torsdag 1 augusti 2013

Till Klippan för att dricka kaffe. ;-)

Klart att vi började med ett besök på Conditori Hjärtat, när vi kom till Klippan. Vi brukar ju skoja att vi åker dit för att dricka kaffe. De har så goda bröd och så gott kaffe.
När det besöket var avklarat, tog vi bilen och parkerade den utanför biblioteket. Sammanbyggt med det är det en Konsthall. De har en utställning av äldre konst, som i vanliga fall finns magasinerade på Fredriksdals Museum i Helsingborg. Där finns den inte till allmänt beskådande, så när vi var här förra gången och fick biljetter, som gällde under hela visningstiden, var vi ju tvungna att se de konstverken igen. 

Blev du nyfiken så har jag skrivit om det HÄR.  Du får se flera vackra tavlor i det gamla inlägget.

Nu visar jag bara en byst, som Johan Tobias Sergel har gjort.
Vem den är, som är avbildad kan du ju se på den här skylten. Jag glömde det förra gången.

Sen gick vi en liten runda i den lilla stan och kollade några butiker. Hamnade till slut hos Gunns Mode. Där letade jag efter nån klänning att ha vid ett lite högtidligare tillfälle. Provade ett par och även ett par leopard-mönstrade jeans i svart/grått. De passade ordenligt fint i midjan, men var så himla smala i benen, så de ville jag inte ha.


Då gick vi därifrån, men råkade titta i skyltfönstret och såg en härligt mönstrad blus. Rusade tillbaka och provade den. Gillades. 

Så såg vi en vit lång blus/jumper som var spetsmönstrad. Den provades också och fick godkänt.
Bilderna är tagna på min antika provdocka, som står i vardagsrummet. Den är i ursprungsskick och inte ändrad på nåt vis.
Nu kommer jag nog att känna mig fin, när jag åker till Stockholm i slutet på månaden och när vi reser till Kos i september. De sista bilderna fotade jag hemma på min antika provdocka. Klänningen fanns i garderoben, men har inte blivit använd på ett tag. Och jag tycker om färgerna och mönstret.


Dagens Citat: 
Politik är alldeles för allvarligt 
att överlåtas åt politiker. 
Charles de Gaulle.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Gillade den vita blusen. Härligt att åka, det gör vi i sept med. Kram

ansepanse sa...

vilka fina blusar och den där klänningen gillar jag verkligen, superfin i sina härliga färger
Sv: jodå, jag kan köpa en ny plopp men nu "lånar" jag plopp från andra örhängen jag har, det går ju också :)
kramar

Siita sa...

Vi åker till Viva Cala Mesquida på Mallis den 6 sept. Kram

Nett sa...

Den vita gillade jag en massa, jag skall ut och shoppa lite idag. Vill vara fin för kvällen, kanske hitta en klänning med, skall på bröllop nästa helg. Kram

Veiken sa...

Vad skådar mitt höra öga i norr? Mjölk i kaffet? Inget för mig!
Du, klänningen som hänger på din provdocka påminner om en blus som jag gillade häromdagen. Skitsnygg på ren svenska! Kramar

Ma sa...

Jag blev stormförtjust i den vita blusen. Den var verkligen läcker. De andra kläderna var också snygga, men den vita var defintivt snyggast tycker jag...