måndag 24 september 2012

Ny tidning med massor av beskrivningar.

Vi har haft ett grått, grått, grått väder idag, så jag har inte haft lust att gå ut ens en gång. Men jag kunde trösta mig lite, när jag hämtade posten och fick den här tidningen i lådan.

Jag råkade se första numret av den i våras nån gång och blev intresserad och beställde andra numret för leverans till hösten. Det är alltså en helt ny tidning, som heter Made by Me. Därav förkortningen MbyM. 

Vad jag förstod så skulle den innehålla allt om stickning, virkning, sömnad och hobby. Lite besviken blev jag, för det var nästan bara stickning den handlade om. Men eftersom det var en hel del snygga beskrivningar, så var den i alla fall bra.
 Till och med Sibbe gillade koftan till vänster. Han trodde inte att jag skulle klara av en sån, men där tar han fel, för jag klarar av det mesta inom handarbeten. Jag har stickat fina tröjor till honom förr.
Den här klänningen tycker jag är jättefin och skulle kunna tänka mig en sån. Men om det blir av att jag stickar den är en annan femma. Snygg i alla fall. Nästan alla sakerna man visar i tidningen finns det beskrivningar till och rekommendationer om vad för slags material, som är bra till handarbetena.
  Det fanns faktiskt mönster till en sån här kjol också. Det lockar mig med, men om jag skulle sy den precis så, vet jag inte riktigt. Det är i alla fall en modell, som skulle passa mig, för jag är bredare nertill än i midjan.  Man kan ju sy den lite längre och variera på olika sätt.

Men som sagt, det var lite lite av pyssel, vilket var mindre än vad jag hade väntat mig. Tidningen var mycket vackert utförd i alla fall. OBS! Jag är inte sponsrad av tidningen!

Dagens Citat: 
Du gör fel, när du berömmer en sak 
som du inte fullt förstår, 
men värre när du klandrar den. 
Leonardo da Vinci.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

22 kommentarer:

Margit sa...

ja det är ju verkligen poppis att sticka nu igen!!!
Jag skulle aldrig våga mig att försöka idag!!! Kommer inte ihåg...hur man sickde eftermönster.
Förstår att det vare en FIN sicktidning i alla fall!!!
Kram!!!!

Nett sa...

Verkligen underbar tidning, jag som virkar mest hoppas ju på att det kommer att komma fler virkbeskrivningar i nästkommande nummer. Kram

Yvonne sa...

Det verkar vara bra som du har tänkt med kjolen!Kan man bara en röst så har man i alla fall gjort en insatts Det kan vara den rösten som är avgörande.. Kram!

Aurora sa...

Inget för mig. Här blir det köpekoftor. kram

Ninja sa...

Tänk att det har blivit modernt att sticka igen...

Fenixmonas sa...

Hahaha...tur du skrev det där sista annars hade jag nog trott att su var sponsrad...Säkert en bra tidning om man som du gillar handarbete...Jag har nog aldrig haft någon större lust för det, kanske beroende på att jag inte ser så bra...kramiz

Siita sa...

God morgon. Nett hade den tidningen i sin blogg oxå. Hon tyckte att det vore något för mej. Ha en trevlig tisdag. Kram

Yvonne sa...

Godmorgon! Såbra att du kan sy och fixa till dina kläder själv.Ha en bra dag! Morgonkram!

Maria sa...

Kanske en bra tidning till att få idéer på olika saker att knåpa ihop.
Ja det är riktigt på modet att sticka å virka, jag tror intresset finns hos dom yngre också.
Här är dritväder idag men jag skall ändå bara vara inne förutom rastning av Kajsa.
Ha en bra dag/kramen

ansepanse sa...

jag tycker som Sibbe, den tröjan är jättefin, kanske kommer han att få en sådan :) nu när du fått beskrivning på den, jo, klänningen är också vacker
dagens citat är så sann, tänk vad många det är som klandrar saker som de inte förstår överhuvudtaget
bamsekramar

Nett sa...

Japp, mässa och den måste man bara ta sig till. Får se om en kompis följer med, annars har jag väl inte så många i min bekantskapskrets som handarbetar. Kram

Augusta sa...

Verkligen fina mönster. Hoppas du stickar och syr av dessa mönster för de var snygga. Inget man hittar i alla affärer utan bara på DIG :)

Trevlig dag!
Kram

Carina Sjölund sa...

Då är det väl inte helt tokigt med regn ändå, när du får en sådan trevlig tidning *L* :)
Ha en fin kväll vännen!
Kramen♥

Yvonne sa...

Dagen har gått bra men rysligt vad man blir trött av att sitta och vänta i väntrum.Klart att de gamla kunskaperna sitter kvar.Kul att du pysslar med smycken också ,du verkar vara en händig kvinna.Kram!

ansepanse sa...

Sv: vet du vad mer Sluggo tycker om att äta? nej, det kan du ju inte veta :) men när jag klipper vovvarnas klor skyndar sig Sluggo att äta upp de avklippta bitarna
kramar

Yvonne sa...

Allt gick bra idag! Soduko är bra hjärngymnastik.Kram!

Nett sa...

ja och hade du bott nära så hade vi kunnat gå dit tillsammans :) Det blev gevalia som jag bjöd på här hemma. Kram

ansepanse sa...

Sv: hahaha - jo, lite lika är ni allt :) jag kom just på att en änglahund som vi hade när flickorna var små, han och yngsta flickan tävlade om vem som hann först till tvålbiten för att hinna ta den och äta upp den :)
kramar

Veiken sa...

Snygga bilder på fina kläder. Sibbe får lära sig att sticka tröjan till sig själv! :) Kram

ansepanse sa...

Sv: jopp :) så är det
kramar

Yvonne sa...

Du tänker så klokt.Bäst är att hålla hjärnan och kroppen igång.Läsa,lösa korsord och träffa människor.Nattakram!

kaffehörnan sa...

Då är de gött och vara ine och läsa tidning
kram