lördag 27 april 2013

Jobbiga inköp.

Vi behövde köpa ett par nya mattor till badrummet, för de vi har är nästan söndertvättade. Så vi körde iväg till IKEA och där blev det tre stycken mattor. De vi har kvar, går på sista valsen också. Så det var skönt att få detta gjort. 
I går kväll pajade min mobil. Den bara dog. Jag trodde att det behövdes att ladda upp batteriet, så jag satt eländet på uppladdning över natten. På morgonen svarade den inte då heller. Det gick inte att öppna den överhuvudtaget. Sibbes abbonemang skulle sägas upp idag också, för han hade tänkt sig att köpa en nyare variant. En Smartphone av nåt slag. 
Vi var först hos Telenor, där vi har våra telefonabbonemang. Kollade vad de hade att erbjuda, men gick så småningom till 3 och kikade. Där blev det köp av, en Iphone 4 till Sibbe och en Samsung till mig. Så nu ska vi bara vänta på att vi får in samma telefon-nummer i de nya. Det var en väldigt trevlig tjej, som hjälpte oss och hon satte in batterierna och lade in våra koder till telefonen. Så vi kan inte säga annat än att vi fick så mycket hjälp, som gick idag. Det tog många timmar för de ärendena.
Sen när vi hade kommit hem, så har vi suttit och experimenterat med våra telefoner. Så kom Baloo och Matte och hon kan det där med telefoner och hjälpte oss lite till. Jag hade redan lyckats att ringa till vår fasta telefon, innan hon kom.
Så blev det dags för dagens middag. Sibbe hade gjort en fiskgratäng på torsk, frysta grönsaker, potatismos och hällt över creme fraiche med hackad dill ovanpå. Det smakade smarrigt med ett friskt och härligt vitt vin till. Nu har det varit TVtittande hela kvällen på ettan.

Dagens Citat: 
Först långt efteråt, 
när det är för sent, 
vet man vilka år 
som var de lyckliga. 
Per Anders Fogelström.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

17 kommentarer:

susanne sa...

Lät kanongott, kan man få hela receptet:)

Anonym sa...

Mors.Sitter på Cypern och njuter..Inte kul när prylarna pajar,men samtidigt kul med nya..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Så duktiga ni är! Jag begriper mig inte på alla dessa nya telefoner! Lycka till! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Jag har Ellinors gamla telefon nu, en Sony Eriksson. Men det är en sådan där pet mackapär. Här skiner solen även idag. Maten ser smarrig ut. Kram

trollet sa...

Nya mattor låter härligt... man (i alla fall jag) blir lite "byta ut"/"shoppingsugen" när våren har kommit=). Lycka till med telefonerna... bra timing på din telefon att lägga av;)
Härlig story om din far!
Fin söndag önskar jag dej=)

Carina Sjölund sa...

Duktiga när är som fixar med telefonerna :)
Själv är jag urdålig på både mobiler å datorer*L*
Kramen vännen♥

Nett sa...

Vilken god middag :) Ser supergott ut :) Skönt att ni fick nya telefoner, själv har jag 3 och jag är nöjd med dem.

Ja inte går det att jämföra priser med hur det var där innan, jag jämför med priserna här hemma och andra resmål.

Hoppas att du har en fin Söndag.. Kram

Siita sa...

Hej. Jag kan nu ringa o skick sms iaf. Men det kommer väl med tiden mera. Har haft den i 2 veckor nu. Kram

ansepanse sa...

du kunde väl ha köpt en badrumsmatta till mig också :) jag är på jakt efter en ny :) och har ännu inte hittat en som jag tycker om
grattis till nya mobiler, jag har också en Samsung, en helt enkel, inga finesser alls, jag behöver inte det tycker jag
vad trevligt med Baloo-besök :) det tyckte säkert han också om
gott med fiskgratäng
Sv: J och jag har också dansat folkdans, med folkdräkter och allt, även på uppvisningar :)
kramar

Anonym sa...

Ja visst är det mycket dagens smarta telefoner klarar av,jag har en HTC men vi är inte de allra bästa kompisar,ibland,tror ibland att telefonen är smartare än mig..Ja det är varmt nu på Cypern,har inte sett ett moln sen vi kom,,så det gäller att hitta skugga då och då..Haé Kram.

Anonym sa...

Nä det är jag nog inte,,till och med mitt 7 åriga barnbarn är bättre på min telefon än vad jag är,,så jag håller med dig,,smartare än så är jag inte,när det gäller smartphones..Haé Kram.

Yvonne ♥ sa...

Lycka till med de nya telefonerna. Din sibbe är duktig på mat! Kram!

Anonym sa...

Kväller,,Ja jag kanske handskades lite ovarsamt med sanningen,,med Kanariefågeln....Haé Kram.

ansepanse sa...

Sv: nej, riktigt nära har vi inte till Ikea, så det blir nog någon annanstans jag får leta efter badrumsmatta, vad härligt att ni fick ha Baloo så långe, både över natten och ända fram till 11 idag :)
jag har faktiskt en folkdräkt, en finsk folkdräkt som min faster har sytt, hon sydde den till sig själv när hon var ung, sedan när hon blev äldre och jag var ung fick jag den av henne
kramar

Veiken sa...

När du har lärt dig telefonen kan du inte leva utan den - det är inte klokt! Jag har också TRE och är jättenöjd. Dom är kanon på supporten! Kramar

Maria sa...

Dom nya telefonerna är som små datorer men mycket roligt man kan göra med dom. Tur du har som har en gubbe som tycker om att laga go mat...ser smarrigt ut.
Ha en skön dag/kramen

Veiken sa...

Du kan ringa till supporten också. Dom är jätteduktiga på att förklara! Kram