en bra stund och pratade med henne. Hon berättade att hon hade varit nere i Italien och gjort inköp nyligen. Hon vet ju också att jag har haft en modebutik i många år, så vi har mycket gemensamt.

Sen blev Gilla jättehungrig, så vi letade upp en Kinakrog och åt deras lunchbuffé. Maten var jättegod och vi blev mätta och belåtna.Efter lunchen gick vi på Landskronas museum. Vi brukar gå in där när vi är i stan. Det är inte dumt för det är dessutom gratis inträde. Där har man många fina utställningar och en specialare idag var att man hade byggt upp först ett ”vardagsrum” och sen ett ”kök”. Till båda dessa rum hade man gjort små tittskåp med samma innehåll som rummet och köket.
Detta är köket i full storlek. Det fanns ju mera grejor där, men de fick inte plats i kameran.
Så var jag inne i avdelningen för Nell Valden en känd landskronaprofil. Här kan du läsa om henne. Där såg jag dessa tre fina gamla skrivmaskiner, som jag ville visa.


När vi kom hem med bilen, stod Matte utanför vårt hus med Baloo, så vi tog hand om honom på direkten, så hon kom iväg till sitt jobb i god tid.


Jag skrev ju om att spara energi igår. Nåt mera tips har jag som jag inte tänkte på då. När jag ska koka potatis till exempel, så tar jag fram vattenkokaren och kokar upp vattnet däri först. Det sparar på både tid och energi. Vännen Veiken hade ett tips också. När hon ska koka ägg, så kokar hon upp äggen i grytan, lägger på locket och låter stå någon minut längre. Det går lika bra när man kokar ris. Man använder sej alltså av eftervärmen. Det fungerar i många andra sammanhang också.


Dagens Citat:

Om du inte tar hand om din kropp,

var ska du då bo?

Peggy Ayala.
***********************************************************************************'''
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

9 kommentarer:

Siita sa...

God morgon Gilla. Så kokar jag potatisen oxå ibland, om vi ska iväg någonstans o ska äta först när vi kommer hem. Ha det gott. Kram

Sand mellan tårna sa...

Oj vilken dag...Det var trötta ben som kom hem igår då:)
God morgon på dig!

Nett sa...

Eftervärmen är jättebra, fungerar mest på vanliga spisar, inte här som har induktionshäll men däöremot sparar ju den en massa energi med. :)

Texten ja.. Ja idag ser den större ut, den är ju lite mer svårläst än den du hade innan.

Kram

Agneta sa...

trevligt med en liten Landskronautflykt, där har inte jag varit på evigheter!
Energisparar gör jag mest i form av att inte ha lampor tända överallt hela tiden, efterkoka mycket på spisen, trycka av standbyknappar så mkt som möjligt samt att använda vattenkokaren till mkt

paloma sa...

Nu blir jag full i skratt..haha vet du..? min kille bor där i Landskrona! skall strax dit och hälsa på... jobbigt att bo långt i från varandra. jag bor ju i Stockholm.. ha nu en skön kväll kram

veiken sa...

Gratis museibesök, GILLAs av Veiken. Det är vitigt att alla människor har råd att gå in och se hur det var en gång och hur det har förändrats tills idag. :) Kram

Nett sa...

fattar hur du menar, det är ju alltid kul att ändra om lite i bloggen :) Hoppas att du har haft en fin Fredag. Kram

Sussi sa...

Vilken härlig dag! Vad ni hann med mycket. Kul att Baloo stod och väntade på er när ni kom tillbaka :)
Det där tipset du skrev om med att koka upp vatten innan. Det gör vi med pasta med.

Sv. Det är skönt att ha "krypavstånd" hem för er. Mysigt att bo ovanför baren. Alltid nära till något gott att äta och dricka..

Kramisar

Agneta sa...

sv; jag försöker ju iaf leva som jag lär ut :-) att tänka på miljön och jordens resurser även i framtiden.
ha nu en trevlig helg
kram