tisdag 21 januari 2014

Jag har varit på gång med att virka mer igen idag. Den färdiga högen blir större och större. Men så har jag börjat på nåt annat nytt också. Då går det väl att förstå, att jag måste köpa mera garn? Vi skulle handla mat idag och vid sidan om Hemköp ligger en Metrobutik. Det var där jag köpte garn för ett tag sen. 
          
Den här gången skulle jag köpa ett annat garn tänkte jag. Jag kommer inte ihåg vad garnet heter, men det var tydligen slut. Man har skrivit mycket om det på Facebook i den gruppen, som jag är med i. Den kallas för Virka mera. Hittade inte garnet nånstans, men försökte få hjälp av en anställd. 

Hon var inte speciellt intresserad, utan stod kvar och pekade mot ett ställe, som låg långt borta och sa att det skulle ligga vid kläderna. Jag gick åt det hållet, men det hjälpte inte. Men jag måste säga att en rörigare butik än Netto känner jag inte till. Slutet på det hela blev att vi inte ens köpte sånt, som vi såg var prisvärt, utan gick till Hemköp och storhandlade. 

Jag googlade om Netto och fick reda på att det finns ett par Netto till i stan. Den ena ligger till och med i mina stora lokaler jag hyrde för min butik för många år sen. 
 Den här bilden är tagen i början på 1970-talet och då såg min butik ut så här. Planket vid sidan om skymde ett nybygge intill.
Vi  hade haft en mannekänguppvisning på dåvarande Vita Duvan och här syns mina mannekänger till höger. (Jag i vit blus och röd kjol) Så är det min syster som håller armen om min man.
 Jag designade mycket själv och hade en tjej som hette Lisa till hjälp att sy upp kläderna. Så här lyser flitens lampa.
Min dotter, som verkligen inte gillar att fotas, blev fast i en bild, när hon jobbade med strykjärnet. Hon arbetade också i butiken. Jag blev alltså plötsligt nostalgisk igen, när jag såg att Netto nu ligger i de här lokalerna.

Jag kunde inte låta bli att busa lite, men bilden föreställer inte min dotter, utan mer mej själv, för jag strök en hel del i förmiddags, så jag fick ont i ryggen av att stå så länge. Det är inte mycket med di gamle! Fniss!
Sibbe fyllde ju år förra veckan och på lördag ska vi för en gångs skull samla hans familj och bjuda på lite mat. Ett par av dom kom ju hem från Thailand samma dag och den andra familjen hade annat för sej. Det ska faktiskt bli roligt att få gäster, för det är inte så ofta förekommande precis. Inte ens hans familj. Jag gissar att även Baloo kommer och kelar med Morfar.


Så kommer Dagens Citat på begäran. 
Jag har ju inte skrivit nåt sånt de senaste dagarna.


♥♥♥

Tillägg!!! Det fanns ingen Nettobutik i mina gamla lokaler. Kikade dit idag, onsdag, men det var en annan sorts butik. Det stod på nätet min gamla adress, men man kan ju inte lita på nätet. Så det så!  Gilla

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så härligt att ibland få bli nostalgisk, att tänka tillbaka och minnas det som varit! Kramiz

Siita sa...

Nostalgisk blir jag på FB när jag är inne hos gruppen, du vet att du är från Karlskoga. Netto verkar för mej vara en slarvig affär. Kram

ansepanse sa...

vad roligt med nostalgibilder :) man får tänka tillbaka och minnas på tider som varit :)
här är det väldigt sällan vi har något heller
ha en fin dag
kramar

trollet sa...

Oj, sydde du alla kläder själv till din butik?? Vilka härliga minnen=))

Veiken sa...

Jag förstår fullständigt din nostalgi när du är inne på netto! Ibland är det underbart att minnas!
Svar: Nej det är inte jakarandaträd. Färgen finns där sedan är det slut med likheterna!
Kramar

Ama de casa sa...

Vilka härliga bilder och fina minnen från din affär :-)

sv: Haha! Nej vi ska inte flytta till Lorca, men det finns ganska mycket att visa därifrån i alla fall. Så trots att vi är hemma nu igen så lär det nog dyka upp bilder därifrån ett tag framöver :-)

Viveka Reijnow sa...

Hej!

Så härliga Bilder från förr! Saknar dig, Stålmannen och våra roliga pratstunder på Viva Nilla.
Ha det bäst!
Kram Viveka

Anonym sa...

Hej!

Så härliga Bilder från förr! Saknar dig, Stålmannen och våra roliga pratstunder på Viva Nilla.
Ha det bäst!
Kram Viveka

Ma sa...

Vilken nostalgi det måste ha varit när Du var inne på netto. För visst blir man nostalgisk när man går in i gamla lokaler som har blivit omgjorda till något annat...