tisdag 2 april 2013

Det är Konstrunda i Nordvästra Skåne över påsken och veckan ut.

Klart att vi ville se samlingsutställningen i Landskrona, som visar konst från nästan alla utställare runt omkring i Nordvästra Skåne. Mats Rydstern, som jag visade tavlor från hans utställning hemma i lördags är med i Konstrundan också. Det här är Konsthallen i Landskrona. Utställningen pågår mellan den 29 mars till den 7 april och inträdet är 40:- per person. Det var så många som 149 utställare.
Sibbe hade tagit reda på att samlingsutställningen skulle öppna klockan ett och vi var där en kvart över. Men inte var det öppet inte. De skulle inte öppna förrän klockan två, så vi gick därifrån och tittade efter jeans igen till honom. Han hittade  en sort, men storleken passade inte, så det blev inte några jeans köpta.

Så gick vi upp i stan och tittade i en skoaffär, som är mycket välsorterad. Wittings heter den och de har skor i så små storlekar som både 35 och 36 på damsidan. Men vi bara kikade lite och köpte inga skor heller.

Vi var och hälsade på i en annan herraffär också, som heter Marc. Där hälsade vi på Anneli, som äger stället. Vi brukar alltid hälsa på hos henne, när vi är i stan. Där stod vi och pratade både länge och väl och jag blev hungrigare och hungrigare. Jag drabbades nog av blodsockerfall, så vi blev tvungna att gå för att få nåt i magen. 

Det blev hos Maddes, där vi alltid brukar ta varsin räkmacka och dricka kaffe till. Deras räkmackor är inte att leka med. De är stora och fina och smakar ljuvligt. Efter det att jag hade ätit min, mådde jag mycket bättre. 
Mätta och belåtna gick vi tillbaka till Konsthallen och vid ingången fanns den här vackra busken med fullt av blommor.
När vi väl kommit in, så gick jag runt för mig själv och fotograferade det ena konstverket efter det andra. 
Det här konstverket var gjort av en ung flicka, som heter Funny Livdotter. Det har titeln "Nio vardagliga måsten". Hon har just fått ett stipendium av docent Helmer Lång, som är en gammal vän till mig. Klicka på namnet får du se vad han har åstadkommit. Jag blev bekant med honom genom min man, när de sjöng i Kvartettsångsällskapet i Helsingborg.

 Den här tavlan är målad av Kjell Högström, som tyvärr gick bort för ett litet tag sen. Jag har ett par tavlor av honom hängande på väggen hemma.
 Den här skulpturen är i mänsklig storlek. Den är gjord av Konstrundans yngsta medlem, men jag hittar inte hennes namn i katalogen. Den är SÅ vacker.
 Detta kan beskrivas som en samling lampor. Väldigt vackert i färgerna. Jag hittar inte heller den här i katalogen, så vem som har gjort den vet jag inte. Man borde skriva upp, när man tar ett foto, vem som har gjort vad. Hoppas att jag lär mig till nästa gång!
 Tredimensionell konst. Mycket fint också.

 Tredimensionellt igen.

 Den här tavlan gör att man vill kliva rakt ut på altanen och sätta sig i den härliga solen.
 Säg inte utan att det här halsbandet i silver är vackert! Vill ha!!!!
 Det fanns många olika former på tavlorna också. Den här är ju verkligen annorlunda i formen.
 Jag bara säger: Ett sånt vackert porträtt!
Så avslutar jag med några kissemissar.
Dagens Citat: 
Tag dig samman och gör nåt onyttigt! 
Okänd.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Maria sa...

Det var mycket fin konst ni såg på i alla former. Ja de e såååå gott med räkmacka massor med räkor på ska de va.
Ha en skön dag/kramen

Fenixmonas sa...

Godmorgon du kreativa kvinna! Din kreativitet är minst i klass med de konstnärer som du besökte...mycket fint o den där mackan hade jag inte haft något emot! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Vilka fina tavlor igen, o halsbandet var läckert. Ha det gött. Drömde inatt att jag var någonstans o beställde en räkmacka utan bröd. Kram

Nett sa...

Ni hann med en massa den dagen ser jag allt för att de inte hade öppet. Jag gillar skulpturen. Kram

Carina Sjölund sa...

Vilken vacker konst♥
Tala om att vara duktig på att få till det :)
Ja tack, räkmackan tar jag gärna hihi
Kramen goa bloggvän♥

ansepanse sa...

åh så mycket vacker konst, verkligen, och vilken ljuvligt god smörgås, och så blommar forsythian redan, det lär dröja innan den blommar hos oss, vi har några stora sådana buskar i trädgården
kramar

ansepanse sa...

Sv: jaså, jag som trodde att forsythian blommade överallt i skåne nu, nej, nu förstår jag ju att ni inte kan vara så mycket före, det har ju varit kallt där också
mm, det är inte lätt att välja vilket som är vackrast när det gäller konst
kramar

Veiken sa...

Det finns så otroligt många duktiga människor. Det är bara att njuta av vad andra åstadkommit. Jag gör streckgubbar som en treåring. Inget ämne för att bli konstnär alltså! Kramar