torsdag 20 september 2012

Regnigt och då blev det städdag.


Det har varit tradigt väder idag, så det passade att jag skulle städa undan sommarplaggen och hänga in vinterplaggen i garderoben. Det tog rätt lång tid, för jag satte igång att kolla vinterskorna också.

Sen blev det koll på översta hyllan i garderoben och där hittade jag sånt, jag hade glömt att jag hade där. Min läsebok i andra klass, Vill du läsa och sångboken, Nu ska vi sjunga. Den använde jag när barnen var små och sjöng för dem ur den.

Där låg min psalmbok från konfirmationen och bibeln jag fick i söndagsskolan också. Så ligger Carl Silvius Lindströms tre dagböcker där också. Han var min Farfars farbror och skrev sina böcker i slutet på 1840-talet, när han själv var 14 år gammal. Jag har berättat om honom tidigare i min blogg.

Det var inte bara jag som jobbade på, utan Sibbe tog hand om köket och lagade först mat, som blev klassikern rårakor med stekt bacon och lingonsylt. Alltså ytterligare en god husmanskost. Mums!
Sen diskade han och satt igång med en ordentlig städning av köksluckorna, spisen, alla bänkar och putsade upp diskbänken. Han städade alla dörrkarmar också. Så vi har varit igång hela dan inomhus och sluppit regn och rusk.
Så var jag ute med Baloo och busade med honom igen.
Kvällen tillbringade vi framför TVn och Kock/arna/erskorna och bag/arna/erskorna. Så nu känns det som om vi har ätit hela kvällen.

Dagens Citat:
Frihet är att göra allt 
som lagen tillåter. 
Charles de Montesquieu
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

8 kommentarer:

Fenixmonas sa...

En riktig storstädning blev det! Ja, det behövs ibland och då passar det ju bra dessa kalla dagar. Rårakor är himla gott, länge sen jag åt det. Kramiz

Siita sa...

God morgon. Här var en fin dag igår, men vid 16 så kom regn o hagel. Nu är fram o bakstycken klara på Theas tröja. Ikväll blir det kalas hos dom, Theas pappa fyllde år i går. Kram

attis sa...

Så härligt att få göra en riktig storstädning. Roligt att titta igenom alla grejor som samlats på hög. Har gjort texten lite större i inlägggen nu.
Ha det bäst vännen.
Kram

attis sa...

Inte tar jag illa up. Ska fixa det genast. Vill ju att alla ska kunna läsa.
Kramelikram.

Carina Sjölund sa...

Oj vad du donade och fejade i går.
Här blev det ute i skog och mark, härligt väder hade vi :)

Där är det en snygging som vill leka♥
Kramen goa du♥

Nett sa...

Nog har det regnat på, här med. Och i helgen lär det bli städning och innepyssel. Inga större planer inför helgen. Kram

ansepanse sa...

du lånar möjligen inte ut din Sibbe? :) han lagar ju inte bara god mat, han storstädar tydligen köket också :) det skulle behövas här hos mig :)
kramar och en fin kväll till dig

Veiken sa...

Skaffa dig ett brandsäkert arkivskåp till dina värdefulla böcker. Det skulle vara förfärligt om det hände något med dagböckerna exempelvis. Kramar från den förståndiga! ;)