fredag 22 oktober 2010

Som åsnan mellan två hötappar......

.....så känner jag mej . Jag har ju varit ute för att hitta en ny dator, en laptop och hittade en, som jag trodde var bra. Igår öppnade Net on Net en ny butik i Helsingborg och vem var där om inte jag och Sibbelin då. Man blev bjuden på varm korv med bröd och dricka utanför ingången. Det blev en bra början.

Det var ett väldigt stort ställe. Man var tvungen att gå kilometervis, kändes det som. Jag hade redan varit inne på deras hemsida och mer eller mindre bestämt mej för en modell på min laptop. Jag har ju varit på många olika ställen och kollat datorer, så det finns visst utbud. Men det måste ju vara rätt.
Men eftersom Elgiganten skulle öppna på nytt idag, efter en stor ombyggnad, ville jag ju titta där också. Vi kom dit vid 12-tiden och då var det en jättekö utanför, så jag sa, att jag inte hade nån lust att försöka ens. Så vi åkte till ett Köpcentrum, som heter Familia. Där åt vi varsin bakad potatis på Graffiti Café. Den var jättegod, men jag glömde förstås att fota den.

Sen var vi trötta på det stället och körde tillbaka till Net on Net, för jag bestämde mej då för att köpa den där datorn. Jag ringde till Sibbelins ena Barnbarn och frågade honom om råd. Och vet du vad? Han avrådde mej för att köpa just den modellen, för den skulle inte vara tillräckligt stark för Windows 7. Ja, det var ju bara att köra tillbaka i gångarna och sätta upp datorn igen på sin plats.

Igår, när vi var där handlade vi för 39 :-, fryspåsar och ett set med reflexer.

Idag handlade vi för 59 :-, ytterligare ett set med reflexer och en liten ficklampa, som är bra på mörka kvällar när vi går ut med Noack.

Säg inte utan att vi är duktiga på att spara pengar. Men det är ändå en laptop, som står på lur nånstans, för jag måste nästan ha den, för den stationära låter som bara den och har blivit så långsam.Sen var vi på Coop Forum och där blev noten betydligt dyrare, ;-DDagens Citat:

Den som väntar på tillfälle,

förlorar i tid.

Giordano Bruno.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

10 kommentarer:

Sussi sa...

När det är mat inblandat så brukar alltid notan bli DYR!! ;)
Så bra att du blev varnad. Bättre det än att köpa en dator som inte fungerar bra sen. Det är ju en hel del pengar med i bilden. Hoppas du hittar en ny modell som är bättre snart. Innan den stationära lägger av i alla fall. Jag vet av erfarenhet att sånt kan gå fort..

Ha en fin fin helg
Kramisar

Siita sa...

God förmiddag. Ska snart åka till Thea. Har lovat laga mat hos dom idag. Kramar

Margit sa...

Men det är ju bra..ni har ju ändå en hel del REFLEXER..nu då...OCh dom räddar liv!!!
Kram tiller båda!!!
Maegit. Lasse hälsar!!

Vicke sa...

jag hoppas att du får en trevlig helg

mi sa...

Hoppas att du får tag på en bra dator snart då.
Reflexer är riktigt bra att ha den här årstiden. Jag har tappat min rosabandet reflex så jag måste införskaffa en ny.
Ha en fin dag. Kramar/Mi!!

Vickan sa...

Vi köpte en compaq lap top ganska nyligen och den är jag jättenöjd med och vi har windows 7. Vi köpte den på media markt. Kostade kring 7000 har jag för mig. Hoppas du hittar en lap top snart. Jag måste säga att det är väldigt smidigt med en laptop istället för en stationär.
Lycka till!/kram vickan

carinasjolund sa...

Önskar dig en fortsatt bra Lördag!
Kramar

ansepanse sa...

då får du fortsätta att söka efter rätt laptop :)
kramar

Anonym sa...

Det är baske mig inte lätt att hitta rätt i datordjungeln. Jag höll på i flera månader innan jag bestämde mig! Fru Velig, känner du henne? Det är jag ;) Kram

vardagsprincessan sa...

Vi köpte en ASUS laptop på Media markt och den är kanon. Rek verkligen =), den klarar windows 7. Jadu utgifter brukar man ju ha gott om och har man det inte förut ,skaffar man sig =). Kan tipsa om att det finns snygga laptopsbilder man sätter på laptopsskalet, i ullared,..så snygga. Inte dyra heller ;). Nu blir det snart att kolla på BERT med barnen och käka kebabrulle till det. Ha en fin kväll min vän. kram