torsdag 7 oktober 2010

Landskrona med förhinder.

Idag fick vi för oss, att vi skulle köra till Landskrona och titta på muséets nya utställning och på den mobila utställningen, som finns på Kasernplan liksom muséet. Sagt och gjort! När vi hade parkerat bilen och betalat för två timmar, så gick vi över Kasernplanen och då stod det Stängt på dörren till utställningsbilen.


Det här är utställningsbilen, där man skulle visa en vandringsutställning. Den skulle visst handla bland annat om Meryl Streep. Men det fick vi inte se nåt av.

Men vi tänkte oss i alla fall att gå och äta vår traditionella räkmacka hos Maddes, vid Rådhustorget. Vi fick våra mackor, stora och fina som vanligt med kaffe till.


Nu är vi på Maddes, jag visar ingen räkmacka den här gången, för sådana har jag visat ett par gånger förut.


Den här gången sitter vi inomhus, för det var grått och trist ute och så regnade det från och till. Annars förut på sommaren satt vi utomhus och myste.

När vi hade ätit färdigt, gick vi uppåt mot Järnvägsgatan och hälsade på hos Housing, där jag fick ut mina vinster som jag vann hos Kaffehörnan. Sen gick vi bara en liten bit och gick så tillbaka till muséet. Men först var vi inne i en herrbutik, där Sibbelin köpte en härlig rutig skjorta till vintern.

Men döm om vår förvåning! Muséet var stängt och skulle inte öppna förrän klockan 3. Det gällde utställningsbilen också. Då gick vi tillbaka till vår bil och körde hem. Väl hemkomna gick jag iväg och hämtade Noack och Sibbelin tog bilen till garaget.

Sen har vi suttit och sett en inspelad film med Halle Berry. Vad den hette vet jag inte ens, men den var bra.

Så serverade Sibbelin resterna av en låda, som han gjorde igår. Den består av potatis, morötter, blandade grönsaker och malet kött smaksatt med massa vitlök och salt och peppar förstås. Ovanpå det hade han matlagningsgrädde, så det blev saftigt och fint. Jag tog tyvärr ingen bild av den och den var faktiskt riktigt vacker med färgerna.

Idag har jag lånat ett Citat av Vicke. Han är så bra att animera och hitta bra sentenser till sina bilder.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

14 kommentarer:

Margit sa...

Ja det var ju tokigt..att ni inte kunde få se..dedär med lastbilen!!!
Ni hinner så mycket under en dag..åka både "hit o dit"....och äta så mycket gott!!
Och Berts "matlåda! låter inte dumt det helelr..jag "ser" bilden..sen du berättat innehållet..och man känner nästa smaken också...
Jag är nu i E-tuna från i morse..tills på måndag..Barvakt på fm..och sen börjar jag jobba i morronnatt..3 nätter... Lasse är hemma i Kolsva..med katterna...
Kramen till er båda, kära vänner!!! /Margit

Vicke sa...

Ja, du lyckades ser jag, men du skulle inte kopiera adressen från min blogg utan spara ner och ladda upp den där du kan göra det.

Siita sa...

God morgon. Ha en bra fredag. Kram

Sussi sa...

Men vad tråkigt att ni inte fick titta på utställningen. Konstigt att det var stängt! Men ni fick en hel del annat skoj gjort istället. Räkmacka är ju aldrig fel ;)

Hoppas du får en fin fredag
Kramisar

Anniepie sa...

Jaaa, jag skulle gärna byta blogg om jag inte hade skrivit så pass länge nu som snart 2 år! :/ Så stannar kvar för vill inte förlora det jag har skrivit tidigare... Jaa, det var en bra text! Hoppas att du får en bra fredag nu! :) Kramar!

Helen sa...

Hej!
Vilken otur ni hade med att allt var stängt, men ni verkar ha fått en ganska mysig dag ändå.
Tack snälla du för den fina Awarden, jag blev jätte glad. Nu ska jag komma på 7 saker om mig och skicka den vidare. Ha en fin helg.
Kram/Helen

carinasjolund sa...

Vad tråkigt att det var stängt :((
Men ni fick ju eran goda räkmacka i alla fall :))
Kramar

donken sa...

hehe! tack, vad rart skrivet! :)
käns som att jga själv har endel minnesluckor i förloppet, meeen jag skyller på lustgasen och smärtan. Vem vill minnas exakt allt, och när man fick sista värken, och hur ont det gjorde... liksom. då stannar man ju kanske vid ett barn. hehe... meeen man glömmer fort, och vill göra om det en jäkla massa gånger. Hur många barn har du? jag vill nog ha en tio tjugo stycken. haha... Nej jag skojar bara!

Susanne sa...

Vad snopet att det var stängt.
Men räkmackor är ju inte fy skam heller!
Kram & ha en härlig fredag!

Vicke sa...

Svar: Nej jag missförstod dig inte, om du ska använda mina bilder så ska du högerklicka på bilden och spara ner den i din dator och sedan ladda upp den på en sida där man får förvara bilder och där kan du kopiera bilden eller adressen, om alla gör som du gjorde så blir min sida seg att ladda upp för att bilden måste laddas på fler sidor.
Jag hoppas att du får en trevlig helg nu

Mi sa...

Otur för er att allt var stängt men ni tycks ha haft en riktigt trevlig dag ändå. vilket härligt citat. Han är duktig vicke. Ha en bra kväll. Kramar/Mi!!

Anonym sa...

Vad synd att ni inte fick gjort allt vad ni ville göra, men ni fick en fin utflykt! Kram

Mia systeryster sa...

Den där rackmackan minns jag såg skitgod ut=D Vilken otur att utställningen var stängd!Kram

donken sa...

hehe :) ahaa, men va härligt ! 7 barnbarn, shit ja. :P har alla dina barn, barn? ;)