onsdag 14 augusti 2013

Oväder i Helsingborg med åska och regn.


I morse vaknade vi vid 6-tiden av att åskan gick. Vi kunde inte somna om. Det knallade hela tiden. Sen har det regnat, så det har blivit översvämningar här och var i Helsingborg och i omgivningarna. Som jag brukar säga, så har regnet tvättat våra fönster igen.
Det var inte mycket att göra åt, utan vi gick upp och åt frukost framför Tvn som vi brukar. Sen var jag ute på nätet och läste lite här och var. Så blev det förmiddagskaffe-dags. Då satte jag mig framför Tvn igen och plötsligt kom det en himla knall, samtidigt som jag såg blixten. Det lät som om blixten slog ner i närheten, men vi såg inte nåt av det. 

Det är regndroppar man kan se i bilden, för jag har tagit den genom fönstret.

Det regnade och regnade. Mycket värre än i går. Så man blir rätt trött på det, även om vi har haft torka länge och jordbruket behöver väta till skördarna. Vi har hört i kväll, att det har kommit över 60 mm regn här idag. Källare är fyllda med vatten och nån väg är avstängd för att det har varit jordskred så bilarna inte kom fram.
Ooops! Just när jag skrev detta, kom det två stycken brandbilar farande förbi på vår gata. De körde bortåt Olympia. Undrar just om det var där nånstans, som blixten slog ner? Bilderna gör inte riktig rättvisa till molnen på himlen. Men det var svarta moln ordentligt.

Vi skulle åka ut till IKEA, för att äta lunch, men när vi kom dit, så var det "kilometerlånga" köer och Sibbe som hatar köer, ville inte stanna kvar där. Så vi åkte till nästa Köpcentrum i Hyllinge och där köpte vi varsin bakad potatis med västkuströra i på 

      
När vi hade ätit färdigt var vi mätta och belåtna. Men Sibbe var sugen på kaffe, så vi gick till CityGross och deras kaffeservering. För min del blev det en tårtbit och Sibbe fick en chokladbiskvi. Sen köpte vi henna till mitt hår och hoppas att det är tillräckligt kopparrött. Jag har ju haft otur med att färgen har varit brunare tidigare.

När vi skulle hämta bilen, så spö-regnade det igen. Men i kväll har det varit lite mera uppehåll. Vill du läsa närmare om ovädret här så kan du klicka HÄR Jag började skriva detta i förmiddags så jag inte skulle glömma hur det har varit idag.

Dagens Citat: 
Jag tänker aldrig på framtiden. 
Den kommer tids nog. 
Alfred Einstein.


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Åskan hade vi här i tisdags igår var det lite växlande, få se vad vädrets makter bjuder på idag! Kramiz

Ama de casa sa...

Det är ju perfekt när det regnar - då kan man stanna inne, ligga i soffan och titta på en film :-)

Siita sa...

God Såg på TV-nyheterna i går kväll att ni haft oväder. Inget alls här. Kram

Carina Sjölund sa...

Här har vi inte haft något åskväder på ett tag. Men jag tycker det är lite små mysigt med buller å bång :)
Jag brukar säga att... nu blir mina kläder ute på sträcket ordentligt sköljd :)
Kramen♥

Ma sa...

Det där vädret hade jag ju igår när jag var och jobbade. Som tur var det uppehåll när jag skulle cykla hemj...

Veiken sa...

Det verkar som regnet kommer i massor när det väl behagar komma. Vi ska tydligen få regn i morgon. Undrar om det kan regna lite försiktigt den här gången? Det är synd om alla som behöver tömma källare när det hällregnar! Kram

Agneta sa...

ja jisses vad mkt det regnade igår, även häär i Åstorp som blev allt förvandlat till tillfälliga simbassänger i regnet :)
och just igår hade jag cyklat till jobbet, det regnade ju it när jag började men väl när jag slutade! Hu...
Fast idag var det betydligt bättre cykelväder tack o lov!