lördag 11 januari 2014

MER NOSTALGI OCH VIRKNING.

Igår skrev jag ju om mitt Poesialbum. Jag fick en himla massa minnen tillbaka, när jag hade hållit på med kopieringen. Det var en del riktigt tårdrypande inlägg och andra bara lite larviga. 
Klicka på bilderna, så blir de större och lättare att läsa.
De här två hör väl varken till den ena eller den andra kategorin, utan mera vad som var vanligt att skriva på den tiden. Årtalet var ju 1946. Gångna tider minsann. När de här två skrevs bodde vi fortfarande kvar i Stockholm, men flyttade så småningom ner till Lerdala i Västergötland. Det var två av mina lekkamrater i Traneberg, där vi bodde som skrev ner sina tankar. 

Jag undrar just om barn i tioårsåldern kommer på idén att skriva sånt här i dag. Lite tråkigt tycker jag i så fall att det är.
Nu så hade vi flyttat till Lerdala. Jag hade ju varit sommarbarn hos en kär familj under världskriget, så jag kände ju en del barn tidigare. Speciellt de här två, som har skrivit här. Jag gick ju i skolan där och hade de här killarna som klasskamrater. Hans och jag var lite förälskade då vid ungefär 12 års ålder. 
Edor här gick i klassen över oss. Båda har ju skrivit jättefina dikter till mej. De bjöd mej på bio tillsammans också. Det fanns en biolokal i byn och där såg vi Åsa Nisse.  Den senare dikten har jag inte funderat över förrän nu. Den var ju verkligen älskvärd. Men den käre Edor finns inte längre sen många år tillbaka.

De här minnena gjorde att jag inte kunde somna i natt förrän klockan var efter 5 på morgonen. Tankarna gick runt i huvudet på mej och jag var tillbaka till ungdomen igen. Så vet jag ju också, att många av dem som har skrivit i albumet inte finns längre.
Sen har dagen i dag försvunnit undan. Och jag har virkat färdigt ytterligare en filt med Mormorsrutor. Den ligger till blockning över natten nu. Det har gått mej åt huvudet med virkningen. Nu fixade jag ju mera garn i går igen, så material till nya grejer har jag inte lite av.
 Jag visade ju en halvfärdig mössa häromdan. Men jag har ju glömt att visa det färdiga resultatet.
Den blev så varm och go, så den kommer att passa nu när vinterkylan ska komma efter vad vädergubbar och -gummor säger.

Förhoppningsvis kommer det här citatet från Facebook stämma i natt för mej.Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

JaanaM. sa...

Härligt att blicka tillbaka i tiden! Och läsa dikter som får en att minnas tiden. Viktigt att minnas tillbaka ibland då och då. Härligt att du delar med dig om diktsamlingen, så kanske detta inspirerar unga idag att göra detta. :)

Siita sa...

God morgon. Ja visst är det många minnen som kommer fram med poesiböckerna. Hur många av mina som finns kvar lr ej vet jag inte. Så fin mössan blev. Här är det kallt o snö har kommit i natt igen. Vi har nu -8.8 grader. Kram

Fenixmonas sa...

Den ser värmande och god ut din mössa! Här är vi rustade för vinter med mössor med öronklaffar som vi köpte på julmarknaden i fjol. idag -1 och äcklig snö! Kramiz

Anonym sa...

Vad det måste vara härligt att ha dessa minnen från gamla tider kvar..
Fräsig mössa du virkat..Nu har det börjat snöa igen,inga mängder men det är otäckt ändå..Haé Kram.

ansepanse sa...

vilka minnen som poppar upp när du läser i din poesibok
jättefin blev din nya mössa, jag gillar de där färgerna
kramar

Ama de casa sa...

Härliga minnen och en mycket läcker mössa :-)

wiper sa...

Vilken nostalgi och så fina dikter och bilder. Jag tror inte många i den åldern skriver så nu. Vi skriver ju jättelite för hand numera och det är jättesynd. Jag skrev själv dikter men nu funkar det inte alls när jag försöker ;) Vad tråkigt att Edor är borta nu men minnena finns ju kvar.

Ja du man funderar mer och mer ju äldre man blir och jag ser ju själv runt mig hur folk försvinner som man växt upp med och det känns så sorgligt.

Vilken snygg mössa du virkat och jag gillar även färgen. Den är personlig och annorlunda

Ha en skön söndagskväll
kramar

ansepanse sa...

Sv: då är ju poesiboken ett ännu kärare minne eftersom så många av dem som skrivit i den har gått bort
du behöver kanske en varm mössa nu framöver, här har temperaturen sjunkit till - 7,3 grader, brrr-kallt alltså
önskar dig en fin kväll
kramar

Veiken sa...

Jag får nog leta fram mina poesiböcker. Jag ska dessutom ha min mormors någonstans. Hmmm....undrar var den finns. Den har nog inte kommit fram sedan vi flyttade hit för 8 år sedan. Skäms lite! Kramar

Hönsakadorran sa...

Vilka härliga minnen du väcker, Jag bara var tvungen att upp på vinden och hämta mina poesiböcker och läsa. Där finns ett par personer som jag inte ens kommer ihåg. Ja nog är det kallt ute hos mig också -5, men imorgon åker jag till Spanien och hoppas få det lite varmare där.
Kram

trollet sa...

Länge sen, hoppas allt är bra=)) Härlig minnen... alla kan inte vara soliga men härliga!
Fin fin mössa... din halsduk är perfekt nu i kylan! Kram