onsdag 29 januari 2014

IDAG HAR JAG VARIT EN HURTBULLE.

Igår, när jag hade varit nere hos Combina shop och lämnat ett par sjalar, som Siv skulle ha, när hon åker till Modemässan i Düsseldorf, som ska pågå från den 31 januari till och med till den 3 februari. Se HÄR! Då glömde jag min telefon hos henne och innan jag hade hunnit hem, hade hon varit så snäll och ringt hem till oss och berättat att min mobil låg kvar där.
Så jag fick ge mej iväg ner till stan i dag också och hämta telefonen. Det var inget vidare väder, utan det fortsatte att snöa, precis som det hade gjort hela natten igenom. Det var bara att plumsa iväg och ta bussen ner till stan. Snöröjningen är inget vidare hos oss, så på övergångsstället till busshållplatsen är det aldrig rensat, så det blir som en mindre bäck att försöka att ta sej över. Blöt om fötterna blir man med säkerhet i alla fall. 
När jag hade hämtat mobilen tog jag mej en halkig promenad från Kullagågatan ända bort till Gustaf Adolfs Torg, där det ligger en tygaffär. Jag skulle inhandla lite fleese som foder till mina två färdiga filtar av mormors-rutor. Dom hade faktiskt det och jag behövde 1½ meter hade jag räknat ut. Det var exakt det måttet de hade kvar, så jag sa helt fräckt, att det var ju en stuvbit och att jag borde få det billigare. Dom gick på det så jag behövde inte betala mer än 98 kronor. 

Jag tog mej hem medelst bussen, som kom efter bara en liten stund. Det var blåsigt idag, så de få köldgraderna kändes värre, så jag fick värk i mina fingrar. Sen var det gott att slippa gå nåt mera. Så här såg det ut från vårt vardagsrumsfönster.
När jag kom hem låg det ett litet paket till mej. Det var skydd till fötterna, när man har Hallux Vallux, alltså knölar på insidan av fötterna. Jag fick tipset i lördags av D, som är Sibbes barnbarn. Klart att de sitter på mina fötter nu. Får se om de kan hjälpa till att mina fötter blir lite smalare, för ont av knölarna har jag faktiskt inte.
Nu kan jag alltså avsluta projektet med mormorsfiltarna, men det är nytt på gång. I går fick jag ett paket med broderi, som min dotter har skaffat. 


Det ska vara färdigt till slutet av november, men hon har skaffat tre stycken till, som inte fanns på lager. Det blev knöligt att förstå beskrivningen igår och att se de små stygnen, för det ska vara en hel del olika färger också. Vad har jag gett mej på? Jag försökte att scanna av beskrivningen igår, för den är så stor och åbäkig. Vad hände då? Jo, datorn stängde av fyra gånger om. Jag har inte hunnit börja slåss med det här än, så jag får se hur jag klarar av det. Men jag använder ett förstoringsglas, men det har till följd också, att kanterna skymmer ner i arbetet.
Så ser det ut från vår balkong över grannens garagelänga och in i trädgården. Nu får det vara slut på gnället!

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Här har vi haft både regn, åska och hagel idag. Fast bara en timme, eller så :-)

ansepanse sa...

du har verkligen varit i farten och halkat omkring ute och dessutom frusit, vad fint det kommer att bli, ditt nästa broderi-projekt
Sv: visst finns det alldeles för mycket elände därute i världen
kramar

Anonym sa...

Kväller,,Ja jag måste säga att sluta röka som är så svårt,,jag hade gjort 2 försök tidigar,men inte klarat av det,men då 1997,då hade jag en limpa cigaretter och fem paket tobak i skåpet,jag rökte pipa på jobbet och cigaretter hemma,,när jag då bestämde att jag skulle sluta,så sa jag högt och tydligt,,"Jag ska röka upp det jag har sen är det nog".
Den 20 augusti kl 15:30 stoppade jag pipan för sista gången,sen lade jag pipan i min skrivbordslåda,där låg den tills jag gick i pension,nu ligger den i en skål här hemma,saknad av ingen..Haé Kram.

Fenixmonas sa...

Här fortsätter snöandet och tydligen har det snöat hela natten...Jag fasar för att gå ut denna morgon! Kramiz

Veiken sa...

Dom kan gott behålla sin snö uppe i Lappland så folk söderöver slipper slå halvt ihjäl sig om det blir en kullerbytta! :) KRam

Siita sa...

God morgon. Här snöar det igen, vill inte. Sjalen växer fram, ska nog ge den till Margit, som fyller 70 i morgon. Kram

Anonym sa...

Hoppsan,Grattis då på riktigt,,jag kopplade inte ihop Gilla och Gunilla,vilket jag borde ha gjort..Haé Kram.

ansepanse sa...

Sv: du ska alltså brodera fyra stycken sådana där adventskalendrar, men du har ju tid på dig, nästan ett helt år, du ror säkert i land med det, du är ju duktig med nål och tråd :) du måste visa bild på det när du kommit en bit på väg
önskar dig en bra dag
kramar

Anonym sa...

Ja då underhåller vi våra hjärnceller på ungefär samma sätt du och jag..Haé Kram.

Anonym sa...

Tackar,,Jag har nog pysslat med en hel del olika sätt att handarbeta sen jag var runt 15-16 år..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja vi är nog ganska lika funtade du o jag,,mamma var ju sömmerska hon sydde inte bara till oss 6 barn utan hon sydde till många olika människor,jag minns så glad hon blev när hennes gamla trampsymaskin byggdes om och den blev motordriven måste ha varit på 50 talet,,sen blev glädjen ännu större när hon köpte en dåtidens avanserad Husqvarna maskin på -60 talet..Haé Kram.

Anonym sa...

Jag är väldigt glad att jag var nyfiken och lärde mig av mamma,mina bröder hade andra intressen,den ena motorer o bilar,den andre musik.Haé Kram.