fredag 12 april 2013

Problemlösning.

Jag fick ett brev i går från Telia, som jag inte blev riktigt klok på. Det stod att jag hade tecknat nya avtal med telefonin och bredbandet. Kunde inte begripa, eftersom jag har haft sådant avtal i flera år. 

Så funkade inte "Anitan" heller. Den urgamla började med att inte vilja visa vilka, som har ringt på den fasta telefonen i några månader. Så vi köpte en ny "Anita", gick hem och installerade den, men den ville inte den heller. Fick bytt ut den till en ny, men det var samma visa med den. Så nu var vi trötta på eländet och skulle passa på att fråga om både avtalet och "Anitan", som vi tog med oss. 

När det gällde avtalet, berodde det på att vi hade skaffat ett snabbare sätt att kommunicera med nätet. Hade inte den snabbaste uppkopplingen helt enkelt. Den killen vi pratade med på Telia, berättade att vi hade fått snabbare åtkomst på nätet. Det trots att jag tycker att det går inte alls fortare att komma igång.

"Anitan" då? Han vände och vred på den, sen jag hade berättat hur jag hade den kopplad. Det var fullständigt rätt. Men så fick han en Lidnersk knäpp och pillade upp en liten lucka i den. DET FATTADES BATTERIER I DEN! Det behövdes inte i den ursprungliga, för den fick tillräckligt el genom den kopplingen den hade med telefonjacketen. RIDÅ! Himmel så snopna vi blev! Att inte den killen som bytte ut den förra, tänkte på det?
Så har jag haft besvär med min dator, som har stängt av sig i tid och otid. Inte så att skärmsläckaren satte igång, utan den dog helt enkelt. Men det var bara att sätta igång den igen så kunde jag fortsätta med det jag höll på med. 

Jag prenumererar på PC-Tidningen och har suttit och tittat igenom en hel del såna tidningar och hittar ett inslag, där en läsare hade exakt samma fel, som jag. Jag gjorde som han fick tips om och uppdaterade drivrutinerna till grafikkortet. Då satt jag med andan i halsen, för det stod då att de gamla rutinerna togs bort helt och hållet. Och jag visste ju inte om de nya, som installerades skulle funka.
MEN DET GÖR DE! Datorn har stått på hela tiden utan att stänga av sig i kväll, när vi har tittat på Let´s Dance. Så jag gråter inte några tårar alls, som de gjorde i programmet. Där var det inte några torra ögon alls. Det var en riktigt tårdrypande kväll. Nu väntar jag bara på vem som kommer att röstas ut. Då kommer det väl flera tårar? 

Nej det blev inte så tårfyllt farväl av "RobinsonRobban"!

Dagens Citat: 
Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare. 
Det gör den bara tristare idag. 
Anonym.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

trollet sa...

Ha ha, älskade lovikabikinin även om inte heller jag vill ha kyla!
Härligt att det löste sej med både avtal, anita och dator=)
Du menar att kolesterolet gått ned... hmm... kolesterol är helt ofarligt till skillnad från becel;) "Jessica sluta tjata på folk... haha"
Härlig helg önskar jag dej!

Jaana Oh sa...

Att det ska krångla... :/

Fenixmonas sa...

Jösses så duktig du är Gilla och modig! Jag har blivit så himla feg och vågar inte testa olika saker med nya installatopner...Jag är nöjd så länge allt fungerar...jag får också upp en ruta ibland men allt sådant klickas bort! Nej, bågot vitus finns inte på min dator...de släpps inte in! Kramiz

Nett sa...

Men ahh.. så dumt att det skulle vara batterier med. Så trist med dataproblem, sådant kan irritera en. Ha en fin lördag. Kram

Siita sa...

God morgon. Igår kom två döttrar o två barnbarn hit, senare kommer en dotter till. Ska snart börja skala potatis i göra rårakor. Har fått 1-2 dm snö här o det snöar än. Kram

ansepanse sa...

vilka krånglerier du/ni haft, usch, sådant vill man ju ska fungera, jämt
nej, inga tårar över att Robban åkte ut, det ville jag redan förra gången :)
dagens citat stämmer fullständigt in på mig just nu, jag har sovit dåligt pga av oro och nu är den här dagen lite "dimmigt tröttsam"
Sv: du slog huvudet på spiken, mina vovvslar skulle bara kissat på de där supersöta kaninerna :)
kramar

ansepanse sa...

Sv: jag brukar säga att man inte ska ropa hej, förrän man är över bäcken, tråkigt att datorn fortsätter att krångla
kramar

Veiken sa...

För att börja bakifrån var vi mycket nöjda med att Robban åkte ut! Hans attityd går inte hem här. Jag fällde faktiskt en tår när Anette Norbergs som sjöng. I övrigt inga tårar alls!
Heja dig som fixade datorn.
Dessuto - vadå batterier, men kan ju inte tänka på allt! Hahaha! Kram