tisdag 5 oktober 2010

Uppdrag granskning.

I dag skulle vi ner på stan för att fortsätta med att titta på datorpriser och prestanda. Vi tog bussen och när vi gick av mittemot Rådhuset, så fick vi syn på Magnus Stenbocks-statyn. Den står i nederkanten av Stortorget, men har fått en förklädnad. Det vete gudarna vad konstnären hade lindat in statyn med. Och så hade han klätt fundamentet med plywoodskivor såg det ut som. Konstigt var det i alla fall.
Här ser du både Rådhuset och Statyn från andra hållet. Jag tycker att vi har ett fint Rådhus i stan.  Man har satsat på konstutställningar i skyltfönstren lite överallt ett tag. Och just Stenbocksstatyn hörde till satsningen på Konstpåstan, som det kallas.


Jag skulle byta en bok också på Akademibokhandeln, där jag jobbade en gång sen för över 10 år sen. Jag pratade där med två gamla arbetskamrater. Det var jättekul att ses igen.

Det var Systerskap av Katerina Janouch som var felaktig. Jag köpte den ju genom Bokus, men det var några sidor i den som hade lagt sej fel i limningen, så jag kunde inte läsa allt som stod i boken. Ackis och Bokus tillhör ju samma kedja, så det var OK.

Sen gick vi till "min" gamla gata Bruksgatan, där jag hade min butik för länge sen. Där har nyligen öppnat en ny klädaffär, men inte i mina lokaler utan en bit längre in mot Stortorget. Den heter Viva Nilla och där finns så läckra saker.

Jag fick lov att fota, så jag kan visa så fina saker de för. Det är Mor och dotter som står i butiken.


Den här dressen skulle jag gott kunna tänka mej. Den ser så härligt Shabby chic ut. Det ska ju vara det allra senaste.


Det här är handgjorda väskor, tillverkade i Mexico. Det är unika väskor gjorda av tidningspapper, om jag inte tar helt fel. Du vet minnet är bra men kort. De är bara så läckra. En hel del går till välgörenhet.


Den här väggen tyckte jag var jättefin också med sin dekor. Snyggt och smart. Kläderna gillar jag också.
Lite bling-bling till mobilen. Butiken har blivit nominerad till årets nykomling, men "Nilla" dvs. Viveka var lite besviken på att man hade skrivit fel. Viva Nilla skulle det vara. Jag fick höra en så gullig historia om hur namnet kom till. När hon var liten och folk frågade vad hon hette så blev det Viva Nilla i stället för Viveka Nilsson. Hoppas att Viveka inte blir sur på mej att jag avslöjade hemligheten bakom namnet. ;-)


 Här ser vi mor och dotter. Mamma till höger heter alltså Viveka och dottern till vänster heter Isabella. Vackra namn till båda två. Det är svårt att gissa vem som är äldst. Sorry Isabella! Ni är så söta båda två.


Här kommer Sibbelin med en kasse från butiken. Nej, han hade inte handlat, men han hade haft en skinnväst under rocken och det var för varmt, så han fick en påse att ha den i. Det blev ju reklam för Viva Nilla på stan.

Så skulle vi hem igen och i nästan varje skyltfönster på stan var det konstverk av olika slag. De hörde ihop med satsningen med Konstpåstan, som det kallas.Var inte orolig! Vi fick gjort vårt ärende att kolla datorer också.


Dagens Citat:

Man väntar så länge på att bli vuxen,

men det blir man inte,

man blir bara äldre.

Okänd.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

10 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Fina bilder. Ge förslag till erat rådhus att öppna en adventskalender i fönstren som i Örebro. 24 olika konstnärer visar sin tavla, en om dagen. Kram

Anniepie sa...

De handgjorda väskorna var riktigt snygga måste jag säga! ha en bra dag nu! :D Kramar!

Sussi sa...

Tack för rundvandringen..
Vilken tjusig butik. Hoppas det går bra för dom. Vad ligger i den lokalen du hade affär i nu? Är det fortfarande en klädesaffär? (för om jag inte missminner mig helt så var det väl en klädesaffär du hade?)

Kramisar

Vicke sa...

statyn såg fin ut tycker jag, ha en fin dag nu

carinasjolund sa...

Tjena på dig!
Vilka fina handgjorda väskor :))
Men statyn såg lite konstig ut????
Ha en jättefin dag!
Kramar

Marie sa...

Nu har jag ÄNTLIGEN köpt de två första böckerna av Katerina Janouch, pocket från Adlibris.
Tänkte att de skulle få följa med till Gran Canaria:)
Läckra väskor! Jag har sett sådana som är gjorda av kaffeförpackningar, de var också snygga!
Hoppas du har en bra onsdag!
Kram

carinasjolund sa...

Synd att vi bor så långt från varandra,annars
har du fått låna min :))
Kramar

Anonym sa...

Vilken reklam du ger dom! Det måste vara härligt med sådana som du.......Kram

carinasjolund sa...

Du har något på min blogg :))

Anonym sa...

haha bra citat. o vilken mysig affär!! kollade ni bara datorer eller har du bestämt dig för ngn?
kram