söndag 6 juli 2014

SILLAFEST PÅ RÅÅ.

Varje sommar ordnar Lions Club en fest med sill och tillbehör på Råå. Allt överskott går till välgörande ändamål. Förra året var vi hembjudna till ett par goda vänner och så även i år. Vill du läsa om förra årets fest, kan du klicka HÄR. Men nu kommer jag att visa bilder från årets fest i går. Vi var nämligen hembjudna till samma vänner i år också.
Det här är vad dom kallar för pensionärskuvösen. Fester och sånt är lätt att ordna här. De har även byggt ut den lite i år, så det har blivit ännu bättre plats. Det finns så många vackra blommor i deras trädgård också.
Så här såg det ut innan värdparet hade dukat fram här. Vi råkade bli lite tidiga, för vi kom att åka med en tidigare buss än beräknat. 

Samtidigt var det visst Barnens Dag på Råå. Bussen kunde inte gå rakt genom Råå, utan fick gå ut till Landskronavägen, för att komma dit vi skulle. Det blev nästan panik på bussen, när den svängde. 

Men chauffören stannade den igen och de, som ville, fick gå av. Det blev en bra promenad in till centrum i Råå för dom. Men vi följde med bussen och hamnade precis, där vi hade beräknat. Vi var ju bjudna hem till våra vänner och hade inte tänkt nån av oss att besöka själva festplatsen.
Medan värdparet höll på att lägga sista handen till festen, gick jag runt i deras vackra trädgård och fotade.
 Det finns så många vackra blommor överallt, så jag kan få mitt lystmäte. Vi har ju bara en balkong.
 Visst är det bedårande bilder här.
 Stockrosorna växer högt intill det gamla tullhuset.
 Ljuvliga färgkombinationer.
"En ros är en ros är en ros är en ros", enligt Gertrude Stein, fast hon skrev förstås på engelska.
 Så kom de andra gästerna, (de samma som förra året) och vi fick varsin välkomstdrink, som såg ut som här ovan. Det var visst nåt med rom i. Fråga inte mej!
Så är sillabordet uppdukat och även påbörjat. Värdinnan Gittan serverar alltid så mycket och så gott. Det fanns massor av sillsorter, ägg och nypotatis. Olika sallader inte att förglömma. Så var det dricka av olika slag. 
Den här prydnaden, som hänger på väggen i "kuvösen", har de köpt nere på Kos förra året. Vi var där samtidigt då och kommer att resa dit tillsammans i år igen.
 Hoppas att ingen tar illa upp att jag visar de här bilderna. Den här visar en av gästerna.
 Och den här den andra gästen, förutom vi två.
 Jan, den snälle och alltid trevlige värden.
,
 Gittan, den fantastiska tjejen, som var värdinnan på stället. Alltid sprudlande glad. 
Så var det Sibbe, men det var ingen som fotade mej med min kamera. Jag tänkte inte på att be nån heller.

Så småningom blev det dags att bege oss hem till vårt lilla hem där hemma. Så det ringdes efter en taxi och den kom så småningom. Vi var de första, som avbröt besöket, men jag måste säga, att det var lyckat till hundra procent. (Om inte mer!)

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oj så mycket fina blombilder,,fin trädgård är det ser jag..Att ni hade en mysfest kan jag tro..
Ja i dag har vädret varit nästan onödigt fint nästan för varmt/vindstilla,,blev lite skönare på em när det fläktade lite svagt..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Vilket fantastiskt ställe dom har, era vänner :-)

JaanaM. sa...

Roligt med en middag. :) Och hos vänner...

Läs gärna om utmaningen på min blogg.... ;)

Veiken sa...

Det är så trevligt med återkommande evenemang. Är det som det här, så är det verkligen något att se fram emot! Otroligt vackra blomsterbilder! Kram

Fenixmonas sa...

Hjärtligt tack för gratulationen igår på min 65-årsdag! Idag är en annan dag och vi inleder vår semester! Allt gott tills vi hörs igen! Kramiz

Maria sa...

Oh vilken fin trädgård era vänner, ja ni ser då ut att ha haft det trevligt.
Kramizar

Veiken sa...

Svar: Ja, du - den bilen skulle man ha och åka omkring och glassa i! :) Kram

Anonym sa...

Vilka fina bilder. Så fint de har det. Jag är mycket förtjust i Råå och Viken. Värdinnan såg riktigt trevlig ut. Kram Bosse