torsdag 14 oktober 2010

Kaos!!!!!!

Våra goda vänner K. och L. på Råå har råkat ut för en vattenläcka i sitt hus. Det var för ungefär 3 och ½ månad sen. K. köpte det för 3 och ½ år sen och hade då expertis till hjälp att kontrollera huset, så att det inte fanns några dolda fel. Huset är ungefär 50 år gammalt.

De har sen lagt ner otroligt mycket arbete på att modernisera och gör huset fint. L. har bland annat tagit upp de gamla golven och lagt nya. Bara det är en prestation av en man som är 70 +. Så plockade han upp golven i badrummet och lade nytt kakelgolv och satte in en duschkabin och gjorde SÅ fint. För ett tag sen märkte de som sagt att det lät konstigt i vattenledningarna och såg sen att golven hade sjunkit och även väggarna sprack mot taken.

De tog kontakt med sitt försäkringsbolag IF och bad om hjälp. Då konstaterades det att det var en läcka nånstans i tvättstugan. Först och främst fick dom ta dit en man, som grävde upp ett hål i marken utifrån, för att få in vatten igen i huset, eftersom man var tvungen att stänga av vattnet i tvättstugan. Detta kostade dom 17000:- kronor, som IF inte tar ansvar för.

Nu har det kommit dit hantverkare, som har rivit upp nästan hela huset, både tvättstuga, kök, ett sovrum och det nylagda golvet i stora rummet. Så är det sprickbildning i väggen i ett rum som vette mot tvättstugan och dessutom i sovrummet. IF lovade att hjälpa till med nånstans att bo, eftersom det inte gick att vistas i huset under byggnationen. Först fick de en husvagn till förfogande, som plötsligt stod i trädgården, när de kom hem en dag. Men den ville de inte ha, för den luktade illa och var skitig. Så nu har de flyttat in i ett förråd utanför huset och så står det en Bajamaja ute på tomten. Maten får L. laga i garaget på en liten platta. De vet inte för hur länge, men minst ett par månader till.Jag har tagit en del bilder och lägger in dem härunder, så får du se hur eländigt de har det nu.


Så här ser det ut på deras annars så väldig fina tomt. Det är en Bajamaja bakom en stor och rostig container. Jag har visat deras fina trädgård flera gånger i min blogg tidigare.


Så ser du gången in till huset och förrådet ligger till vänster. Det är där de bor nu. Det är avloppsrören från Bajamajan, som sticker ut och går till ett avlopp nånstans.


 Det var här de hittade husvagnen, när de kom hem en dag om jag förstod det rätt. Den ville de ju inte ha och man har inte hämtat den än.


Så här har de det inne i förrådet, som är ungefär 2,50 x 5,50 meter. Sängen syns mot väggen och det som används till matbord står alldeles intill. De hade dukat upp lite kaffe och kaka för att vi kom. Har man hjärterum, så finns det stjärterum. Men det är ju mindre än ett hotellrum.


Hela den här bokhyllan stod i det ena sovrummet och den hade de flyttat hit också. Vart skulle den annars stå med alla dessa böcker?


Så tog jag en bild utifrån deras uterum. Där står nästan hela köket nedmonterat.


 Det här ska föreställa deras tvättstuga. Hela golvet upprivet och massvis med verktyg och maskiner.


Och det här är köket. Jag tog bilden och killarna såg att jag gjorde det, men de sa ingenting utan flyttade sej längre in i stället så de kom med i bilden.


Det här är delar av tvättstugans innehåll.


Så tog jag ytterligare en bild, fast från andra kortänden av uterummet. Det står grejor överallt och man kan fråga sej hur allt har fått plats en gång i tiden.


Här står L. i full färd att påbörja matlagningen i garaget mitt ibland alla verktyg och annat.


Den här husvagnen hittade dom i trädgården och den är ju inte avhämtad än. Den var så gammal och illaluktande. Skulle du vilja bo så här? Inte jag! IF skulle skämmas att inte kunna berätta ens en gång, vad det är för arbeten de kommer att ersätta våra vänner för. De har försökt men inte fått nåt svar.


Så avslutar jag med en molnig bild i stället för ett citat idag. Jag tyckte att det såg så vackert ut.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

12 kommentarer:

Margit sa...

Hej Gilla!!
Nåt så fruktansvärt!! Stackars dom..och bo sådär premitivt tills allt är fixat!! kan knappast vara värre!
Man lider med dem, när man läser och swer bilderna...
Åker snart och jobbar min andra natt...
Kramiz!!!!/Margit

Anonym sa...

Hahaha! Hon heter Mar - ianne ;) Kram

Siita sa...

Ha det gott. Jag vill inte bo i den vagnen. Kram

Anonym sa...

usch det är inte klokt.stackare. fin bild sista kortet. lite mystisk
kram

Sussi sa...

IF är ett försäkringsbolag jag aldrig kommer byta till. Hur kan man behandla människor på det sättet!? Stackars dina vänner..

Vilken otur att det inte fanns något minneskort i telefonen. Hoppas du får tag i rätt sladd så inte korten går förlorade..

Kramisar

Anonym sa...

Fy så hemskt att drabbas på det där viset!
Både huset, och att inte försäkringsbolaget tar sitt ansvar. Stackars dom.

Frogprincess sa...

Jag har också levt i ett sådant kaos när vi fick en vattenläcka för 8 år sedan. Vi har Länsförsäkringar och de gjorde inte ett fel! De ville till och med rätta till mer än vad vi ville ;-)

Anonym sa...

nähä inget nytt inlägg
kram

carinasjolund sa...

Önskar dig nu en härlig Fredags kväll!
Kramar

Mi sa...

Fy sjutton att drabbas på det där viset den här kalla vidriga årstiden också. IF har jag hört talas om mycket och det jag har hört är bara negativt.
Kramar/Mi

carinasjolund sa...

Sv: Har bara pysslat lite,tyckte det skulle bli fint med blå bakgrund :))
Kram

vickan sa...

usch vad hemskt. Stackrarna. Vi har tagit en extra försäkring genom anticimex som ersätter vattnskador mm. Försäkringsbolag de bara slingrar sig hela tiden. Det är nog viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren ordentligt så man vet vad som ingår. Om nu vattenläckor infår i deras försäkring enligt avtalet så tycker jag att de ska kontakta plus. Om tv:n kommer in i bilden brukar det bli fart även på försäkringsbolagen.