torsdag 21 oktober 2010

Främlingsfientlighet i vårt land.

Häromdagen var vi på Coop Forum och handlade. Där träffade vi en tjej, som sade sej vara av palestinskt ursprung. Hon hade bott med sina föräldrar i ett flyktingläger i Libanon tills hon var ett år gammal. De flyttade till Sverige och här har hon haft sin uppväxt.

Nu var hon gift med en libanes, som endast har varit i Sverige i sju år. Hon berättade att han ville att hon skulle klä sej muslimskt med allt vad det innebär. Men hon vägrade. Hon menade att han hade ju bara varit här en kortare tid och då fick han ta seden dit han kom.

Men följden blev att nu ligger de i skilsmässa, för hon vägrade att lyda honom. Hon har ju gått i skola här och har enbart svenska vanor. Sverige är det bästa land hon visste och skulle inte för sitt liv vilja flytta härifrån.


Vi har ju inte träffat henne mer, men jag skulle tro att hon liksom jag gillade att kungafamiljen var här i Helsingborg igår och skulle nog gärna varit med och hyllat dom om hon inte jobbade förstås.

På senaste tiden har det ju kommit fram att flera har blivit beskjutna i Malmö och man har nästan för sej att det gäller en och samma skytt. Alla har haft invandrarbakgrund och man tror ju då att det är någon som har blivit inspirerad av Lasermannen.

Just ikväll blev två kvinnor beskjutna i sitt hem. De bodde på bottenvåningen och någon har skjutit igenom fönstren. Här kan du läsa mer om detta. Det är ju skrämmande att främlingsfientligheten kan ta sej sådana uttryck. Jag satt just och såg diskussionerna om detta på TV och blev förskräckt när jag såg Jimmie Åkesson (SD) sitta och nästan försvara tilltaget.

En sån sak skulle alltså kunna hända den förtjusande flickan vi pratade med på Coop häromdan.
Dagens Citat:

Var mot andra,

som du vill att andra skall vara mot dig själv.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

8 kommentarer:

Anonym sa...

ja det är ett bra citat att följa. oftast är det inbyggt i mitt system men det finns tillfällen då man glömmer bort ngt så enkelt
kram

Sussi sa...

Usch så hemskt.. Vad hemskt det måste vara för dom i Malmö. Nu kan dom inte ens vara säkra i sitt eget hem! Vi får ändå tacka för att skytten inte verkar vara allt för duktig skytt. Hoppas dom får stopp på skytten innan någon dör!

Jag måste ändå säga att jag tycker den muslimska/Svenska tjejen hade rätt. Flyttar man någonstans tar man seden dit man kommer. Detta tycker jag gäller alla!
Men det är bara min lilla åsikt ;)

Kramisar

carinasjolund sa...

Önskar dig en fin helg!
Kramar

Mi sa...

Starkt gjort av tjejen att stå på sig fast tråkigt med skilsmässan så klart.
Ha en bra fredag. Kramar/Mi

Anonym sa...

Bra skrivet Gilla. Det är förfärligt i Malmö nu! Kram

vickan sa...

usch ja det är hemskt. Skulle inte vilja bo i malmö nu fast man är svensk ursprungligen och hur ska det då inte kännas för de med invandrarbakgrund. Jag blir så förbannad på den här främlingsfientligheten som har dragit igång i vårt land. Hur tänker folk egentligen!!!!

Anonym sa...

Hej, råkade titta in. Nu var det ju så med bl.a. de där två kvinnorna som blev beskjutna, att den ena var ihop med en grovt kriminell typ. Så det kan ha varit någon annan invandrare som sköt, för att skrämma eller hämnas.

Inte för att jag försvarar skjutningarna, men vanlig media i Sverige är inte så pigga på att återge hela bilden.

Det har redan i åratal varit jobbigt för vanliga svenskar o judar i Malmö, de har ofta trakasserats av invandrare. Men det vill inte media låtsas om.

Inte så länge sedan en dagis fick stänga pga att folk blivit så trakasserade så de vågade inte längre komma och lämna/hämta sina barn. Skjutning förekom också. Var syntens krigsrubrikerna då???

Vad ska vi kalla det? Hatbrott mot svenskar förstås. Men som sagt, media vill inte rapportera sådant, när det är svenskar som är offer.

Föreslår att folk börjar läsa Politiskt Inkorrekt punkt info - för att se en annan synvinkel.

mvh Gruvmor

Gilla sa...

Ovanstående kommentar låter jag vara kvar, för att visa hur illa man kan bära sej åt att skriva en kommentar helt anonymt. Det är fegt att inte stå för vem man är.

Dessutom överensstämmer inte våra åsikter ett enda dugg. Varför försöka få det att det var andra invandrare som har beskjutit de två kvinnorna? Deras vandel har ingenting med det att göra, så att man som anonym kan kasta ur sej sådana formuleringar. Jag skulle kunna skriva mycket mer om detta. Tyvärr går det ju inte att besvara kommentaren.

Gilla