måndag 5 augusti 2013

VÄRMESLAG


Ja, det var inte långt ifrån. Det har varit närmare 30 grader idag också. Jag höll på med lite rengöring av ditt och datt i köket. För vi har haft en läcka från taket. Men det var ett par år sen vi anmälde det till husvärden. De har väl inte trott riktigt på det, men vi fick tag på den ena ägaren för ett tag sen. Hon var uppe i lägenheten och tittade. Sen skickade hon en man, som skulle kolla läget. Han är målare och vi kom underfund med, att hela köket måste tapetseras om. Det ser lite ut som om det har varit fukt i taket också.
Men vi kom överens om att de ska komma hit, när vi är på semester, så vi slipper vistas i eländet då. Det är därför jag påbörjade en rejäl städning i köket. Jag kan inte vänta tills sista stund, utan får ta en bit i taget. Men jag är lite lessen för jag tycker verkligen om tapeten och den lär vi inte få tillbaka. Jag får väl trösta mig om de byter köksluckorna på samma gång, för det har vi bett om. Det ska bli spännande när vi kommer hem igen efter semestern. Det dröjer  ju ett bra tag till.

Idag har vi varit uppe hos Sibbes dotter i hennes koloni och haft en skön eftermiddag. Där fanns också Baloo och hans Matte. Och han blev ju jätteglad som vanligt. Men att det var varmt även för honom, märktes mycket väl. Han orkade inte med att busa så mycket idag.
Vi hade köpt med oss grekisk moussaka till oss alla. Och den smakade jättegott och till dessert bjöds vi på vaniljglass med färska jordgubbar och hallon till. Gudagott!

Det var inte bara Baloo, som kände sig trött idag, utan även Matte. Så vi tog adjö och åkte hem och tog en liten middagsslummer vi med.


Dagens Citat: 
Ett gott omdöme beror på erfarenhet, 
och erfarenhet får man på grund av dåligt omdöme. 
B Le Patner


♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Försökte ta en middagsslummer här med, men det gick inte. Så det blev tidigt god natt i stället. Kramar

Anonym sa...

Mors,,då har vi nog ungefär likadant väder i dag,,Blir skönt att få lägenheten fixad,samt att ni inte behöver trampa på dom som ska jobba..
Ja klart att Baloo inte är så förtjust när det blir stekhett..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja bara att hålla tummarna att det blir fixat medans ni är på semester och njuter..Nä det är inte Hundväder vi haft nu ett tag..Haé Kram.

ansepanse sa...

usch då, fuktskador är aldrig roliga, nu får du leta ut en fin tapet som kan ersätta den här som du tycker om, det blir nog fint ska du se och skönt att ni kan planera in renoveringen till att ni är borta på semester :)
jo, vovvarna tycker att det är varmt, du skulle sett Nemo igår, han hade sträckt ut sig i skuggan på gräsmattan i hela sin lilla-långa längd med bakbenen rakt utsträckta bakåt
kramar

ansepanse sa...

Sv: grävlingar vill man ju egentligen inte ha i närheten, de kan till och med vara farliga för hundar, en granne berättade att de har haft grävlingar i trädgården och att de sett hur grävlingen tagit igelkottar :( och det är jättetråkigt
jaså vävtapet, så det blir inte något mönster alls i den tapeten då
kramar

ansepanse sa...

Sv: när är det ni ska iväg på semester då? blir det snart?
kramar

ansepanse sa...

Sv: oki :) bättre en semesterresa än att ordna födelsedagskalas :) jag håller med :)
kramar

yvonne sa...

Skönt att dom fixar köket medans ni är borta.Tack för att du tyckte det såg bra ut.Men det ska ner fler växter..Ha en bra kväll! Kram!

Veiken sa...

Det är ju inte roligt med fukt i taket, så det är ju synd att ni måste byta den tapeten som ni gillar. Däremot är det väl roligt att få allt nytt och fräscht när ni kommer hem! Kram

Nett sa...

Ja nog är det varmt alltid, men jag tycker att det är skönt, varmare lär det vara nästa vecka i Turkiet för mig och sonen. Kram

Ma sa...

Skönt att få lägenheten fixad då det är semester och slippa bo i röran då de håller på. Det blir säkert jättesnyggt när de är klara. Tapeten är snygg, men det syns att det är fuktskador på den...