söndag 5 januari 2014

LEFTOVERS IDAG.

                  
I går, gick jag in på Nettobutiken för att se om de hade nåt garn. Jag hade läst på Facebook, där jag har gått med i ett par sidor om virkning och stickning, att det skulle finnas så fina garner där.
Jag hittade de här två vackra färgerna, Ullgarn, blå och ullgarn petrol. Det var bara det, att de låg i en hög, där garnet skulle kosta 8 kronor nystanet. Men jag fick betala 16 kronor för de petrolblå. Så jag öppnade inte paketen, när jag kom hem, så jag kunde påbörja nåt av garnet.
Idag gick vi en rätt lång promenad och då hade jag med mej garnerna i en påse och kvittot var med. Så när vi kom till Netto, gick jag in där, medan Sibbe stod kvar med påsen utanför kassorna. Jag gick dit där garnerna låg och visst stod de på hyllkanten att de skulle kosta 8 kronor, utan att man hade skrivit att det petrolblå skulle vara dyrare. Det ordnade sej, så jag fick tillbaka mellanskillnaden.
Jag har sett så många, som virkar såna här vackra sjalar och det tänkte jag att göra också. Jag har fotat mönstret, men det blev inte så bra resultat. Detta är alltså beskrivningen på en snäckskalssjal från Ravelrey med design av Saannis. Jag påbörjade ett prov i går i vitt bomullsgarn, men det såg inte så lyckat ut. Men jag ska fortsätta med det, tills att jag kan mönstret och då blir det i nån av de här färgerna jag har.

Jag hittade ytterligare en sorts garn, som var ännu vackrare än de jag köpte i går. Men jag väntar lite med den sorten, tills jag är färdig med de garnerna jag har. 

I middags innan vi gick ut, så satt vi och tittade på en jätterolig film, som hette Afrikas hemligheter med Robert Duvall, Haley Joel Osment och Michael Caine. Men vi bestämde oss för att gå ut och spela in resten av filmen tills vi kom hem igen. Det skulle ju bli mörkt ute, om vi såg filmen färdig först. När vi kom hem från Netto, så satte vi oss igen framför dumburken och tittade färdigt på filmen. Den var så charmig och skulle passa som matinéfilm hur bra som helst.  Tyvärr hittade jag inte nån trailer, så du kunde få se lite av filmen.
 
Det här är vad jag menar med leftovers. Vi hade fläskkorv (kokekorv på skånska), potatismos och persilje-sås sen i förrgår. Till det åt vi Sibbes special, rivna morötter, finskuren purjolök, finskurna tomater och röd paprika. Han kör dom ett tag i stek-pannan så de börjar bli lite mjuka. Det blir hur gott som helst och man kan äta sej sprängmätt.

Så kommer det ett Citat från Facebook.


♥♥♥


 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Fråga Nett hon har skrivit till mej var mönstret fanns. Men jag minns inte när det var. Skulle gärna göra en jag med. Nu har vi firat vårt barnbarn som fyller 18 år idag. Kram

Siita sa...

Glömde fråga om du hittade mitt 2013 på FB. Kram

Ma sa...

Det där med att priserna som står på hyllorna skiljer sig mot det man får betala i kassan, det har även jag fått vara med om. Oftast beror det på att det är fel inprogrammerat i varuregistret i kassan. Det är jättevanligt..

Siita sa...

Trodde du ville ha mönstret. Klar jag fixar det jag vill ha. Kram

Siita sa...

Fick denna adress av Nett men kommer inte in.
http://saannisdesign.blogg.se/2013/september/sjal-med-snackmotiv-monster-2html
Får höra om du kommer in. Kram

Fenixmonas sa...

Någon virkare är jag ju inte men det är fint att se vad de händiga åstadkommer!
Den om grymhet mot djur hade jag på FB igår, den är bra! Kramiz

Veiken sa...

Det är rätt - man ska stå på sig! Bra att Netto gav tillbaka mellanskillnaden!
Kokekorv säger vi i Göteborg också. En rätt som jag inte gillar! Vi hade det hemma när jag var barn tillsammans med rotmos eller potatismos. Nu har jag inte ätit det på många år och det blir nog inte mer heller! Tur att smaken är som baken - delad! Kram

Ama de casa sa...

Rester är både lättlagat och gott :-)

Vackra garner!

Bibbi sa...

Skönt att Netto gjorde om och gjorde rätt :)
Kokekorv är ju sååå gott men jag kan inte äta ko och gris längre pga min kropp......
Det är kul med handarbete...

Ha det bra Sibbe och du :) <3