måndag 12 augusti 2013

En jäkla jobbig dag.

På förmiddagen kunde jag trösta mej lite med den här fina humlan i vår solros på balkongen.
 Nå, varför behövde jag tröst då?

Det var den här lilla rackarens fel. Vad för nåt? Jo, modemet, som hör till vårt bredband genom                .
Vi kunde inte komma ut på nätet, hur jag än bar mej åt. Den lilla dosan sa, att den var uppkopplad, men datorn hittade inte nätverket, så det gick inte att komma ut. Jag höll på sen ungefär klockan 9 med lite avbrott för kaffe och lite lunch så småningom, ända till klockan 13. 

Då gav vi upp och begav oss till deras Välabutik. Jag frågade om de hade haft avbrott på nätet. Neej, det hade dom inte. Jag hade med mej dosan och den visade fortfarande att den var ansluten. Killen som skulle hjälpa till, försökte med sin telefon och det var OK. Han kom ut genom vår dosa. Då tyckte han att det var dags för ett nytt Simkort och satte i ett sådant åt oss. Det skulle då ta lite tid innan det kortet skulle funka som det skulle.


Så vi satte oss vid Schillers konditori och drack varsin kopp kaffe med en liten chokladkula till. Smakade jättegott.


Vi hade bestämt oss för att köpa flera underlägg precis som de vi köpte häromdan. Så nu är vi ägare till 4 stycken till av den här sorten.

Väl hemma sen, så satte jag ihop dosan, men som sagt, det funkade inte med en gång. Efter ett tag var jag färdig att hurra, för plötsligt hade jag tillgång till nätet.

Apropå Simkort. För några månader sen råkade ju Sibbe ut för att tappa sin telefon i en kaffemugg. Den kunde inte simma trots att den hade ett Simkort. Han fick en ny, men den var inte så lyckad, så vi skaffade ju oss nya telefoner båda två, när min pajade helt och hållet.


Som du fattar så kommer jag ju ut på nätet nu. Det var verkligen tur, för jag ville boka biljetter till Stockholm med KullaFlyg. Allt är bokat, betalat och klart, Jag ska ju dit i slutet på månaden, för att kunna övervara dopet av ett av mina fem Barnbarns barn. Bara tänk att få träffa de fyra små liven som bor som nollåttor. Nästan hela min släkt bor där. Ett Barnbarns barn bor i Eslöv tillsammans med sina föräldrar. Den lille sötingen kan vi ju träffa lite oftare.Dagens Citat: 
Nöden är uppfinningarnas moder. 
Lucas Apuleius.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Tänk så himla beroende vi har blivit av att elektroniken fungerar. Jag tycker det är så gott på semestern utan dator och nästan ingen telefon...vi ringer bara till pappa ett par gånger inte till någon annan. Kramiz

Siita sa...

God morgon. Vi har krångel med vår router från tre, den stänger av sej ofta. Hoppas det blir ändring snart. Ska fråga när jag kommer dit. Kram

Ama de casa sa...

Det är sååå jobbigt när det krånglar! Datorer och uppkopplingarna SKA bara fungera...

Carina Sjölund sa...

Man blir smått irriterad när datorer och telefoner krånglar...
Det ska bara FUNGERA det med basta :)
Kramen♥

ansepanse sa...

vilken tur att det fixade sig till slut :) att det alltid ska vara något som krånglar med tekniken, visst blir man arg
jag visste inte att Sibbe försökte lära sin mobil att simma i kaffe :) förstår att den inte gillade det
vilken fin bild på solrosen förresten :)
kramar

Anonym sa...

Skönt att det ordnade upp sig,med uppkopplingen,,inte kul när det spökar..Men då fixade du så du kommer upp till dopet,,då får du Snooza lite..Haé Kram.

Jenfan75 sa...

Sv: Ja jag är rent impad själv att man kan få så fina bilder med en mobilkamera.. :)

Veiken sa...

Det är ju inte klokt så fort det har gått att ta till sig den nya tekniken och nu kan man inte vara utan den. Ruskigt och samtidigt underbart! Tur att det fixade sig för dig! Kram

Ma sa...

Det är så himla trist när internet inte funkar som det ska. Var med om något liknande i slutet av förra månaden. Men det löste sig sen. Fast när det strular som hos Dig bruakr jag ringa till kundtjänst och fråga vad jag ska göra för något. Ibland får jag riktigt bra svar därifrån...

Anonym sa...

Kväller,,Ja dom ska byta ut alla räcken på balkongerna,dom är i rassligt skick..
Ja du får Snooza på småttingarna ordentligt när ni råkas..Haé Kram.