lördag 13 april 2013

Födelsedag för första gången.

Mitt ena barnbarn med sambo och liten son bor i Eslöv. Vi har haft problem att hitta till dem tidigare, men nu hade de nyss flyttat, så det blev att leta upp den nya adressen. Med lite hjälp av hitta.se, så skrev jag ut en vägbeskrivning. Men den är svår att tyda, så vi hamnade förstås fel ändå. Jag fick gå ur bilen och försöka få hjälp. 

Utanför stationen satt det lite folk, men alla hade just kommit med tåget och var inte hemma där. Så jag gick iväg en bit och hittade en blomsterhandel. De brukar väl kunna gatunamn och var gator ligger. Mycket riktigt. Jag fick till och med en karta. Det visade sig att vi var endast två kvarter bort. 

Vi hittade alltså rätt adress och kom rätt. Till min stora förvåning, kom den lille fram till mig med en gång och räckte upp armarna, skrattade och ville att jag skulle lyfta upp honom. Vem tror du blev glad? Vi hade inte träffats sen i november tror jag att det var, så han kunde ju gärna inte känna igen mig.
Här har vi vår första konversation, för den här gången. Mamma och Mormor står och tittar på.
Det var alltså första gången han fyllde år. Ett år. På ryggen har han en ryggsäck, som han fick idag och inte ville ta av sig. Det var en hel del folk redan där, när vi kom. Det var öppet hus mellan 12 och 16. Då kom det fler och fler under tiden. Mamma hade ordnat med småkakor och fina tårtor, så alla fick smörja kråset.
Han är ett glatt och sällskapligt litet barn och var solig hela tiden. Han fick flera gäster med barn också, så det var full rulle. Söta små ungar. Han fick alltså mängder av presenter. 
Här sitter han och gosar sig i Mormors famn och efter ett litet tag somnade han där. Mysigt.

Vi åkte hem så småningom, men då hittade vi med en gång. Så nu har den lille firat sin ettårsdag med massvis med presenter och uppvaktning. Jag frågade Mamma om jag fick visa bilderna här och det var OK.

I morgon fyller hans Morfar 60 år. Men han vill inte fira, sa han häromveckan, när han var hos oss och hälsade på. Det var då vi åkte till en gammal vän till honom på hans konstutställning. Jag visade konsten därifrån för ungefär 14 dar sen.


Dagens Citat: 
De frånvarande saknar aldrig fel 
och de närvarande aldrig undanflykter. 
Benjamin Franklin.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Margit sa...

Så bra att ni hittade...efter att ni frågade på Blomsteraffären...

Så roligt att ni kunde vara med h fira lilla barnets 1 års dag!!! Så söt han är..och så gullig ,ed ryggsäcken på ryggen...
Kram!!!!

Siita sa...

God morgon. Så kul att den lille ville komma till dej på en gång. Söt är han med. Fy vilken helg vi haft, 2 dm snö. Nu är det disigt till tusen. Men trevligt också med tre döttrar o två barnbarn hela helgen. Keam

Fenixmonas sa...

Vilken liten solstråle! Fina bilder som vanligt och det känns lite som att vara med...Förstår att ni fick en riktigt trevlig stund. Smart att fråga om vägen i blomsterhandeln! Kramiz

Nett sa...

Vilket mys och härligt att han ville komma till dig direkt, det måste ha värmt ditt hjärta. Kram

ansepanse sa...

vilken liten sötnos och vet du, han såg ju att du är den snällaste av snälla, så då ville han ju förstås till dig
ha en underbar dag
kramar

Veiken sa...

Svar: Ja hon heter MAPE på RG! Kram

ansepanse sa...

Sv: jo, det är jag helt övertygad om, jag menar att han kände att du är snäll, för det har barn och djur gemensamt, de känner av sådant
jaså, du ska få ett femte barnbarnsbarn snart :) vad spännande och roligt
kramar