torsdag 18 april 2013

Vårlikt.


I stället för att åka till Väla idag, bestämde vi oss snabbt att åka iväg till Hyllinge och den stormarknaden som finns där. Den heter Familia. Det är inte så ofta numera, för det går tyvärr inte så bra för dem där, så det stängs den ena butiken efter den andra. 

Orsaken till att vi skulle iväg, var att vi behövde köpa en ny glödlampa, till lampan ovanför min dator, som hade gått sänder. Det var många år sen vi köpte den, så glödlampan hade verkligen hållit länge. Egentligen skulle vi väl till IKEA, eftersom det var där vi köpte den. 

Men omväxling förnöjer, som man säger, så vi for iväg till Hyllinge. Det första vi brukar göra, är att gå till CityGross´servering. De serverar gott kaffe och med bakelse till kostar det bara 20 kronor per person. Det blev förstås två, för Sibbe ville ha en sockerfri bakelse, deras så kallade Mariabulle. Jag nöjde mig inte med mindre än en Napoleonbakelse. 
Sen vi hade gått runt lite, så tog vi bilen till Härliga Hem en bit därifrån. Vi fick tag på en ny glödlampa där med hjälp av en trevlig och hjälpsam tjej och när vi hade gått runt där och beundrat deras fina möbler och inredningsdetaljer åkte vi hem.
Vi blev jätteglada, när vi gick från vårt garage, för i kanten av trottoaren växte och blommade vårens första maskrosor. De förblir vårens blommor för mig, sommarens också. Så nu tror jag faktiskt att våren är här med de här läckra, solgula blommorna.
Vi saknar Baloo. För Matte har fått en nytt jobb, där hon arbetar på dagtid och kan ha honom med sig. Det blir alltså inte så ofta, vi får träffa honom hos oss i fortsättningen. Men fortfarande kan jag höra och se honom, när jag svänger runt ett hörn hemma. Man är så van att ha honom här, att man tycker att han är närvarande i alla fall.

Dagens Citat: 
Så länge vi har en hemlighet för oss själva, 
är den vår fånge, 
men när vi avslöjar den, 
blir vi dess fånge. 
H. C. Andersen.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Bibbi sa...

Ni verkar ha det så mysigt :) Far runt till olika platser. Och så alla dina fina beskrivande bilder. Det är som att få följa med så tack för turen idag!
Nattikramen från Bibbi

Fenixmonas sa...

Å´så härligt Gilla med de fint gula Maskrosorna! Jag tycker om dem!
Nu tar jag nya tag igen, men jag kommer att ta bladet ur mun när jag kommer ner till Side och berätta för de drabbade där nere hur de bakpratas. Kommer inte att skriva ut namnet men jag ska berätta för dig när vi träffas. Kramiz

Siita sa...

God morgon i blåsten. Hoppas den mojnar snart, så inte huset blåser iväg. Hoppas ni får en fin fredag. Kram

ansepanse sa...

maskrosor är egentligen vackra, om de varit svårodlade hade alla velat ha dem :) vad tråkigt med Baloo, alltså för dig och Sibbe, för jag vet ju hur mycket ni tycker om honom, men för Baloo är det förstås jättebra att han får ha sin matte hela dagarna, kluvet där
Sv: ja tänk vad mycket yoghurt som gått till spillo förut
kramar

ansepanse sa...

Sv: maskrosen är nyttig på många sätt, man kan ha bladen i sallader, man kan äta knopparna och även blommorna, roten går också att äta :) så snart går det nog att börja plocka dem :)
vad härligt att ni ska ha Baloo igen, bra att matte vill ut på galej ibland så att ni får ha honom ändå ibland :)
kramar

Yvonne ♥ sa...

Maskrosor är vackra och nyttiga..Jag sov när du kom andra gången.. Kram!

Nett sa...

Gott mysfika och inte alls dyrt, kul att besöka nya ställen än samma hela tiden, ni verkar röra på er en hel del. ha en fin helg. Kram

Yvonne ♥ sa...

Det tar ett tag innan muskler och nerver hittar varandra.. Det gör inget att du väckte mej,jag somnade om. Ha en trevlig kväll.. Kram!

Veiken sa...

Jag har inte sett röken av en maskros ännu, men det kommer väl. Dom är så fina. Varför är det ett ogräs?
Du, napoleonbakelse är så himla gott! Tyvärr äter vi det alldeles för sällan! Kram