lördag 30 oktober 2010

Nån dags paus.

Jag har varit borta från bloggen litegrann. För det första köpte jag ju en ny dator och fick den installerad. Så skulle man föra över mina filer från den gamla. Men till min förskräckelse, så var inte alla mina bilder överförda. Jag hade scannat flera gamla fotoalbum och lösa bilder och inget av dom var med till den nya datorn. Det var jättemånga timmars arbete, som gick åt skogen.

Så vi får ta oss till Elgiganten igen med båda datorerna, så jag får med de scannade bilderna också. Nån dag till kommer jag nog vara borta från bloggandet om jag inte får gå in på Sibbelins dator. (Men det får jag nog)

Igår hade jag storstädning och av nån anledning när jag dammsög, så hade jag kommit emot sladdarna eller kablarna till modemet, så det blev glapp. Då kom jag inte ut på nätet ordentligt bara lite här och där. Så det blev inget inlägg då. Nu har jag rett ut det i alla fall och tänker berätta lite om vår härliga lördagseftermiddag.


Vi hade bjudit hem våra vänner K. och L. så de inte skulle ha det så illa i sitt uthus, som jag har berättat om tidigare. Har du inte sett det, så kan du gå in och läsa om det här. De skulle komma hem till oss vid tretiden på eftermiddagen, så skulle vi ta nån drink. Det vill säga lite G&T. Vi hade gjort i ordning lite tilltugg: ostkuber med lufttorkad skinka lindade om, oliver och jordnötter.Så här såg det ut sen jag hade dukat innan de kom.


Det här fotot är taget från andra hållet.


Så tog jag ett foto på matbordet också, eftersom vi skulle gå ner till vår, vid det här laget välkända puben och äta varsina plankor.


Alla fyra beställde lax på planka med potatismos och bearnaisessås till. Så drack vi vitt vin till utom L. som vill ha rött vin även till fisk. Han blev överförtjust i maten, trots att han inte gillar lax. Men han hade beställt det själv. Han hade fått lax i alla former, när han var barn och bodde hemma hos Mor och Far.


Så småningom, när vi hade ätit färdigt och betalat, gick vi upp till oss igen och då bjöd vi på kaffe och Skånsk äppelkaka med Vaniljsås till. K. hade med sej en flaska dessertvin, som present och den gick åt helt och hållet också. Vinet hette Chateau du Jugo, Cadillac och passade jättebra till desserten.  Det du ser på bilden är resterna av äppelkakan. Mer blev det inte över, för den var också jättegod.

 åkte de hem igen och vi blev ensamma kvar, efter en härlig lördagseftermiddag och kväll. Sen det blev tid över till att höra av mej igen.Dagens Citat:

Det är svårt att finna lycka inom sig,

men omöjligt att finna den någon annanstans.

Sebastian Chamfort.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

6 kommentarer:

Margit sa...

Så trevliga och läckra saker du visar oss..som ni ätit!! Man blir alldels sugen...på nåt gott!!!
Så tråkigt att inte allt blev överfört till den nya datorn!!! Hoppas att det ka ordnas!!!
Och du får säkert låna Sebbelins dator..så att du kan blogga...tills du får tillbaka din egen igen!!!
Kram till erbåda, från oss..båda!!!!
ja då har vi snart vintertid..igen. Vi har "backat" en del av klockorna nu..har några på övre våningen som vi också får ändra...Men det går ju bra!

Siita sa...

God morgon. Härligt med maten o äppelkakan senare. Den ser god ut. Ha en trevlig söndag nu. Det ska jag ha. Kramar

Anonym sa...

Oh, så gott! Jag gillar också rött till fisk. Det är ju inte så noga numera. Förr hade man fått skämmas! :)
Suck, dessa datorer tar musten ur oss ibland! Kramar!

Anonym sa...

den såg god ut också. är det ngt speciellt i skånsk äppelkaka?
fick du mitt meddelande igår? datorn var lite knäpp
kram

syren sa...

Vilka härliga bilder! Hoppas det löser sig med datorena. kram

Anonym sa...

Oj vad jag blev sugen på plankstek nu! Det har jag inte hittat här och våra egna plankor kom inte med när vi flyttade. Tog för stor plats liksom...
Fast vi brukar fuska och göra "plankstek" i en form och sen lyfta över det på tallrikar :-)