torsdag 27 september 2012

Vi for till Klippan för att dricka kaffe.


Idag fick vi för oss att åka till Klippan. Vi brukar ju skämta att vi åker till Klippan för att dricka kaffe. Först ska du får se hur jag klädde mig idag. Stövlarna fick inte plats i den här bilden, så här kommer de.
Så här var jag alltså klädd idag. Kunde inte låta bli att visa DAGENS OUTFIT, precis som ungdomarna gör i sina bloggar. HIHI! Vi skulle ju till Klippan, men på vägen dit körde vi till Hyllinge, där vi var inne på webblogga_liten_2  Där inhandlade jag en söt låda, som används till att ha servetter i. 
Sibbe var inne på butiken vid sidan om, Pang,  och köpte godis i lösvikt. Det blev en hel del när vi hällde upp det hemma. Det är en stor skål de ligger i.

Sen fortsatte vi till målet, Klippan, parkerade bilen och gick ut på stan lite. Först var vi inne på Gunns Mode, en trevlig dambutik. Det fanns en hel del fint där, men inte nåt jag behövde, eller bara föll för. Jag brukar handla där nån gång då och då.

Nästa butik blev en herraffär, dit vi också brukar gå och Sibbe brukar finna lite fina saker där också. Men när vi kom förbi skyltfönstren, stod det att de hade fullständig utförsäljning och butiken skulle läggas ner. Vi har varit där i många år och de som jobbar där har nästan blivit våra vänner, för de är så trevliga och hjälpsamma.

 Jag fick riktigt en klump i halsen, för jag hade ju varit med om liknande, när jag fick lägga ner min butik för 21 år sen. För hög hyra och för liten försäljning, som kunde betala för hyran, när den dessutom skulle höjas två gånger om, det året. 

Tråkigt för deras del. Men som tur var ska frun till ägaren pensionera sig, så för hennes del var det ingen fara. Svärdottern, som var där idag hade redan fått ett jobb. Men dottern, som var frånvarande idag, håller på att söka jobb. Jag lider med dem alla. 
Så gick vi till Conditori Hjärtat, för att dricka kaffe och äta varsin Prinsessbakelse. Man betalar en del av priset till Prinsessan Victorias fond, så det går till välgörenhet också. Kaffet var gott och det var bakelsen också. 
Sen blev det hemfärd och där fanns ju Baloo som välkomnade oss. 

Dagens Citat: 
När två män i ett företag alltid är ense, 
är den ene av dem onödig. 
William Wingley jr.


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så tråkigt när det inte längre bär sig! En trevlig dag fick ni i alla fall och din klädsel var både snygg och passande till detta höstväder. Kramiz

Siita sa...

God morgon. Trevlig tripp med gott kaffe. Tråkigt att dom små butikerna får slå igen. Kram

Yvonne sa...

Godmorgon!Ni hade en härlig dag tillsammans... Kan inte Biggan få en permobil av kommunen? Det är ju andra som får det.Morgonkram!

Nett sa...

Snygg outfit, helt rätt man kan även om man inte är ungdom längre. Så synd med affären, många av de gamla butikerna försvinner allt mera. Kram

ansepanse sa...

wow vilken outfit :) och jättefina, det är väl det som kallas cowboystövlar, vad ledsamt när sådana där mindre, kvalitetsbutiker inte längre orkar med alla utgifter för hyror och diverse, härligt bemötande när ni kom hem :)
men nu måste jag fråga, den där väggbonaden med, ja, det måste vara en drake eller hur, var har du köpt den? jättefin är den
bamsekramar

Carina Sjölund sa...

Wow, vilken snygg brud :)
Roligt att få åka på dagsturer, och snyggingen som väntade, när ni kom hem :))
Kramen vännen♥

Nett sa...

Jomenvisst, måste bara tillägga att dessa tabletter är inte utskrivna de går liksom inte att få tag på här i Sverige. Så de är köpta utan recept fast inte i Sverige. Skall man få dem i Sverige så heter de något annat. Kram

Yvonne sa...

Vi har flera här i Höör som kör permobil och jag tror att det är kommunen som har bekostat dom.Kram!

Veiken sa...

Jäklar vad fräsig du är - så sabla läcker! Kram

ansepanse sa...

Sv: ja, de där cowboystövlarna är högsta mode idag :)
den är jättefin den där kinesiska mattan, du vet, jag samlar på kinasaker och såg direkt att det där är en kina-drake, underbart fin
bamsekramar

Agneta sa...

Oj, utfärd till Klippan har jag ju mer eller mindre var dag men inte blir det någon promenad på stan då inte utan bara promenad längs med simbassängskanten...har funderat på att ta på mig stegräknaren en kväll för att se hur många steg jag går fram o tillbaka under ett två timmarns pass.
Ps, din hårfärg är såååå snygg!
kram