tisdag 23 april 2013

Snäll busschaufför.


Jag skulle åka ner till stan idag. Man tar ju bussen och den kommer på andra sidan Ängelholmsvägen. När jag väntade vid rödljusen, fick jag syn på Baloo och hans Matte på andra sidan gatan. Hon vinkade till mig, men satte sig ner på huk, så Baloo fick sitta med ryggen mot mitt håll. Det var ju, för att han inte skulle se mig och springa över gatan för att hälsa. 

När jag kom över till deras sida, ställde jag mig bakom ett träd, så han inte skulle se mitt ansikte. Men jag kunde ju inte hålla mig, utan kikade fram bakom trädet. Då fick han syn på mig och kom galopperande mot mig och hoppade och skuttade, för han blev så glad. Till sist satte han igång att skälla på mig, för att visa att han gillade mig och var glad att se mig igen. Det var ju ända sen i söndags han var hos oss. 

Så sa vi hej och jag fortsatte till busshållplatsen. Då kom bussen, när jag hade halva vägen kvar. Det gick folk ombord på den och chauffören stängde dörren och började köra. Men han såg mig och att jag höll busskortet i handen, så han kunde se det. Tro mig eller ej! Han stannade bussen och lät mig komma ombord. Först sa jag hej! och sen sa jag, tack så hemskt mycket.
           
När bussen stannade vid nästa hållplats, gick det en kille ombord och chaffisen stängde och skulle köra. Då fick han syn på en ung tjej, som kom rusande. Då öppnade han dörren och släppte in henne. Hon visade kortet, men sa inte tack ens en gång, utan gick bara och satte sig. Det var så jag skämdes. Chauffören var tydligen en invandrare med ett jättestort hjärta. 

Sen kom jag ju ner på stan och uträttade mina ärenden. Först ett besök på Combina Shop och Siv, där jag fotade lite av deras saker, som skulle skyltas. Det skulle bli ett rosa fönster. Klicka på bilden nedanför så kan du se hennes hemsida.
Jag blev bjuden på kaffe och gott bröd. Så gick jag och kom till "vår" tebutik. Där köpte jag två hekto av vårt specialte, Fortuna, som man blandar själva i butiken. Det är ett blommigt och väldoftande te, som vi alltid dricker på frukosten. När man öppnar burken och snusar lite, så doftar det SÅ gott.

När jag kom hem, hade Sibbe också kommit dit. Han hade varit på sitt håll idag och köpt två nya balkonglådor, för vi kastade de gamla för ett tag sen. De var inte ens i samma färg och var slitna ordentligt. Så nu gäller det, att det blir ännu lite varmare, så det kan löna sig att fylla lådorna med vackra blommor. Nu har vi haft Mårbackapelargoner ett par år, så det blir nog nåt annat. Ombyte förnöjer heter det ju.


Dagens Citat: 
Det som är värt att göras, 
är värt att göras väl. 
Irländskt ordspråk

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

17 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Heder åt sådana förare! Självklart att man ska tacka för vänlighet...en del har varken vett eller etikett!
Hundar är fantastiska på att kunna visa sin glädje! Tänk om vi människor hade varit bara hälften så bra på det så hade världen varit en bättre värld! Kramiz

Aurora sa...

Ett tack kostar inte så mycket så det var dåligt gjort av tjejen. Kram

Siita sa...

God morgon. Trevligt när bussföraren ser att man vill med o stannar. Hände mej ibland med när jag åkte buss till jobbet. Klart man ska tacka. Kram

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon!Det var en snäll busschafför!!! Har haft ont i benet i natt.Låg och väntade på John Blund ,men han kom inte.. ha en bra dag! Kram!

Siita sa...

Mitt barnbarn i Sthlm hans farfar har också kört buss där i många år. Kram

Yvonne ♥ sa...

Idag vilar jag hela dan.Mia hämtar Thaimat.Tråkigt med sonen. Hoppas att han mår bättre! Kram!

ansepanse sa...

en busschaufför med stort hjärta, och så får han inte ens ett tack av tjejen som han stannade till extra för, illa
vad roligt att du träffade på Baloo på sta´n :)
Sv: jag pratar nog också en slags blandning även om jag bott här i västergötland ganska länge, jag ville aldrig ta till mig de där typiska västgötauttrycken, det var jag noga med när jag flyttade hit :)
kramar

trollet sa...

Gullig busschaufför!! Sur tjej... var är hyfsen??
Vad fick du för härlig mat istället för pizza??
Solen skiner massor nu... så härligt!! =)

Yvonne ♥ sa...

Skönt att din påg mår bättre!!Ha en bra kväll! Kram!

ansepanse sa...

Sv: då är det ungefär som här då :) det är J som handlar, vi bor ju på landet och har bara en bil, så J handlar på väg hem från jobbet, det blir smidigast så
tack för att du höll tummarna, vi får se imorgon om hur jag tycker att det blev med ögat, nu är min pupill utvidgad och jag ser inte så bra på grund av det
kramar

Carina Sjölund sa...

Vilken snäll busschaufför. Sådana skulle det finnas flera av :)
Klart gulle Baloo♥ blev glad att se dig.
Kramen vännen♥

Yvonne ♥ sa...

Nattikram vännen!

Margit sa...

Ja det var verkligen en snäll och hänsynsfull busschaufr som BRYR sej om resenärerna..och inte bara åker.
Ja det är väl typiskt, att en del är väldigt otacksamma...
Baloo, jag det är klat att han känner igen dej och blir glad när han ser dig!
Kram!!

Busschaufför från Värmdö sa...

Jag brukar vänta in alla som kommer springande. MEN: om någon inte tackar mig, så kör jag ifrån nästa gång jag ser någon springa. Tyvärr kan även oskyldiga människor drabbas, men jag tycker man ska tacka när man fick något extra. Vi har nämligen ingen skyldighet att vänta på någon, däremot är det förbjudet att öppna dörrar på nytt efter att man börjat köra.

Gilla sa...

Hej du glade busschaufför från Värmdö. Jag vill svara här och hoppas att du kommer att se detta. Du har inte lämnat nån länk, så jag kan kommentera hos dig.

Min ene son har varit busschaufför i Stockholm i ungefär 20 år tror jag det är. Så jag har fått veta vad skyldigheter man har och inte har.

Men jag har ju fått veta också, att passagerarna kan vara otroligt dumma och vägra lyssna på chauffören, när han säger att bussen är full och att han inte får ta emot flera passagerare. Då kan de, som redan sitter där, tycka att han är för dum och håller med den som inte fick följa med, eller om nån inte har pengar och blir nekad, så är det chaufförens plikt att låta denne följa med enligt passagerarna.

Jag vet alltså att det finns regler att följa, så det var därför jag skrev så positivt om "min" chaufför, som gjorde avsteg från praxis.

Gilla

Busschaufför från Värmdö sa...

Otacksamma passagerare gör en björntjänst till sig själv och sina medmänniskor. För varje gång någon beter sig dumt mot föraren, ökar chanser att denne förare inte blir snäll nästa gång. Då kan någon bli riktigt arg om jag smäller igen dörren när han/hon är bara 3 meter från dörren. Eller någon stackare vars kort inte fungerar lämnas kvar. Bara för att chauffören vill vara duktig och följer alla regler till punkt och pricka.

Gilla sa...

Tack för den kommentaren också herr busschaufför från Värmdö. Roligt att du gick tillbaka och tittade en gång till.

Min son gick in i den så kallade väggen efter många fula påhopp av passagerare, så jag förstår verkligen ett sånt dilemma det är att följa regler, eller inte.

Gilla