lördag 5 november 2011

Vi har varit i Klippan och druckit kaffe.

Idag åkte vi till Klippan på en utflykt. Vi hade tänkt oss att se på konstutställningen på Klippans Konsthall. Men det blev inget av med det, för man hade stängt redan klockan 12 eftersom det är en röd dag i morgon.

Då blev det ett besök i Klippans Sankt Petri Kyrka istället. Den är känd för sin annorlunda arkitektur. Sibbe hade aldrig varit där förut, men det hade jag. Min man, som är död sen många år, var nämligen med i Helsingborgs Kvartettsångsällskap. De skulle hålla en konsert där, så fruarna fick följa med.

Den ende som var kvar sen kyrkobygget var nämligen min mans okände bror Sig-Leif. Han var murare och var med om att bygga kyrkan. Man kan läsa om bygget och vad Sig-Leif berättade här.
Det här är ingången till kyrkan.
Så här är man inte van att se kyrkorna se ut.

Det här är en dopfunt.
När vi steg in i kyrkan var det en herre, som måste ha varit klockaren, och spelade på orgeln. Det var mycket vackert och stämningsfullt. 

Ovanstående bilder är alla från Klippans underbart vackra kyrka.

Efter kyrkobesöket, så gick vi en affärsrunda. Sibbe hittade en fin stickad bomullströja i en herraffär, där vi alltid tittar in. Tjejerna som jobbar där är Mor och Döttrar. Idag pratade jag mest med Mor. Hon kände Sig-Leif, för hennes man hade jobbat ihop med honom.

Men Sig-Leif dog för bara nåt år sen. Min Dotter och yngste Son har träffat honom i alla fall.

Sen gick vi och drack kaffe och åt varsin jättestor Toskakaka. De var så stora, så vi fick en påse att ta hem dom i. De var jättegoda.

Efter det besöket, så gick vi till en damaffär och kikade. De hade just börjat sälja lite herrkläder också. Så du kan ju tänka dej, vem som handlade. Sibbe hittade en jätteläcker rutig skjorta. Den tillochmed var det jag som sa till honom att köpa.


Sen åkte vi hem, för tiden var långt gången. Vi skulle ju passa Baloo. På vägen tog jag den här härliga solnedgångsbilden från bilen i hög fart.

Dagens Citat:

Demokrati är det samhällssystem,

där du säger vad du tycker

och gör som du blir tillsagd.

Gerald Barry.
*************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

11 kommentarer:

Margit sa...

Tack Gillla, för den fina musiken!!! Precis suttit och lyssnat..Det var vackert!!
Och vackra bilder bjöd du på också!
Jag följde med Lasse till Västerås idag..(på srålningen) och på hemvägen..så blev det IKEA igen. Och ena sonen, Tomas från Uppsala med ena dottern Disa skulle komma till oss idag..tills i morrn..Så de ringde när vi var på sjukhuset..och då var dom på väg..och när vi var på IKEA så ringde Lasse och då var Tomas..precis i Västerås..och hämtade Steff (också Lasses son) så vi möttes på IKEA..allihopa där vi var i ca 3 timmar..åt, fikade..och drack kaffe, gick RUNT..HELA IKEA..2 våningar, satt och "vilade" och pratade på vissa ställen..DET blev en mycket trevlig eftermiddag tillsammans där. Sedan så åkte Steff hem till sej, och Tomas och Disa kom så till Kolsva till oss.
Så vi har njutit av Taccos...och sedan har vi suttit vid TVn..och sett IDOL..och SKAVLAN tillsammans.
Och NU sover Disa... Lasse spelar kort på sin dator oh Tomas spelar schack..på sin dator..och jag...sitter och bloggar och har facebookat...
Snart blir det väl att gå till sängs...
Kram till er båda från oss!!!

Sand mellan tårna sa...

Så fina bilder och fika är aldrig fel :)
God morgon på dig och ha en fin dag.

Siita sa...

God morgon. Vilka fina bilder från kyrkan o vacker solnedgång. Kram

paloma sa...

Oh vilka vackra bilder! Vad duktig du är att fota.. det kändes nästan som om jag var där.. på plats! Det betyder att du är en otroligt skicklig och duktig fotograf! vilken härlig dag ni måste haft.. I Dag blir det Bromma kyrkan för mig! kram och trevlig allhelgona dag!

Anonym sa...

Hejsan,,fin utflykt ni hade,,sen blev det ju Gofika oxå,,härligt.Haé Kram.

Nett sa...

Underbar dag med fina bilder.. Jag älskar solnedgången :) Kram

Veiken sa...

Jag tycker också om att besöka kyrkor och den här kyrkan är ju både ovanlig och vacker. Solnedgångar är fantastiska. Kram

Agneta sa...

vacker kyrka, jag har en viss dragning till kyrkor. Men just Klippan var nog ett otippat ställe att finna en vacker kyrka på. Vi är ju i Klippan 2 ggr i veckan pga av simningen, onsdagar och söndagar. Men imorgon är det perstorp och tävling för Tuva som gäller. Emil har "flytt" hem till mormor över natten så han slipper gå upp i ottan en söndag!

Veiken sa...

Svar: Bohusläns museum ligger i Uddevalla. Bilderna togs när vi var däruppe.... Kram

Anonym sa...

Mors,,Ja kolla efter felen senare du...Jag åker ibland utan något direkt mål,kan bli var som helst,jag tar ofta vägar som år okända tidigare,,det brukar vara spännande..
Haé Kram.

paloma sa...

Kommer bara in och önskar en trevlig söndag!