tisdag 7 januari 2014

VÄLA NÄSTA.

Idag på förmiddagen fick jag hjälp av Sibbe att färga håret. Det var rätt stor återväxt och det hade inget vidare utseende heller på andra sätt också. Det såg helt enkelt torrt och livlöst ut. Vi använder oss ju av Henna och det blir som en inpackning av håret, så det blev faktiskt jättefint och kändes bra.
Just det! Vi hade nästan inte varit ute på flera dagar nu, så vi tänkte oss att åka upp till Väla Stormarknad när vi var färdiga med håret. Men just som vi skulle ge oss iväg, öppnades himlen och det regnade som bara den. Som tur var, så hade jag mitt paraply med mej, så jag klarade frisyren bra.
För första gången på jättelänge, så träffade vi min förre chef i bokhandeln där jag jobbade de sista åren före min pensionering. Jag hade ju hand om kontoret och skötte det alldeles ensam. Det var rätt kul att ses igen och han hade sin nya fru med också. Vi småpratade lite och skildes åt efter ett tag.
Jag hade glömt kameran hemma för en gångs skull, så när vi satt på Schillers Café och drack kaffe med äppelkaka med vaniljsås, saknade jag kameran. Då försökte jag mej på att fota med nallen. Det blev en bra bild, men hur jag överför den till datorn, vet jag inte än. Så du slipper se kaffet och tårtan.
 Vi var ju överens med "Chefen" att man får verkligen motion, när man är på Väla, för det är ju så stort och man kan lätt gå mer än en kilometer där. Vi hamnade i alla fall i en butik, som heter Kriss. Där har vi handlat ett flertal gånger och deras varor är jättefina. Jag hittade ett par leopardmönstrade byxor, som jag provade. Men de var så smala över benen rena tightsen, så jag gillade dom inte. 
Under tiden gick Sibbe omkring i butiken och tittade. Han hittade en snygg kavaj i svartmönstrat mjukt tyg till mej. Jag provade min storlek och den satt som sydd till mej. Det blev till en lite försenad julklapp till mej av min lille "Gubbe".
När vi var trötta på stället åkte vi hem igen och då satte han igång att laga maten. Det fanns fortfarande kvar av fläskytterfilén och den skar han i bitar och gjorde en jättegod gryta av den. Det var en hel del grönsaker i den och smaken var himla fin. Han serverade råstekta potatisar till också. De var kryddade med vitlök och smakade jättegott också.
I kväll har vi sett Eva Rydbergs föreställning Allå Allå Emliga Armén på TVn. Nog blev vi  lite besvikna, för den var inte så skrattretande, som hennes förställningar brukar vara. Före den sändningen såg vi ett program om Evas liv på scenen under 40 år tror jag att det var. Då fick man sitta och skratta mycket under det program-met. Man kommer väl ihåg Bofinken Knut med många andra galenskaper hon har skapat under årens lopp?

Dagens Citat: 
Får du bara ändan ur vagnen, 
så behöver du inte ta dej i kragen. 
Okänd.

♥♥♥

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Märkligt att håret växer så fort, här är det också snart dags igen att trolla bort utväxten. Kramiz

Aurora sa...

En lång dag förstår jag. Jag blev också lite besviken på revyn. Hade väntat mig mer och bytte kanal. Kram

Siita sa...

God fm. Blev också besviken på teatern, slog över till Det okända. När det var slut så blev det Eva igen. Men tyckte det var så tråkigt att jag gick o la mej. Kram

Ama de casa sa...

Ja, att shoppa är rena rama motionspasset, det brukar jag se på min stegmätare :-)

Ja, nog minns man mycket av var Eva har gjort på scen och i TV. Härlig människa!
:-)

Snygg kavaj!

Veiken sa...

Typiskt bloggare. Man saknar kameran så fort man har glömt den hemma
Är det din försenade julklapp som du visar på bild? Superläcker!
Jag somnade till Eva Rydberg & CO. Hon är inte min favorit. Jag tycker att hon gör samma person i allt hon gör. Hon har sina miner och gester och har man sett det ett par gånger, så kan man det! Dessutom har jag aldrig gillat 'Emliga armén! Kramar

Anonym sa...

Hej du,,skönt att Sibbe hjälper dig med håret,han verkar vara en guldgube..Jag så oxå på "Emliga armén",eller såg,,jag kollade med ett halvt öga,var inte så kul..Haé Kram.

Ma sa...

Shoppa är rena motionen. Speciellt när det gäller kläder. Man måste ju byta om hela tiden. Men det verkar ha varit en bra dag. Ang. överföring av bilder från nallen till datorn så beror det på vad Du har för nalle. Har den minnenskort så kan föra över det via en minneskortsläsare till datorn annars brukar det vara vanlig sladd som gäller såvida det inte är trådlös överföring...

ansepanse sa...

vilken superfin kavaj du fick som försenad julklapp av Sibbe :)
önskar dig en fin kväll
kramar

Anonym sa...

Kväller,,Jag forskar på 8 olika släktled,med olika framgång..Längst har jag kommit på min farmors morsida,,där är jag nere på 1535,,där verkar jag vara vid vägs ände..Men det är en spännande syssla..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja släpp inte den tanken,på en släktbok,,jag har haft en liknande tanke,att göra någon sorts sammanställning av min släkt,i någon bokform..Haé Kram.